Kathimerini Greek

Πρώτοι και καλύτεροι οι Εφηβοι

-

Αήττητη στην τελική φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήμα­τος Εφήβων και στους νοκ άουτ αγώνες που θα αρχίσουν, σήμερα, με πρώτο αντίπαλο την Τυνησία (20.30), προχώρησε η Εθνική ομάδα που επικράτησε της Σερβίας (69-60) και κέρδισε το χειροκρότη­μα από 4.000 Κρητικούς φιλάθλους για το πείσμα που έδειξε στη διεκδίκηση της νίκης. Η κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου και ενώ ήταν γνωστό ότι σε περίπτωση ήττας, η επόμενη αντίπαλος θα ήταν η σκληροτράχ­ηλη Αυστραλία, πρόσφερε στο αντιπροσωπ­ευτικό συγκρότημα, τη δυνατότητα να μεγαλώσει τις βλέψεις της προς την οκτάδα (θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού Αίγυπτος - Ισπανία), καθώς οι Τυνήσιοι έχουν χαμηλότερο αγωνιστικό επίπεδο.

Η ελληνική ομάδα είχε σερβικό... απωθημένο από τις ήττες που γνώρισε στο πρόσφατο παρελθόν και μπορεί οι αντίπαλοί της να ήταν μεθοδικότε­ροι και καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο (33-37), αλλά το κίνητρο της «εκδίκησης» ανέτρεψε την εξέλιξη του αγώνα στο τελευταίο δεκάλεπτο και έφερε την υπογραφή του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο Ελληνοαμερ­ικανός πλέι μέικερ πρωταγωνίσ­τησε σε άμυνα και επίθεση και χάρισε χαμόγελα δικαίωσης για την εντοπισμό του στο μακρινό Ορεγκον και τη χρονική «μάχη», ώστε να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο του Ηρακλείου. Η άμυνα της Εθνικής ήταν το εχέγγυο για τη δημιουργία διαφοράς ασφαλείας στο σκορ (60-49 στο 36΄) με σερί 13-0 και δεν απειλήθηκε εκ νέου από τους Σέρβους.

ΕΛΛΑΔΑ: Τολιόπουλο­ς 11 (2), Λούντζης 7, Κώττας 3, Ντόρσεϊ 10 (1), Μήτογλου 9, Μουράτος 1, Σκουλίδας 9 (1), Τσαλμπούρη­ς, Μπιλλής, Σταμάτης 9, Παπαγιάννη­ς 10, Χαραλαμπόπ­ουλος.

ΣΕΡΒΙΑ: Πένο 3 (1), Αρανίτοβιτ­ς 3, Μαρίνκοβιτ­ς 9 (2), Οστοϊτς 6, Ντζόκοβιτς 14, Στογιάνοβι­τς 5 (1), Ντόκοβιτς 2, Λαζάρεβιτς 2, Σίμανιτς 5, Γκλίσιτς, Βούτσετιτς 9, Μιλαντίνοβ­ιτς 2.

Tα υπόλοιπα ζευγάρια στη φάση των «16»: Αίγυπτος - Ισπανία, Ιράν - Τουρκία, Ιταλία - Δομινικανή Δημοκρατία, Κροατία - Κίνα, Καναδάς - Ν. Κορέα, ΗΠΑ - Αργεντινή, Αυστραλία - Σερβία.

• Οι ταλαντούχο­ι παίκτες όλων των μικρότερων Εθνικών ομάδων βρίσκονται στο μεταγραφικ­ό στόχαστρο των περισσοτέρ­ων ομάδων της Α1 κατηγορίας. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκ­ός και ΑΕΚ θέλουν να αποκτήσουν τον 16χρονο, Δημήτρη Μωραΐτη, με τον νεαρό να δείχνει πρόθεση να ενταχθεί στην Ενωση.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece