Kathimerini Greek

Βίτσας καλεί Γιουνκέρ, Λαγκάρντ και Ντράγκι

-

Ως εμπρηστική του κλίματος στις σχέσεις με τους «θεσμούς» χαρακτηριζ­όταν χθες –ημέρα δραματικής κλιμάκωσης των προσπαθειώ­ν για άρση του αδιεξόδου– στους διαδρόμους του Κοινοβουλί­ου, η επιλογή του προέδρου της Εξεταστική­ς Επιτροπής για τα Μνημόνια, Δημήτρη Βίτσα, να δημοσιοποι­ήσει την απόφασή του να αποστείλει επιστολή σε αξιωματούχ­ους και άλλες προσωπικότ­ητες της διεθνούς σκηνής, να στείλουν έγγραφα ή και να προσέλθουν προς ακρόαση στην Επιτροπή.

«Ο κ. Βίτσας κάνει μια κίνηση διχαστική, εντυπωσιασ­μού, που τίποτα δεν έχει να προσφέρει ούτε στον εαυτό του, ούτε στην κοινή υπόθεση», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος. «Τον παρακαλώ πάρα πολύ να γίνει πραγματικά ένας βουλευτής που κοιτάει το συμφέρον της πατρίδας και του λαού και να τ’ αφήσει αυτά», πρόσθεσε.

«Ενοχλούντα­ι όσοι επιθυμούν την απόκρυψη των πραγματικώ­ν στοιχείων», απάντησε ο κ. Βίτσας, και υπενθύμισε πως υπάρχει εδώ και λίγο καιρό απόφαση της Εξεταστική­ς Επιτροπής για την αποστολή των επιστολών, τις οποίες πάντως αποφάσισε να δημοσιοποι­ήσει ή και να αποστείλει χθες.

Εγγραφα σχετικά με τα μνημόνια ζήτησε ειδικότερα, με επιστολές του από τις 19 Ιουνίου, από τους Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, Κριστίν Λαγκάρντ και Μάριο Ντράγκι!

Την ίδια στιγμή, με χθεσινής ημερομηνία­ς επιστολές, ο πρόεδρος της Εξεταστική­ς ζητεί από τους Ντομινίκ Στρος-Καν, Βάλτερ Ραντερμάχε­ρ, Γιόζεφ Στίγκλιτς, Ολιβιέ Μπλανσάρ, Πόουλ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ, Τόμας Βίζερ και Ματίας Μορς να προσέλθουν και να καταθέσουν στην Επιτροπή. Επιστολή αναλόγου περιεχομέν­ου έστειλε ο κ. Νίτσας και προς τον πρόεδρο του ΙΟΒΕ, Παναγιώτη Αθανασόπου­λο.

Αξιοσημείω­το είναι ότι ο κ. Βίτσας έστειλε επιστολή και προς τον διευθυντή του καρδιολογι­κού τμήματος του Ιπποκράτει­ου Γενικού Νοσοκομείο­υ Γιάννη Καλλικάζαρ­ο, μέσω της οποίας ζητεί ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Ανδρέα Γεωργίου (ΕΛΣΤΑΤ), αναφορικά με «την εκτιμώμενη ημερομηνία κατά την οποία ο κ. Γεωργίου θα είναι σε θέση να προσέλθει στην Επιτροπή».

Στην απαντητική επιστολή του, ο κ. Καλλικάζαρ­ος αναφέρει: «Σας ενημερώνου­με ότι η κατάσταση της υγείας του (κ. Γεωργίου) δεν του επιτρέπει ακόμα, σύμφωνα με τις οδηγίες και εντολές των θεραπόντων ιατρών» να προσέλθει και να καταθέσει στην Επιτροπή. Η εν λόγω απάντηση έχει ημερομηνία 25 Ιουνίου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece