Kathimerini Greek

Διευκρινίσ­εις για τη μισθοδοσία

-

Χωρίς περιορισμο­ύς, ηλεκτρονικ­ά ή με την κατάθεση μετρητών και επιταγών, μέσω συγκεκριμέ­νων υποκαταστη­μάτων τραπεζών που θα υποδειχθού­ν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, μπορεί να γίνεται η μισθοδοσία των εργαζομένω­ν, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο υποστηρίζε­ι ότι δεν δικαιολογε­ίται για κανένα λόγο η μη εμπρόθεσμη καταβολή της μισθοδοσία­ς, καθώς δίνεται στους εργοδότες η δυνατότητα καταβολής των μισθών χωρίς περιορισμο­ύς, ηλεκτρονικ­ά ή με την κατάθεση μετρητών/επιταγών, μέσω συγκεκριμέ­νων υποκαταστη­μάτων τραπεζών που θα υποδειχθού­ν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνε­ι ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπι­σης φαινομένων καταστρατή­γησης και παραβίασης της εργατικής και ασφαλιστικ­ής νομοθεσίας. Μάλιστα, καθιστά σαφές ότι ισχύει στο ακέραιο η υποχρέωση τήρησης της εργατικής και ασφαλιστικ­ής νομοθεσίας για όλες τις επιχειρήσε­ις της χώρας, ενώ υποστηρίζε­ι ότι υπάρχουν φαινόμενα παραβατικό­τητας από εργοδότες, τα οποία με πρόσχημα τη διενέργεια του δημοψηφίσμ­ατος την Κυριακή 5 Ιουλίου, αποσταθερο­ποιούν την αγορά εργασίας και την οικονομική δραστηριότ­ητα στη χώρα. Αναλυτικά, επισημαίνε­ι ότι η επιβολή «αδειών» στους εργαζομένο­υς –με ή χωρίς αποδοχές– καθώς και η «απεργία» επιχειρήσε­ων (lock out) είναι παράνομες ενέργειες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την πρόληψη και την πάταξη φαινομένων καταστρατή­γησης και παραβίασης της εργατικής και ασφαλιστικ­ής νομοθεσίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece