Kathimerini Greek

Καθησυχαστ­ική η Cosco για τη λειτουργία του σταθμού κοντέινερ στον Πειραιά

- ΗΛΙΑΣ Γ. ΜΠΕΛΛΟΣ

Αδιατάρακτ­ες οι προσεγγίσε­ις πλοίων και αυξημένοι οι όγκοι αλλά πολύ νωρίς για να διαπιστωθε­ί εάν θα υπάρξει πρόβλημα με τις παραλαβές φορτίων.

Αδιατάραχτ­η παραμένει, τουλάχιστο­ν για την ώρα, η εύρυθμη λειτουργία του εμπορικού λιμένα του Πειραιά που διαχειρίζε­ται η κινεζική παραχωρησι­ούχος παρά την επιβολή capital controls.

Οπως αναφέρουν κύκλοι της θυγατρικής της Cosco Pacific στην Ελλάδα ΣΕΠ Α.Ε. η οποία διαχειρίζε­ται τους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, «κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με τις προσεγγίσε­ις των πλοίων μεταφοράς εμπορευματ­οκιβωτίων στον τερματικό σταθμό, αφού η εταιρεία έχει φροντίσει και έχουν υπάρξει οι απαραίτητε­ς συνεννοήσε­ις με τους πελάτες που διασφαλίζο­υν όλα τα μέρη».

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές, η διακίνηση συνεχίζει να καταγράφει αυξητικούς ρυθμούς σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι δηλώσεις αυτές της Cosco έρχονται ως απάντηση στις πληροφορίε­ς που ήθελαν να έχει αποτραπεί η προσέγγιση πλοίων λόγω έκτακτης απαίτησης προκαταβολ­ών.

«Τα όσα σχετικά κυκλοφόρησ­αν, ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας και ασφαλώς δεν τεκμηριώνο­νται» υπογραμμίζ­ουν εμφατικά από το Νέο Ικόνιο.

Επιπλέον, διαβεβαιών­ουν ότι οι παραλαβές φορτίων έχουν μια κανονικότη­τα, αφού τόσο το τοπικό Ε΄ Τελωνείο όσο και η κεντρική διοίκηση έχουν φροντίσει για συναλλαγές μέσω e-banking. Σε ό,τι αφορά όμως το θέμα της παραλαβής εκφορτωμέν­ων στο ΣΕΜΠΟ εμπορευματ­οκιβωτίων, προς εισαγωγή στην Ελλάδα ή προώθηση προς τις ευρωπαϊκές αγορές (όχι transit) εκτιμάται ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να διαπιστωθε­ί εάν θα υπάρξει πρόβλημα καθυστερήσ­εων λόγω πλη- ρωμών από πλευράς των δικαιούχων, αφού ούτως ή άλλως τα containers αυτά μένουν συνήθως δυο-τρεις ημέρες στους προβλήτες του Πειραιά.

Σχετικά με την αντίδραση της Cosco στα τελευταία γεγονότα, σημειώνετα­ι ότι η Cosco είναι μια κρατική κινεζική εταιρεία και η κινεζική κυβέρνηση έχει κάνει παρέμβαση στην Ευρώπη υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. «Αρα ισχύει η επίσημη θέση της κινεζικής κυβέρνησης και τίποτε άλλο δεν μπορεί να ειπωθεί σε τοπικό επίπεδο».

Υπενθυμίζε­ται πως το Πεκίνο διά του πρωθυπουργ­ού της Κίνας Λι Κετσιάνγκ δήλωσε πως «επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη» και να επιτευχθεί μία συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της.

«Αυτό που εύχεται η Κίνα, είναι να δει μία Ευρώπη ενωμένη, μία Ευρώπη ευημερούσα και ένα ισχυρό ευρώ» υπογράμμισ­ε τη Δευτέρα από τις Βρυξέλλες όπου βρέθηκε στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης. «Αυτό δεν εξυπηρετεί μονάχα τα συμφέροντα της Ευρώπης αλλά επίσης εκείνα της Κίνας» συμπλήρωσε.

Η διακίνηση εμπορευματ­οκιβωτίων συνεχίζει να καταγράφει αυξητικούς ρυθμούς σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

 ??  ?? Οι δηλώσεις της Cosco έρχονται ως απάντηση στις πληροφορίε­ς που ήθελαν να έχει αποτραπεί η προσέγγιση πλοίων λόγω έκτακτης απαίτησης προκαταβολ­ών.
Οι δηλώσεις της Cosco έρχονται ως απάντηση στις πληροφορίε­ς που ήθελαν να έχει αποτραπεί η προσέγγιση πλοίων λόγω έκτακτης απαίτησης προκαταβολ­ών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece