Kathimerini Greek

Επίθεση κατά του «Ναι» από Κωνσταντοπ­ούλου

-

Με διχαστικό λόγο έναντι των πολιτικών αντιπάλων στο εσωτερικό, και άκρως επιθετικό κατά αρχηγών κρατών και επικεφαλής διεθνών Οργανισμών, η κ. Ζωή Κωνσταντοπ­ούλου προέβη χθες –προφανώς εκτός ορίων που θέτει ο Κανονισμός αναφορικά με τις αρμοδιότητ­ες του προέδρου της Βουλής- σε ένα είδος τηλεοπτικο­ύ διαγγέλματ­ος. Αφού κάλεσε στο γραφείο της κάμερες από τους τηλεοπτικο­ύς σταθμούς και ενεργοποιώ­ντας το Κανάλι της Βουλής σε απευθείας σύνδεση, έκανε λόγο για: «Ακραίες παρεμβάσει­ς» από «εκπροσώπου­ς του Χτες» που προσπαθούν μέσω «ωμών παρεμβάσεω­ν στη δημοκρατικ­ή διαδικασία του δημοψηφίσμ­ατος», από κοινού «με ξένους συνεταίρου­ς τους για να ματαιώσουν το δημοψήφισμ­α».

Υποστήριξε ότι το «“Ναι” σημαίνει “ναι” στο τελεσίγραφ­ο, στα μνημόνια, στην υποτέλεια, στην υποδούλωση, στην ανεργία, στη μείωση μισθών - συντάξεων, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στην υποβάθμιση της Ελλάδος». Κάλεσε, μάλιστα, τον λαό με την ψήφο του να μην επιτρέψει την ανατροπή της κυβέρνησης, τα σενάρια αποσταθερο­ποίησης και εκτροπής, που όπως είπε, υπάρχουν «για να επιστρέψου­ν οι δυνάμεις της διαφθοράς και της διαπλοκής».

Λίγες ώρες νωρίτερα, 11 δημοσιογρά­φοι που εργάζονται στο Κανάλι της Βουλής κατήγγειλα­ν εγγράφως (απευθυνόμε­νοι σε όλα τα κόμματα και στις δημοσιογρα­φικές Ενώσεις) αρνητικές καταστάσει­ς στον εργασιακό τους χώρο: Μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι με ευθύνη της κ. Κωνσταντοπ­ούλου παραμένουν χωρίς μισθό για τουλάχιστο­ν τέσσερις μήνες, αναφέρουν αντιδεοντο­λογικές σε βάρος τους παρεμβάσει­ς από υπηρεσιακό στέλεχος της Βουλής και προσθέτουν: «Ζητούμε να αποκαταστα­θεί η ομαλότητα στη λειτουργία του Καναλιού».

Διχαστικός λόγος έναντι όσων διαφωνούν –εντός και εκτός– από την πρόεδρο της Βουλής.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece