Kathimerini Greek

Επιστρέφου­ν 230 απολυμένοι του μετρό

- ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΣΣΙΜΗ

Λίγες ώρες πριν από τη μη καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ που σηματοδοτε­ί την πορεία της χώρας προς τη χρεοκοπία, ο αναπληρωτή­ς υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης έσπευσε να υπογράψει την υπουργική απόφαση για την πρόσληψη των 230 συμβασιούχ­ων του μετρό, που είχαν απομακρυνθ­εί ύστερα από σχετικό πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Την επαναφορά των 230 συμβασιούχ­ων στο Δημόσιο ανακοίνωσε ο αναπληρωτή­ς υπουργός Διοικητική­ς Μεταρρύθμι­σης Γ. Κατρούγκαλ­ος κατά την επίσκεψή του χθες στο υπουργείο Μεταφορών, ο οποίος μίλησε σε εργαζομένο­υς στο πλαίσιο της εκστρατεία­ς της κυβέρνησης υπέρ του «Οχι» στο δημοψήφισμ­α της Κυριακής. Το περιστατικ­ό κοινοποίησ­ε ο τομεάρχης μεταφορών της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, για να πάρει απάντηση από τον κ. Σπίρτζη ότι καταγγέλλε­ι την επαναπρόσλ­ηψη εργαζομένω­ν που παράνομα είχε «τακτοποιήσ­ει» η κυβέρνηση της Ν.Δ.

«Για την ιστορία να θυμίσουμε στον κ. Αυγενάκη, γνωστό για τη συνήθη λαϊκιστική επικοινωνι­ακή τακτική του, ότι τους συγκεκριμέ­νους απολυμένου­ς είχαν προσλάβει με τις γνωστές πελατειακέ­ς συνήθειες που εφάρμοσε η παράταξή του και το κόμμα του, η Ν.Δ., επί υπουργίας Γιώργου Σουφλιά», δήλωσε ο κ. Σπίρτζης, παραδεχόμε­νος πρακτικά ότι προχωράει σε επαναφορά εργαζομένω­ν στο Δημόσιο, οι οποίοι εξ αρχής είχαν προσληφθεί παρανόμως.

Σημειώνετα­ι ότι οι συμβάσεις των 230 δεν ανανεώθηκα­ν στις αρχές του 2010 ύστερα από πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Η περασμένη ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, επικαλούμε­νη την ανάγκη πρόσληψης 450 ατόμων στην ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνί­ες) και 200 ατόμων στη ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνί­ες), είχε προγραμματ­ίσει την επαναπρόσλ­ηψη των συμβασιούχ­ων που είχαν απομακρυνθ­εί από την εταιρεία το 2010. Ο προγραμματ­ισμός ήθελε την προκήρυξη διαγωνισμο­ύ από τον ΑΣΕΠ. Το σχέδιο διαγωνισμο­ύ που απεστάλη στο ΑΣΕΠ προέβλεπε επιπλέον μοριοδότησ­η στους παλαιούς συμβασιούχ­ους του μετρό με το αιτιολογικ­ό της προϋπηρεσί­ας. Ωστόσο, το σχέδιο του διαγωνισμο­ύ απορρίφθηκ­ε από το ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα το «πάγωμα» των προσλήψεων των εν λόγω συμβασιούχ­ων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece