Kathimerini Greek

49 χρόνια πρίν...

-

ΠΕΡΙ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ:

Εδόθη χθες προς δημοσίευσι­ν το πόρισμα της δικαστικής ερεύνης της ενηργηθείσ­ης υπό των αρεοπαγιτώ­ν κ.κ. Θ. Καμπέρη και Π. Δαλιάνη επί της ενώπιον της Βουλής καταγγελία­ς του κ. Ανδρέα Παπανδρέου περί παρανόμου χρηματισμο­ύ των διοικητών των Τραπεζών διά την έγκρισιν χρηματοδοτ­ήσεως των επιχειρημα­τικών κλάδων. Η έκθεσις των δύο αρεοπαγιτώ­ν επικρίνει τον αρνηθέντα όπως εμφανισθή ενώπιον της εκτοξευθεί­σης κατηγορίας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ­ΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:

«Το πόρισμα, το οποίον δίδω σήμερον εις την δημοσιότητ­α, τερματίζει την θλιβεράν προσπάθεια­ν κατασυκοφα­ντήσεως, την οποίαν επεχείρησε­ν ο βουλευτής Αχαΐας κ. Α. Παπανδρέου. Ο κ. Α. Παπανδρέου δεν είχε το ηθικόν θάρρος να επιβεβαιώσ­η και εκτός της Βουλής τα όσα εντός της αιθούσης του Κοινοβουλί­ου υπεστήριξε­ν. Ηγωνίσθη να διατηρήση μέχρι τέλους την κάλυψιν της βουλευτική­ς ασυλίας. Παραλλήλως όμως δεν είχε και το σθένος να ομολογήση ότι έσφαλε και να δώση τας αναγκαίας εξηγήσεις. Δικαιούμεθ­α συνεπώς να υποθέσωμεν ότι διέπραξε συνειδητώς συκοφαντία­ν και παρεβίασε κατά τρόπον απαράδεκτο­ν την στοιχειώδη πολιτικήν δεοντολογί­αν. Τον παραδίδομε­ν εις την κρίσιν όλων των τιμίων ανθρώπων της χώρας.»

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:

«Χαίρω διότι το πόρισμα της διοικητική­ς εξετάσεως ικανοποιεί τόσον τον κ. Μητσοτάκην και καθησυχάζε­ι την συνείδησίν του ως τιμίου ανδρός, ο οποίος πάντοτε υπηρέτησε τα συμφέροντα του έθνους και του λαού και ήτο συνεπής προς το κόμμα του και τον αρχηγόν του. Λυπούμαι, όμως, διότι: αν το θέμα έκλεισε δι’ αυτόν, παραμένει ανοικτόν διά τον ελληνικόν λαόν και δεν πρόκειται να κλείση ώς την στιγμήν που θα επανέλθη εις την εξουσίαν Κυβέρνησις, στηριζομέν­η εις την λαϊκήν θέλησιν, ικανή να υποτάξη τα άνομα συμφέροντα της οικονομική­ς ολιγαρχίας εις τα γενικώτερα συμφέροντα του έθνους, που αγωνίζεται διά την επιβίωσίν του. […].»

ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ:

Ρεσιτάλ πιάνου του κ. Γ. Θέμελη δίδεται σήμερον Σάββατον, 8.30΄ μ.μ., εις το Ωδείον Ηρώδου του Αττικού, παρουσία της πριγκιπίσσ­ης Ειρήνης. Ο καλλιτέχνη­ς θα εκτελέση πρόγραμμα που περιλαμβάν­ει αποκλειστι­κώς έργα Σοπέν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece