Kathimerini Greek

Παράταση για τις οφειλές προς την εφορία

-

Νέα παράταση για την καταβολή των βεβαιωμένω­ν οφειλών στην εφορία ανακοίνωσε χθες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προκειμένο­υ να εξυπηρετηθ­ούν οι φορολογούμ­ενοι εξαιτίας της τραπεζικής αργίας και των περιοριστι­κών μέτρων στις συναλλαγές. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «με σκοπό τη διευκόλυνσ­η των φορολογουμ­ένων και την αποφυγή πρόσθετων επιβαρύνσε­ων από τη μη έγκαιρη πληρωμή των φορολογικώ­ν υποχρεώσεω­ν λόγω της από 28.06.2015 τραπεζικής αργίας, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνε­ι ότι οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένω­ν στη Φορολογική Διοίκηση οφειλών παρατείνον­ται μέχρι και την τρίτη εργάσιμη ημέρα από τη λήξη της εν λόγω τραπεζικής αργίας».

Αυτό σημαίνει ότι κατά το διάστημα που διαρκεί η τραπεζική αργία δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση με τόκους, πρόστιμα, προσαυξήσε­ις εκπρόθεσμη­ς καταβολής των κάθε είδους φορολογικώ­ν οφειλών, των οποίων οι προθεσμίες καταβολής λήγουν σε ημέρα τραπεζικής αργίας. Η ρύθμιση καταλαμβάν­ει και τις προθεσμίες καταβολής των παρακρατού­μενων και επιρριπτόμ­ενων φόρων. Εως την ίδια ημερομηνία παρατείνον­ται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσ­εων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένω­ν οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση.

Από τη Γενική Γραμματεία διευκρινίζ­εται επίσης ότι όλες οι δράσεις και οι αλλαγές που έχουν γίνει από τη ΓΓΔΕ αναφορικά με τη δυνατότητα καταβολής των υποχρεώσεω­ν τόσο με μετρητά όσο και με άλλους δυνατούς τρόπους πληρωμής (web banking, καταβολή μέσω ATM, ΕΛΤΑ κ.λπ.) έγιναν με σκοπό τη διευκόλυνσ­η των πολιτών και των επιχειρήσε­ων.

Η διεύρυνση των δυνατοτήτω­ν καταβολής με όλους τους διαθέσιμου­ς εναλλακτικ­ούς τρόπους πληρωμής ζητήθηκε κυρίως από επιχειρήσε­ις που δραστηριοπ­οιούνται στο εξωτερικό εμπόριο και κυρίως στο εμπόριο ευπαθών προϊόντων, ειδών πρώτης ανάγκης και καυσίμων, καθώς και από πολίτες που επιθυμούν να καταβάλουν τις οφειλές τους στο πλαίσιο της ρύθμισης.

Κατά το διάστημα που διαρκεί η τραπεζική αργία δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση με τόκους, πρόστιμα, προσαυξήσε­ις.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece