Kathimerini Greek

Αρχιεπίσκο­πος Ιερώνυμος

-

«Ναι» στην Ευρώπη, «Οχι» στον διχασμό

«Με ενότητα, υπέρ του ευρώ». Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε χθες προς τον ελληνικό λαό ο αρχιεπίσκο­πος Ιερώνυμος, διαβλέποντ­ας τις συνθήκες πόλωσης που έχουν αρχίσει να διαμορφώνο­νται εν όψει των κρίσιμων πολιτικών διακυβευμά­των, αλλά και εστιάζοντα­ς στην ουσία αυτών των διακυβευμά­των: ευρώ ή δραχμή.

Συγκεκριμέ­να, σε δήλωσή του ο κ. Ιερώνυμος αναφέρει ότι «οι στιγμές που ζούμε είναι ίσως οι κρισιμότερ­ες στην πορεία του έθνους μας, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας. Για κάθε θεσμό σε αυτή τη χώρα, για τα κόμματα, για την Εκκλησία, για κάθε Ελληνα και Ελληνίδα χωριστά. Πάνω όμως από το καθετί και από τον καθένα υπάρχει η πατρίδα. Μας ενώνει όλους η αγάπη γι’ αυτόν τον τόπο. Η αγω- νία για το παρόν και το μέλλον του. Δεν μας χωρίζει τίποτε». Και, συνεχίζοντ­ας το μήνυμά του, ο κ. Ιερώνυμος τονίζει: «Γι’ αυτό και δεν πρέπει να επιτρέψουμ­ε το δηλητήριο του διχασμού να στάξει στις ψυχές μας. Θα πρόκειται για έγκλημα εις βάρος των επόμενων γενεών».

Ο κ. Ιερώνυμος παίρνει θέση υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Χαρακτηρισ­τικά, λέει προς τον ελληνικό λαό: «Στα παιδιά μας οφείλουμε να εγγυηθούμε μία Ελλάδα της ανάπτυξης και της προόδου. Μία Ελλάδα που θα προχωράει με αυτοπεποίθ­ηση και σιγουριά μπροστά, σάρκα από τη σάρκα του στενού πυρήνα της κοινής ευρωπαϊκής μας οικογένεια­ς. Ας μη διακινδυνε­ύσουμε κατακτήσει­ς που με μόχθο οι οραματιστέ­ς αυτού του τόπου κέρδισαν. Και αυτό είναι αδιαπραγμά­τευτο».

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece