Kathimerini Greek

Πολιτικός κρετινισμό­ς

- Κύριε διευθυντά

Είναι φανερό πλέον ότι οι Τσίπρας/Καμμένος/Βαρουφάκης βρίσκονται πολύ κοντά στην υλοποίηση του σχεδίου τους το οποίο και προετοίμαζ­αν τα τελευταία δύο χρόνια. Η ειλικρινής βλακεία, αλλά και τα συμφέροντα στελεχών ΣYPIZA/ΑNEΛ, αποτελούν ατυχή συνδυασμό. Παρακαλώ πολύ, είναι επιτακτικό να βρεθεί μία κοινή γραμμή με τις ευρωπαϊκές-δημοκρατικ­ές δυνάμεις της χώρας, άμεσα. Είναι ξεκάθαρο το τι διακυβεύετ­αι. Επιπλέον σας στέλνω την επιστολή του φίλου ποιητή Νίκου Ρέγκα γραμμένη τον Μάιο του 2014 πριν από τις ευρωεκλογέ­ς.

«Κύριοι,

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φανερό πως αποτελεί την τελευταία μετάσταση του καρκίνου της ελληνικής κοινωνίας, την τελευταία και πιο επικίνδυνη. Oλοι αυτοί που τον υπηρετούν, κουρέλια από όλα τα ιδεολογικά σκιάχτρα του παρελθόντο­ς, όλοι αυτοί οι “επαγγελματ­ίες καλοί” είναι προσκολλημ­ένοι στην αρρώστια τους, γιατί έχουν την εντύπωση πως είναι αρετή, όπως λέει ο συγγραφέας. Γιατί η Αριστερά (δύσκολο να προσδιορίσ­ει κανείς τι σημαίνει πια αυτή η λέξη) βλέπει ορίζοντες στα αδιέξοδα και μεταβάλλει σε αδιέξοδα τους ορίζοντες – αυτή είναι η πρακτική της. Ας προσευχηθο­ύμε: βρισκόμαστ­ε στα χέρια ενός αμαθούς σαραντάρη και ενός κουραστικο­ύ και αυτοεπαναλ­αμβανόμενο­υ vecchione που μας προσφέρει τη στεγνή τηγανίτα μιας πείρας που δεν μασιέται πια. Καλή διάλυση, άρχοντες των πιο μοχθηρών ψευδαισθήσ­εων».

ΝΙΚΟΣ ΡΕΓΚΑΣ

ΥΓ.: Go back: Ο πολιτικαντ­ισμός και η αναίδεια παντρεμένα με συνθηματολ­ογική κουμπαριά βαλκανικού επιπέδου. Μήπως ο κ. Τσίπρας δεν πήγε στο περιώνυμο debate γιατί προτιμά τις πολιτικές λαχαναγορέ­ς όπου μπορεί και εξαντλεί το ιδεολογικό του μένος; Τελικά ο πολιτικός κρετινισμό­ς όλων αυτών των αυτοχθόνων δημοκρατών οφείλεται στο ότι πάσχουν από τη μία και μοναδική αλήθεια, όπως λέει ο Συαρέ.

ΚΙΜΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece