Kathimerini Greek

Δοκιμάζουν δυνάμεις Δουβαλίδης, Τσάκωνας

- ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

Με τη συμμετοχή δύο αθλητών μας θα διεξαχθεί σήμερα στη Νανσί της Γαλλίας το σπουδαίο μίτινγκ «Στάνισλας». Ο Κώστας Δουβαλίδης θα πάρει μέρος στα 110 μ. εμπ. και ο Λυκούργος Τσάκωνας στα 200 μ. Θα αγωνιστούν κάποιοι από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου, καθώς θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήμα­τος στίβου που θα πραγματοπο­ιηθεί τον επόμενο μήνα.

Αυτός είναι και ο στόχος του Κώστα Δουβαλίδη. Ο εμποδιστής φιλοδοξεί να πετύχει μία επίδοση κοντά στο ατομικό του ρεκόρ (13.34) και οι συνθήκες είναι ιδανικές, διότι η κούρσα αναμένεται γρήγορη. Θα πάρουν μέρος, επίσης, ο Γάλλος, Ντιμίτρι Μπασκού (13.28 φέτος), ο Κουβανός, Γιορντάν Ο’ Φαρίλ (13.25) κ.ά. Του Λυκούργου Τσάκωνα βασικός αντίπαλος θα είναι ο Νοτιοαφρικ­ανός, Ανάσο Τζομποντγο­υάνα (20.04).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και η κούρσα των 100μ. των γυναικών. Η κορυφαία αυτής της χρονιάς, Ιγκλις Γκάρντνερ (10.85) θα τρέξει απέναντι στην Ιβέτ Λάλοβε (11.11) και στη Βραζιλιάνα, Ανα Κλόντια Λέμος (11.01).

Υστερα από τη διοργάνωση της Νανσί, ο Κώστας Δουβαλίδης θα μείνει στη Γαλλία και το Σάββατο θα πάρει μέρος στο Ντάιαμοντ Λιγκ, στο Παρίσι. Εκεί, αναμενόταν να πάρει μέρος και ο χρυσός Ολυμπιονίκ­ης, Γιουσέιν Μπολτ, αλλά, όπως έγραψε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, δεν θα αγωνιστεί γιατί δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στο αριστερό πόδι. Στο «Σταντ ντε Φρανς» θα βρεθεί και ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο πρωταθλητή­ς του επί κοντώ, ο οποίος πρόσφατα βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ, θα αντιμετωπί­σει τον Ρενό Λαβιλενί.

Σπουδαίες είναι οι συμμετοχές και στο επί κοντώ γυναικών. Εκτός από τις Ελληνίδες, Νικόλ Κυριακοπού­λου και Κατερίνα Στεφανίδη, θα αγωνιστεί και η Αμερικανίδ­α χρυσή Ολυμπιονίκ­ης, Τζεν Σουρ. Οι ελληνικές συμμετοχές θα κλείσουν με τον Αντώνη Μάστορα (ύψος).

 ??  ?? Ο Λυκούργος Τσάκωνας (φωτογραφία) μαζί με τον Κώστα Δουβαλίδη θα πάρουν μέρος στο μίτινγκ «Στάνισλας».
Ο Λυκούργος Τσάκωνας (φωτογραφία) μαζί με τον Κώστα Δουβαλίδη θα πάρουν μέρος στο μίτινγκ «Στάνισλας».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece