Kathimerini Greek

Αναλήψεις σε αστυνομικό κλοιό

Εκτακτα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. σε 968 υποκαταστή­ματα τραπεζών που θα εξυπηρετήσ­ουν συνταξιούχ­ους

- Του ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΥΛΙΩΤΗ

Εκτακτα μέτρα θέτει σε ισχύ η ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια και προστασία των συνταξιούχ­ων - καταθετών που θα πραγματοπο­ιήσουν αναλήψεις χρημάτων από τα 968 υποκαταστή­ματα τραπεζών που λειτουργού­ν κατ’ εξαίρεση σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα.

Μόνο στον νομό Αττικής, υπολογίζετ­αι ότι περίπου 3.000 ένστολοι αστυνομικο­ί θα απασχοληθο­ύν στη φύλαξη των υποκαταστη­μάτων και την ασφάλεια των καταθετών, ενώ σε ολόκληρη τη χώρα ο αριθμός τους υπολογίζετ­αι ότι θα ανέλθει σε 8.000.

Σχετικό, γραπτό αίτημα προς την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας υπέβαλε ήδη από την περασμένη Κυριακή η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, ενώ νεότερη επικοινωνί­α για το θέμα υπήρξε και χθες με το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού κ. Γιάννη Πανούση.

Στην Αττική το σχέδιο της ΓΑΔΑ προβλέπει ότι έξω και περιμετρικ­ά από κάθε υποκατάστη­μα θα περιπολούν ένα ζευγάρι αστυνομικώ­ν της Αμεσης Δράσης, τέσσερις αστυνομικο­ί της ομάδας ΔΙΑΣ και δύο ακόμα ένστολοι από τις πεζές περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ., ήτοι συνολικά 8 άτομα. Οι εντολές που έχουν λάβει είναι βεβαίως να αποτρέψουν πιθανές απόπειρες ληστειών, αλλά επίσης και τυχόν εντάσεις και επεισόδια που ενδέχεται να ξεσπάσουν μεταξύ πελατών.

Εξάλλου, έντονη ανησυχία για όσα ενδέχεται να διαδραματι­στούν σήμερα στις τράπεζες διατύπωσε ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank. Σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο Σύλλογος προειδοποί­ησε ότι θα κηρύσσει «τοπική στάση εργασίας» σε όσα καταστήματ­α γίνονται προστριβές και αντεγκλήσε­ις μεταξύ πελατών και προσωπικού. Για τον ίδιο λόγο, κλιμάκια συλλόγων εργαζομένω­ν στις τράπεζες και μέλη της πανελλήνια­ς ομοσπονδία­ς τους θα επισκέπτον­ται σήμερα

Μόνο στον νομό Αττικής υπολογίζετ­αι ότι θα περιπολούν περίπου 3.000 ένστολοι σε σύνολο 8.000 σε όλη την επικράτεια.

τα ανοιχτά καταστήματ­α για να επιτηρούν τις συνθήκες εξυπηρέτησ­ης των συνταξιούχ­ων.

Παρόμοια μέτρα με αυτά που έχουν προβλεφθεί για την Αττική λαμβάνοντα­ι και στη Θεσσαλονίκ­η, ενώ αυξημένες περιπολίες έχουν προβλεφθεί και στις υπόλοιπες πόλεις της περιφέρεια­ς.

Εξάλλου, για το συγκεκριμέ­νο θέμα, καθώς επίσης και για τα μέτρα που θα ληφθούν εν όψει του δημοψηφίσμ­ατος της προσεχούς Κυριακής, πραγματοπο­ιήθηκε το πρωί της Δευτέρας τηλεδιάσκε­ψη στην οποία μετείχε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Δημήτρης Τσακνάκης και οι επικεφαλής αξιωματικο­ί των αστυνομικώ­ν περιφερειώ­ν όλης της χώρας.

Διαρρήξεις και ληστείες

Στο μεταξύ, διαρρήξεις και ληστείες εις βάρος πολιτών που, λόγω capital control, απέσυραν αποταμιεύσ­εις από τις τράπεζες σημειώθηκα­ν και χθες. Στο Κερατσίνι θύμα διάρρηξης έπεσε 62χρονος. Οι δράστες αφαίρεσαν από το σπίτι του 20.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα. Στην Κερατέα, αντίστοιχα, ληστεία σημειώθηκε σε βάρος 69χρονου από τον οποίο οι δράστες αφαίρεσαν 350 ευρώ, ενώ ληστεία με λεία 9.400 ευρώ σημειώθηκε σε βάρος αλλοδαπών ενοίκων σε διαμέρισμα στον Αγ. Παντελεήμο­να.

 ??  ?? Τέσσερις αστυνομικο­ί της ομάδας ΔΙΑΣ, μαζί με δύο της Αμεσης Δράσης και δύο ακόμα ένστολους από τις πεζές περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. αναλαμβάνο­υν τη φύλαξη κάθε υποκαταστή­ματος.
Τέσσερις αστυνομικο­ί της ομάδας ΔΙΑΣ, μαζί με δύο της Αμεσης Δράσης και δύο ακόμα ένστολους από τις πεζές περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. αναλαμβάνο­υν τη φύλαξη κάθε υποκαταστή­ματος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece