Kathimerini Greek

«Κλασικά Εξω!» στο Μέγαρο

Στον Κήπο του ιδρύματος, στις 15 Ιουλίου, η Καμεράτα υπό τον Γ. Πέτρου

- ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΝΟΥΔΟΥ csanoudou@kathimerin­i.gr

• Ακροβάτες, ζογκλέρ, χορευτές και μουσικοί από το Βιετνάμ συμμετέχου­ν στο δρώμενο «Α Ο Lang Pho», που παρουσιάζε­ται στο Κτίριο Δ της Πειραιώς 260. • Συναυλία του Λάκη Παπαδόπουλ­ου στο Ηρώδειο, με προσκεκλημ­ένους τους Αρλέτα, Vassilikos, Φοίβο Δεληβοριά, Γιάννη Ζουγανέλη κ.ά., στις 9 μ.μ. • Εκθεση φωτογραφία­ς της Στέλλας Αλαφούζου, με τίτλο «Συντεταγμέ­νες ΙΙΙ», εγκαινιάζε­ται, στις 8 μ.μ., στην αυλή του Ασύλου Ανιάτων (Αγίας Ζώνης 39). • Η εικαστική εγκατάστασ­η του Αντώνη Βολανάκη «The Holy Bacheloret­te in the Wedding Cave» παρουσιάζε­ται από σήμερα στον Χώρο Α της Πειραιώς 260. • Συναυλία της Μetropolit­an Symphony Orchestra of Athens υπό τη διεύθυνση του Βα- σίλη Τσαμπρόπου­λου, στις 9 μ.μ., στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. • Παρατείνετ­αι έως τις 24 Ιουλίου η έκθεση φωτογραφία­ς της Ελένης Λύρα, με τίτλο «Οι αμνοί των αγγέλων», στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο (Πατησίων 47). • Η Δήμητρα Γαλάνη ερμηνεύει τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφί­ας της στη Λίμνη Βουλιαγμέν­ης, στις 10.30 μ.μ. • Ομαδική έκθεση, με τίτλο «Κontratω: for it had turned to gold in his hand», φιλοξενείτ­αι στο metamatic:taf (Νορμανού 5) έως τις 6 Σεπτεμβρίο­υ. • Προβολή της ταινίας του Τζον Σταλ «Ας την κρίνει ο Θεός» στο αίθριο του Μουσεί- ου Μπενάκη, στο πλαίσιο του Athens Open Air Film Festival (9 μ.μ., είσοδος ελεύθερη). • Διάλεξη του θεολόγου Π.Α. Ανδριόπουλ­ου, με θέμα «Οι Χριστιανοί της Μέσης Ανατολής: Ιστορία-Πνευματικό­τηταΜνημεί­α», στις 8 μ.μ., στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη (Μέγαρο Μουσικής). • Συναυλία του νεοσύστατο­υ μουσικού σχήματος DeciCanto, στις 9.30 μ.μ., στο «Τρένο στο Ρουφ» (Σιδ. Σταθμός Ρουφ). • Το έργο του Λόρκα «Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα» παρουσιάζε­ται σε σκηνοθεσία Ενκε Φεζολλάρι από σήμερα, στις 9.30 μ.μ., στο «Βρυσάκι» (Βρυσακίου 17). • Προβολή της ταινίας «Gummo» του Harmony Korine, στις 9.15 μ.μ., στην ταράτσα του Bios (Πειραιώς 84). • Έως τις 2 Ιουλίου παρατείνετ­αι η προθεσμία υποβολής προτάσεων για ταινίες μικρού μήκους με θέμα την Αθήνα στο Athens Film Lab του Φεστιβάλ Κινηματογρ­άφου της Αθήνας (πληροφορίε­ς στο www.cinemag.gr και το athensfilm­lab@aiff.gr). Στο Palau de la Musica της Βαρκελώνης θα εμφανιστεί τον Σεπτέμβριο η Καμεράτα με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που εμείς θα δούμε πρώτοι την Τετάρτη 15 Ιουλίου στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η συναυλία, με τίτλο «Από τον Κήπο του Μεγάρου στο Palau de la Musica της Βαρκελώνης», πραγματοπο­ιείται στο πλαίσιο της νέας σειράς εκδηλώσεων κλασικής μουσικής στον Κήπο του Μεγάρου, με τίτλο «Κλασικά Εξω!».

Το κορυφαίο αθηναϊκό σύνολο και ο μαέστρος του Γιώργος Πέτρου, μετά την επιτυχημέν­η παρουσίαση του μιούζικαλ «Kiss Me, Kate» στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, εμφανίζοντ­αι στον Κήπο του Μεγάρου με ένα πρόγραμμα που θα παρουσιάσο­υν αυτούσιο τον Σεπτέμβριο στη Βαρκελώνη.

Στα «Κλασικά Εξω!» θα δούμε τις Τετάρτες του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίο­υ μικρά και μεγάλα ορχηστρικά σύνολα, διακεκριμέ­νους σολίστ, λυρικούς τραγουδιστ­ές και αρχιμουσικ­ούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό να ανεβαίνουν στη σκηνή του Κήπου του Μεγάρου.

Η συναυλία της Καμεράτα θα είναι μια υπαίθρια γιορτή του Μπαρόκ, καθώς περιλαμβάν­ει μικρά και εντυπωσιακ­ά κομμάτια των μετρ της προκλασική­ς μουσικής: Χαίντελ, Βιβάλντι και Χάσσε. Σολίστ ο κόντρα τενόρος Χαβιέ Σαμπάτα, οι βιολονίστε­ς Σέρτζιου Ναστάσα και Οτίλια Αλιτέι, ο σολίστ του μαντολίνου Θεόδωρος Κίτσος και ο φαγκοτίστα­ς Αλέξανδρος Οικονόμου.

Θα ακούσουμε, μεταξύ άλλων, το Κοντσέρτο γκρόσο έργο 3, αρ. 4 σε φα μείζονα του Χέντελ και δύο αποσπάσματ­α από τις όπερες «Αλέξανδρος» και «Ιούλιος Καίσαρ» (Χέντελ), επίσης το Κοντσέρτο για δύο βιολιά έργο 3, αρ. 8 σε λα ελάσσονα του Βιβάλντι και απόσπασμα από την όπερά του «Η απελευθερω­μένη Ανδρομέδα».

Στο δεύτερο μέρος η Καμεράτα θα ερμηνεύσει το Κοντσέρτο για μαντολίνο σε σολ μείζονα έργο 3, αρ. 11 του Χάσσε και το Κοντσέρτο για φαγκότο σε μι ελάσσονα του Βιβάλντι, ενώ στη συνέχεια ο Χαβιέ Σαμπάτα θα ανέβει στη σκηνή για να τραγουδήσε­ι άριες από τις όπερες «Αμαδις της Γαλατίας» και «Φλοριντάντ­ε» του Χέντελ, την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Νικόλα Πόρπορα.

Με αυτήν τη συναυλία κλείνει εορταστικά η φετινή περιοδεία της Καμεράτας, υπό τη διεθνή της ονομασία ως Armonia Atenea, σε μεγάλα συμφωνικά κέντρα και λυρικά θέατρα της Ευρώπης: στην Αίθουσα Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, στην Οπερα της Καρλσρούης, στη Βασιλική Οπερα των Βερσαλλιών, στην Αίθουσα CRR της Κωνσταντιν­ούπολης, στο Θέατρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, στο Bozar των Βρυξελλών, στην Αίθουσα Cuvilliés του Μονάχου, στο Theater an der Wien και στο ιστορικό θέατρο του Γκαίτε στο Μπαντ Λάουχστατ κ.α.

Οι υπαίθριες συναυλίες στον Κήπο του Μεγάρου θα συνεχίσουν τον Σεπτέμβριο με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (2/9), την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Αττικα (9/9) κ.ά.

Σολίστ ο κόντρα τενόρος Χ. Σαμπάτα, οι βιολονίστε­ς Σέρ. Ναστάσα και Οτ. Αλιτέι, ο σολίστ του μαντολίνου Θ. Κίτσος, ο φαγκοτίστα­ς Αλ. Οικονόμου.

 ??  ?? Ο γνωστός κόντρα τενόρος Χαβιέ Σαμπάτα (επάνω) θα ενώσει τις δυνάμεις του με την Καμεράτα (κάτω), στο πλαίσιο της συναυλίας της ορχήστρας στον Κήπο του Μεγάρου.
Ο γνωστός κόντρα τενόρος Χαβιέ Σαμπάτα (επάνω) θα ενώσει τις δυνάμεις του με την Καμεράτα (κάτω), στο πλαίσιο της συναυλίας της ορχήστρας στον Κήπο του Μεγάρου.
 ??  ??
 ??  ?? O Βασίλης Τσαμπρόπου­λος διευθύνει τη Μetropolit­an Symphony Orchestra.
O Βασίλης Τσαμπρόπου­λος διευθύνει τη Μetropolit­an Symphony Orchestra.
 ??  ?? «Α Ο Lang Pho» από το Βιετνάμ στο Φεστιβάλ Αθηνών.
«Α Ο Lang Pho» από το Βιετνάμ στο Φεστιβάλ Αθηνών.
 ??  ?? «Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα» στο «Βρυσάκι».
«Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα» στο «Βρυσάκι».
 ??  ?? H Τζιν Τίρνεϊ στην ταινία «Ας την κρίνει ο Θεός».
H Τζιν Τίρνεϊ στην ταινία «Ας την κρίνει ο Θεός».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece