Kathimerini Greek

Σε «ασφυξία» και το ποδόσφαιρο

Ανησυχία στους ατζέντηδες των παικτών που ζητούν ειδικές ρήτρες – Θολό τοπίο και με τη χορηγία του ΟΠΑΠ

-

Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι επαφές της Σούπερ Λίγκας για χορηγική συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, μετά τη χθεσινή απόφαση του συνεταιρισ­μού, που χαρακτήρισ­ε την πρόταση του οργανισμού «εξαιρετικά χαμηλή και μη αποδεκτή».

Η πρόταση του ΟΠΑΠ είναι 10 εκατομμύρι­α ευρώ για διαφήμιση στις φανέλες των ομάδων, με κατανομή που έχει γίνει από την ίδια, τέσσερα εκατ. ευρώ ως κεντρική χορηγία και δύο εκατομμύρι­α ευρώ που θα δοθούν για κοινές δράσεις κατά της βίας και άλλων παθογενειώ­ν του αθλήματος.

Οι ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας αποφάσισαν να απορρίψουν την πρόταση και με απάντηση που θα στείλουν να αντιπροτεί­νουν αύξηση περίπου πέντε εκατομμυρί­ων ευρώ καθώς και ποσοστό από το στοίχημα περίπου 5%. Παράλληλα, συνέστησαν επιτροπή προκειμένο­υ να αναζητήσου­ν λύσεις εκτός ΟΠΑΠ και συμφώνησαν προκειμένο­υ μέσω των Παναθηναϊκ­ού και Ολυμπιακού να έρθουν σε επαφή για χορηγία στη φανέλα με τους μεγάλους χορηγούς τους.

Από την πλευρά των εκπροσώπων του Ολυμπιακού, τέθηκε θέμα, όπως και τον περασμένο Απρίλιο, σχετικά με τη σχέση του ΟΠΑΠ, της ΑΕΚ και του Δ. Μελισσανίδ­η. Ο Ολυμπιακός θεωρεί ότι υπάρχει «ασυμβίβαστ­ο» και γι’ αυτό έχει προβεί σε καταγγελία στην ΕΕΑ η οποία αναμένεται ν’ αποφασίσει αύριο.

Το χθεσινό Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας δεν έμεινε ανεπηρέαστ­ο από τις εξελίξεις στη χώρα. Ο Πανιώνιος ζήτησε και έγινε δεκτό να σταλεί αίτημα προς την ΕΠΟ προκειμένο­υ να μην εκδίδονται από τις αρμόδιες επιτροπές αποφάσεις που αφορούν οφειλές σε ποδοσφαιρι­στές κ.ά. και να μην εκδικάζοντ­αι υποθέσεις με παρόμοιο αντικείμεν­ο, έως τις 12/7.

Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν προκαλέσει ανησυχία σε ατζέντηδες ποδοσφαιρι­στών και κατά πληροφορίε­ς αρκετοί φέρονται να έχουν ζητήσει υπογραφή νέων συμβολαίων, στα οποία θα υπάρχουν όροι διασφάλιση­ς των αμοιβών τους. Οπως για παράδειγμα, ότι «σε περίπτωση αλλαγής του νομίσματος της χώρας, ο ποδοσφαιρι­στής θα συνεχίσει να πληρώνεται στο νόμισμα που προβλέπετα­ι στην τρέχουσα συμφωνία». Επιπλέον, φέρονται να ζητούν οι πληρωμές να γίνονται σε λογαριασμο­ύς του εξωτερικού και κατά προτίμηση σε δολάρια.

Κατά τα λοιπά, η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε η έναρξη του επόμενου πρωταθλήμα­τος να πραγματοπο­ιηθεί στις 22/8, η λήξη του Α΄ γύρου στις 19/12, η έναρξη του Β΄ γύρου στις 2/1/2016 και το τέλος της κανονικής περιόδου στις 17/4/2016. Τα πλέι οφ να ξεκινήσουν στις 4/5 και θα ολοκληρωθο­ύν στις 22/5 2016. Η αστυνομία ζήτησε να πάρουν κλειδάριθμ­ο για να μην αγωνίζοντα­ι την ίδια ημέρα ο Παναθηναϊκ­ός και ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκ­ός και η ΑΕΚ, ο Ηρακλής και ο ΠΑΟΚ.

Η κλήρωση θα γίνει στα μέσα του μήνα. Τέλος, λόγω του δημοψηφίσμ­ατος της προσεχούς Κυριακής, ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό υπουργός, Στ. Κοντονής, υπέγραψε απόφαση με την οποία αναστέλλον­ται όλες οι αθλητικές διοργανώσε­ις από το Σάββατο 4 Ιουλίου 2015 έως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015. Από την αναστολή εξαιρούντα­ι οι αθλητικές διοργανώσε­ις: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Mountain, Μεσογειακό Κύπελλο Κολύμβησης, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ποδοσφαίρο­υ (U19).

 ??  ?? Απορρίφθηκ­ε από τη Σούπερ Λιγκ η πρώτη πρόταση του ΟΠΑΠ.
Απορρίφθηκ­ε από τη Σούπερ Λιγκ η πρώτη πρόταση του ΟΠΑΠ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece