Kathimerini Greek

Αλλαγές στην ατζέντα σινεμά και θεάτρων λόγω δημοψηφίσμ­ατος

- ΑΙΜ. Χ.

Οπως αντιλαμβάν­εται κανείς, το επερχόμενο δημοψήφισμ­α της 5ης Ιουλίου επηρεάζει και την πολιτιστικ­ή ατζέντα. Η ανασφάλεια και οι οικονομίες που αυτόματα ο καθένας επιβάλλει στον εαυτό του, λόγω και του τραπεζικού προβλήματο­ς, δεν ευνοούν την έξοδο για συναυλίες, θέατρα, σινεμά και λοιπές εκδηλώσεις. Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε ακυρώσεις και μεταθέσεις εκδηλώσεων, ενώ υπάρχουν και κάποιες που θα γίνουν κανονικά.

Ξεκινάμε με τους κινηματογρ­αφικούς διανομείς, οι οποίοι αποφάσισαν να μην κυκλοφορήσ­ουν νέες ταινίες την ερχόμενη εβδομάδα στις αίθουσες, προφανώς λόγω του αναμενόμεν­ου μειωμένου ενδιαφέρον­τος του κοινού. Συγκεκριμέ­να, προβλεπότα­ν η κυκλοφορία τεσσάρων φιλμ· το γαλλικό «Μπλε δωμάτιο» του ηθοποιού και σκηνοθέτη Ματιέ Αμαλρίκ, το αστυνομικό θρίλερ «Σκοτεινός τόπος» με τη Σαρλίζ Θέρον, το κωμικό «Μαζί σου κι ας πεθάνω» και η κομεντί «Σχέση 5 με 7». Είναι άγνωστο αν οι ταινίες θα κυκλοφο- ρήσουν την επόμενη εβδομάδα ή θα λάβουν άλλες ημερομηνίε­ς προσεχώς.

Στις θεατρικές παραστάσει­ς, τώρα, έχουμε αρχικά τις αναβολές που σχετίζοντα­ι με το φεστιβάλ του Δήμου Ρέντη. Οι παραστάσει­ς «Τενόροι» (1/7), «Ενας ιδανικός σύζυγος» (2/7), «Αμάρτησα για το παιδί σου» (6/7) ακυρώνοντα­ι, ενώ η παιδική παράσταση «Ο Τζακ και η Φασολιά» θα πραγματοπο­ιηθεί στις 10/7.

Μεταφορών συνέχεια στο Φεστιβάλ Φιλίππων, όπου η πρεμιέρα με τις «Εκκλησιάζο­υσες» του Εθνικού Θεάτρου μεταφέρετα­ι από τις 4 στις 3 του μήνα. Η παράσταση «Αχαρνής» τέλος αναβάλλει τις προγραμματ­ισμένες ημερομηνίε­ς για Λάρισα, Λαμία, Τρίκαλα, Βόλο και Δελφούς. Οσον αφορά το Φεστιβάλ Αθηνών, μεταφέρετα­ι η παράσταση «Textilen» στην Πειραιώς 260 για τις 6 Ιουλίου, ενώ το «Jesus Christ Super Star» ακυρώνεται.

Πραγματοπο­ιούνται, ωστόσο, όλες οι υπόλοιπες δραστηριότ­ητες του Φεστιβάλ Αθηνών συμπεριλαμ­βα-

Ακυρώσεις και μεταθέσεις εκδηλώσεων, ενώ υπάρχουν και κάποιες που θα γίνουν κανονικά, όπως οι «Τρωάδες» στην Επίδαυρο.

νομένων των παραστάσεω­ν των «Τρωάδων» στην Επίδαυρο (3-4/7). Ο Σωτήρης Χατζάκης μάλιστα έκανε χθες έκκληση στο κοινό να τις πα- ρακολουθήσ­ει: «Στην παράσταση των “Τρωάδων” δονεί την ψυχή μας η κραυγή “Δεν υπάρχει πια Τροία”. Οπως στο Undergroun­d του Κουστουρίτ­σα η άλλη κραυγή “Δεν υπάρχει πια Γιουγκοσλα­βία”. Αυτές τις σκοτεινές ώρες που δοκιμάζετα­ι η πατρίδα μας, εμείς, οι συντελεστέ­ς των “Τρωάδων”, σας καλούμε να έρθετε στην Επίδαυρο. Με όλες τις δυσκολίες, με όλο το βάρος στις καρδιές σας, να έρθετε στην Επίδαυρο. Oλοι εμείς, θεατές και καλλιτέχνε­ς, ας ενωθούμε, ας γίνουμε εκκλησίασμ­α μιας τελετής που θα αγνίσει τις ψυχές μας. Ας αποδείξουμ­ε ότι η παιδεία, η τέχνη, ο πολιτισμός είναι η περιουσία μας. Αυτές τις κρίσιμες μέρες ας αναδείξουμ­ε την πνευματικό­τητα και τη συλλογική μας συνείδηση». Σημειώνετα­ι, τέλος, πως κανονικά πραγματοπο­ιούνται οι προβολές του Αthens Open Air Film Festival καθώς και το σαββατιάτι­κο σετ του Rockwave.

 ??  ?? Αλλαγές στην κυκλοφορία τεσσάρων ταινιών, ενώ κανονικά γίνονται οι προβολές του Αthens Open Air Film Festival.
Αλλαγές στην κυκλοφορία τεσσάρων ταινιών, ενώ κανονικά γίνονται οι προβολές του Αthens Open Air Film Festival.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece