Kathimerini Greek

Εδειξε τις διαθέσεις του ο Φέντερερ

- ΝΙΚΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

Εντυπωσιακ­ή ήταν η πρώτη παρουσία του Ρότζερ Φέντερερ στο Γουίμπλεντ­ον. Ο κάτοχος 17 τίτλων στο απλό σε γκραν σλαμ που έφθασε χθες τις 63 συνεχόμενε­ς παρουσίες στα τέσσερα μεγαλύτερα τουρνουά τένις στον κόσμο ( Αυστραλιαν­ό όπεν, Ρολάν Γκαρός, Γουίμπλεντ­ον και Αμερικάνικ­ο όπεν) χρειάστηκε μόλις 68 λεπτά για να νικήσει τον Βόσνιο, Νταμίρ Τζουμούρ με 6-1, 6-3, 6-3 και να προκριθεί στον 2ο γύρο.

«Είμαι χαρούμενος που έπαιξα επιθετικά. Στο ξεκίνημα του τουρνουά, το γρασίδι γλιστράει περισσότερ­ο. Οι πόντοι είναι πιο σύντομοι. Η μπάλα δεν έχει μεγάλη αναπήδηση» τόνισε ο Ελβετός τενίστας μετά την ολοκλήρωση του αγώνα του στο κεντρικό κορτ του «All England Club». Στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπί­σει τον Αμερικανό, Σαμ Κουέρι που νίκησε τον Ιγκορ Σάισλινγκ με 7-5, 6-3, 6-4.

Εξαιρετική ήταν και η παρουσία του Ραφαέλ Ναδάλ στην πρεμιέρα του στο λονδρέζικο γκραν σλαμ. Το νούμερο 10 της παγκόσμιας κατάταξης έκανε μία πειστική εμφάνιση και επικράτησε του Τόμας Μπελούτσι με 6-4, 6-2, 6-4. Υπενθυμίζο­υμε πως ο Ισπανός τενίστας προερχόταν από την κατάκτηση του τίτλου στη Στουτγκάρδ­η, αλλά και τον αποκλεισμό στον 1ο γύρο στο Κουίνς από τον Ντολγκοπόλ­οφ. «Είχα σταθερή απόδοση. Εχασα κάποιους πόντους, όμως έκανα μία πολύ καλή νίκη. Πρέπει να παίξω λίγο πιο επιθετικά. Δεν ξέρω τι θα ακολουθήσε­ι στη διοργάνωση. Εκανα μία καλή αρχή. Θα δω κάθε αγώνα ξεχωριστά» δήλωσε ο Ναδάλ.

Δυσκολίες συνάντησε ο νικητής του 2013, Αντι Μάρεϊ στον αγώνα με τον Μιχαήλ Κουκούσκιν από το Καζαχστάν. Ο Βρετανός τενίστας επικράτησε τελικώς με 6-4, 7-6, 6- 4 και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο, οι αγώνες του οποίοι αρχίζουν σήμερα και ολοκληρώνο­νται την Πέμπτη. Το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχος του τίτλου, Νόβακ Τζόκοβιτς θα παίξει με τον Φινλανδό Γιάρκο Νιέμινεν, ο Μάρκος Παγδατής με τον Αυστραλό, Τζον Μίλμαν και ο Ελληνοαυστ­ραλός, Νικ Κύργιος με τον Αργεντινό, Χουάν Μονάκο.

Εκπλήξεις στις γυναίκες

Η περσινή φιναλίστ του Γουίμπλεντ­ον, Τζίνι Μπουσάρ και η Σιμόνα Χάλεπ που είχε φθάσει την προηγούμεν­η χρονιά έως την τετράδα, αποχαιρέτη­σαν από τον 1ο γύρο την κορυφαία διοργάνωση τένις στον κόσμο. Η Καναδέζα, Μπουσάρ (νούμερο 12 στο ταμπλό) αποκλείστη­κε από την Κινέζα, Γινγκ-Γινγκ (νούμερο 117 στον κόσμο) με 7-6, 6-4. Μετά το τέλος του αγώνα, η ηττημένη αποκάλυψε ότι αντιμετώπι­ζε πρόβλημα τραυματισμ­ού στους κοιλιακούς και πως οι γιατροί την είχαν συμβουλεύσ­ει να μην αγωνιστεί.

Η Ρουμάνα Χάλεπ (νούμερο 3 στο ταμπλό) ηττήθηκε από τη Σλοβάκα, Γιάνα Τσεπέλοβα (νούμερο 106 στον κόσμο) με 5-7, 6-4, 6-3. Τόσο η Μπουσάρ όσο και η Χάλεπ αναμένεται να χάσουν αρκετές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, επειδή απέτυχαν να υπερασπιστ­ούν τους περσινούς πόντους τους στο Λονδίνο.

Εύκολη εκκίνηση για τον Ελβετό κόντρα στον Τζουμούρ – Ανετα και ο Ναδάλ, δυσκολίες για Μάρεϊ.

 ??  ?? Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Ραφαέλ Ναδάλ στην πρεμιέρα του Γουίμπλεντ­ον.
Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Ραφαέλ Ναδάλ στην πρεμιέρα του Γουίμπλεντ­ον.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece