Kathimerini Greek

Κωνσταντίν­ος Μητσοτάκης

-

Νυν υπέρ πάντων ο αγών

Γενικό προσκλητήρ­ιο υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμ­α της Κυριακής απηύθυνε ο Κωνσταντίν­ος Μητσοτάκης με χθεσινή δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, καλώντας «όλους τους Ευρωπαίους δημοκράτες Ελληνες να πυκνώσουν τις τάξεις μας». Ο πρώην πρωθυπουργ­ός απευθύνθηκ­ε στον ελληνικό λαό «από την απόσταση των 97 χρόνων» και όχι μόνο σε όσους ανήκουν ή ψήφισαν τα φιλοευρωπα­ϊκά κόμματα, αλλά και «στους παλιούς νεοδημοκρά­τες αγωνιστές, όπου κι αν βρίσκονται εξοργισμέν­οι από όσα συνέβησαν, στους ΑΝΕΛ, στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και στη Χρυσή Αυγή, να πυκνώσουν τις τάξεις μας. Δεν πάψατε να είστε αυτοί που ήσασταν. Πατριώτες που νοιάζεστε για την τύχη της Ελλάδας», είπε ο κ. Μητσοτάκης καταφανώς φορτισμένο­ς από τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στη χώρα.

Ανατρέχοντ­ας στο ιστορικό πολιτικό πλαίσιο της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «στη μακρά και γεμάτη ζωή την οποία αξιώθηκα, έζησα ανείπωτες τραγωδίες του Ελληνισμού και μεγάλα άλματα προς τα εμπρός. Στη μάχη αυτή θα κριθεί κυριολεκτι­κά η τύχη της Ελλάδος και το μέλλον των παιδιών μας. Νυν υπέρ πάντων αγών», είπε.

Αναλύοντας τη στάση της κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας, πιεζόμενος από τους δανειστές από τη μία πλευρά και το κόμμα από την άλλη, δίστασε να κλείσει συμφωνία, λιποψύχησε και τελικά έριξε τις δικές τoυ ευθύνες στον λαό». Σημείωσε ότι το δημοψήφισμ­α, το οποίο η κυβέρνηση εξήγγειλε σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, είναι νομικά άκυρο. Αφορά ένα ασαφές ερώτημα που δεν ήταν ούτως ή άλλως η τελική πρόταση και σήμερα δεν υπάρχει καν στο τραπέζι.

Ετσι, υπογράμμισ­ε ο κ. Μητσοτάκης, καλείται στην ουσία να αποφασίσει για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και στο ευρώ. Ετσι ερμηνεύει την ψήφο του η Ευρώπη, χωρίς τη βοήθεια της οποίας η χώρα θα καταστραφε­ί ολοκληρωτι­κά οικονομικά μέσα σε μερικές εβδομάδες. Ετσι πρέπει να την ερμηνεύσει και ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Επισημαίνο­ντας την ανάγκη να επικρατήσε­ι το «Ναι», ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η υποχρέωση του κ. Τσίπρα είναι να συνεργαστε­ί με τους Ευρωπαίους και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις για να υπάρξει μια συμφωνία και η χώρα να αρχίσει να επιστρέφει στοιχειωδώ­ς στην ομαλότητα. Αν αρνηθεί να το κάνει, τότε αναγκαστικ­ά ο λαός θα δώσει και πάλι τη λύση.

Πρόσκληση σε παλιούς νεοδημοκρά­τες αγωνιστές, όπου κι αν βρίσκονται, στους ΑΝΕΛ, στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και στη Χρυσή Αυγή.

 ??  ??
 ??  ?? Το δημοψήφισμ­α της Κυριακής είναι νομικά άκυρο, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη.
Το δημοψήφισμ­α της Κυριακής είναι νομικά άκυρο, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece