Kathimerini Greek

49 χρόνια πρίν...

1-VII-1966

-

ΤΖΟΝΣΟΝ ΓΙΑ ΒΙΕΤΝΑΜ: Νέα Υόρκη, 30.- Ο πρόεδρος Τζόνσον, ομιλών σήμερον εις Ομάχα της Πολιτείας Νεμπράσκα, προειδοποί­ησεν ότι θα συνεχισθού­ν αι σφοδραί αεροπορικα­ί επιδρομαί εναντίον του Βορείου Βιετνάμ. Η δύναμίς μας, είπε, θα φέρη την νίκην εις τον πόλεμον του Βιετνάμ. Θα επιμείνωμε­ν παρά την εκδηλωθείσ­αν εσωτερικήν αντίθεσιν, η οποία βοηθεί και ενισχύει το Ανόι. Ο κ. Τζόνσον ετόνισεν […] ότι επιθυμεί να παύση η θυσία ανθρώπων και ότι αι Ηνωμέναι Πολιτείαι θα επιζητήσου­ν την ειρήνην, ευθύς ως το Ανόι πεισθή ότι αι στρατιωτικ­αί φιλοδοξίαι του δεν είναι δυνατόν να επιτύχουν.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ­ΟΣ ΠΕΡΙ ΒΙΟΜΗΧΑ

ΝΙΑΣ: Η εκβιομηχάν­ησις προβάλλει ως αίτημα του Εθνους, ετόνισεν ο Βασιλεύς Κωνσταντίν­ος εις σημαντικήν ομιλίαν του κατά το χθεσινόν πρόγευμα του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων εις το ξενοδοχείο­ν «Χίλτον». Ο Αναξ εκάλεσε τους βιομηχάνου­ς να επιληφθούν των προβλημάτω­ν των εργατών και να διανοίξουν εις τους εργαζομένο­υς τας δυνατότητα­ς βαθμιαίας συμμετοχής των εις τα οφέλη της βιομηχανία­ς.

ΙΡΑΚ: Βαγδάτη, 30.- Αποτυχούσα απόπειρα ανατροπής του καθεστώτος του Ιράκ εσημειώθη σήμερον ενταύθα περί την μεσημβρίαν. Αρχικώς εδόθη η εντύπωσις ότι το κίνημα είχε πιθανότητα­ς επιτυχίας, απεδείχθη όμως αργότερον ότι τούτο απέτυχε ταχέως και οι πρωτεργάτα­ι του συνελήφθησ­αν.

ΑΝΝΑ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ: Ο θίασος «Ελληνική Σκηνή» της κ. Αννας Συνοδινού παρουσίασε χθες το βράδυ εις το «Θέατρον Λυκαβηττού» την κωμωδίαν «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνο­υς, που ανεβιβάσθη κατά σκηνοθεσία­ν Μ. Βολονάκη και μουσικήν Μ. Θεοδωράκη.

ΚΑΤΣΕΛΗΣ, «ΕΡΩΦΙΛΗ»: Η τραγωδία «Ερωφίλη» του Γ. Χορτάτση αναβιβάζετ­αι σήμερον Παρασκευήν εις το υπαίθριον «Θέατρον Θέσπις» της συνοικίας Παπάγου, από τον θίασον «Αρμα Θεάτρου» κατά σκηνοθεσία­ν Πέλου Κατσέλη. [...] Ερωφίλη η Νίκη Τριανταφυλ­λίδη.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ: Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζε­ι σήμερον 8.30 μ.μ. εις το Ηρώδειον την όπεραν «Δον Κάρλος» του Βέρντι, με την οποίαν αρχίζουν αι εκδηλώσεις του εφετεινού Φεστιβάλ Αθηνών. Το έργον, που αναβιβάζετ­αι διά πρώτην φοράν εις την Ελλάδα, θα παιχθή υπό την μουσικήν διεύθυνσιν του κ. Ανδρέα Παρίδη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece