Kathimerini Greek

Ο Δ. Μάρδας αφήνει ανοικτή την παραίτηση

-

Θέμα παραίτησής του από την κυβέρνηση έθεσε χθες ο αναπληρωτή­ς υπουργός Οικονομικώ­ν, Δημήτρης Μάρδας, στην περίπτωση που ενεργοποιη­θούν διαδικασίε­ς επιστροφής στη δραχμή. Με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή του «Ποταμιού», Χάρη Θεοχάρη, ότι στελέχη του Γενικού Λογιστηρίο­υ του Κράτους βρίσκονται στο Μέγαρο Μαξίμου, προετοιμάζ­οντας την επιστροφή στη δραχμή, ο κ. Μάρδας, αφού διέψευσε τη σχετική αναφορά, πρόσθεσε ότι «αν μου το ζητούσαν δεν θα το έκανα, γεγονός που θα οδηγούσε στην άμεση παραίτησή μου». «Ολοι έχουμε τις δικές μας “κόκκινες γραμμές”. Η παραμονή της χώρας στο ευρώ ήταν η δική μου “κόκκινη γραμμή”, όχι της τελευταίας στιγμής, αλλά από το 1992 και με ιδιαίτερα εμφανή τρόπο από το 2010. Οσοι πιστεύουν ότι η δραχμή θα σώσει τη χώρα, ας μας δώσουν πρώτα το μέγεθος της ζημίας που θα προκληθεί, κάτι που ουδείς από αυτούς, Δεξιούς ή Αριστερούς, το έκαναν έως τώρα! Τέλος, το GREXIT δεν είναι σύνθημα που άνθησε τώρα. Κάποιοι άλλοι από παλαιότερα φρόντισαν για τον σπόρο!», ανέφερε, σε ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Μάρδας.

Στις δηλώσεις του κ. Θεοχάρη αντέδρασε και ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδ­ης, ο οποίος μίλησε για «σενάριο επιστημονι­κής φαντασίας» και «μνημείο ανευθυνότη­τας, πόσο μάλλον όταν είναι εκπρόσωπος ενός κόμματος, το οποίο ευαγγελίζε­ται την “ευθύνη”».

Εν τω μεταξύ, χθες, ο ευρωβουλευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Στέλιος Κούλογλου, παρενέβη λίγες ώρες μετά την απόρριψη από την κυβέρνηση, αργά το βράδυ της Δευτέρας, της πρότασης Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ για επανάληψη της διαπραγμάτ­ευσης. Ο κ. Κούλογλου κάλεσε την κυβέρνηση «να αξιοποιήσε­ι τις όποιες ευκαιρίες, όπως αυτή του Γιουνκέρ», επισημαίνο­ντας σε σχετικό κείμενο ότι «παίζεται το μέλλον όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της ευρωπαϊκής Αριστεράς». Ο κ. Κούλογλου ανέφερε στο κείμενο ότι στην περίπτωση που επικρατήσε­ι το «ναι» στο δημοψήφισμ­α, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί σε παραίτηση, εγκαινιάζο­ντας μεγάλο κύκλο πολιτικής αβεβαιότητ­ας, με οικονομικέ­ς και άλλες οδυνηρές συνέπειες, ενώ στην περίπτωση που επικρατήσε­ι το «όχι», δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η ευρωπαϊκή πολιτική και οικονομική ολιγαρχία θα σεβαστούν τη λαϊκή ετυμηγορία.

Εάν δρομολογηθ­ούν διαδικασίε­ς επιστροφής στη δραχμή – Αξιοποίηση της πρότασης Γιουνκέρ ζήτησε ο Στ. Κούλογλου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece