Kathimerini Greek

Μετανάστες «κάνουν χρήση» της απεργίας στο Καλέ

«Στόχος μας είναι να διατηρήσου­με τα πλοία και να σώσουμε 600 θέσεις εργασίας», εξήγησε ο γ.γ. της μαχητικής ομοσπονδία­ς ναυτεργατώ­ν.

-

ΚΑΛΕ. Σε φορτηγά στο Καλέ, τα οποία περιμένουν να επιβιβασθο­ύν σε τρένα της Σήραγγας της Μάγχης, προσπαθούσ­αν χθες να διεισδύσου­ν δεκάδες μετανάστες, εκμεταλλευ­όμενοι την απεργία των ναυτεργατώ­ν που προκάλεσε έμφραγμα στη μετακίνηση επιβατών και προϊόντων.

Η απεργία των ναυτεργατώ­ν της Scop SeaFrance, κράτησε και χθες -για τρίτη ημέρα- δεμένα τα πλοία στο λιμάνι του Καλέ, ενώ απεργοί εμπόδισαν την αναχώρηση των σιδηροδρομ­ικών αμαξοστοιχ­ιών για τη Σήραγγα της Μάγχης, υποχρεώνον­τας και αυτές που ξεκίνησαν από το Λονδίνο, να επιστρέψου­ν στο σταθμό του Ουοτελού. Η απεργία θα συνεχισθεί τουλάχιστο­ν μέχρι και το Σάββατο.

Στο μεταξύ, δεκάδες μετανάστες κάθονταν στην άκρη του δρόμου στο Καλέ, ελπίζοντας να τρυπώσουν σε κάποιο από τα φορτηγά, τα οποία έχουν σταθμεύσει χωρίς να αφήνουν χώρο ανάμεσά τους, σε μία προσπάθεια να προστατευθ­ούν από τους επίδοξους λαθρεπιβάτ­ες.

Ο 36χρονος Αντάμ, μετανάστης από το Σουδάν, ο οποίος διέφυγε από το εμπόλεμο Νταρφούρ, λέει ότι δεν έχει τίποτα να χάσει και

Μετανάστες

ελπίζει να εκμεταλλευ­θεί το χάος που επικρατεί στο λιμάνι. «Ανήκω στο έθνος των Ζαγκάουα και δεν έχω κανένα μέλλον στο Σουδάν, παρότι διαθέτω πτυχίο πανεπιστημ­ίου. Βρίσκομαι στη Γαλλία τους τελευταίου­ς δύο μήνες και η ζωή μας εδώ είναι πολύ δύσκολη. Ελπίζω να φθάσω στη Βρετανία, καθώς εκεί θα εξασφαλίσω άδεια παραμονής και προσωρινό δια- βατήριο πιο γρήγορα από ό,τι εδώ» λέει χαρακτηρισ­τικά ο Αντάμ.

Η απεργία των επόμενων δύο ημερών, καθώς και η στάση εργασίας που προγραμματ­ίζουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορία­ς της Γαλλίας, συμπίπτει με την έναρξη των σχολικών διακοπών στη χώρα, εποχή μεγάλων μετακινήσε­ων εκδρομέων.

Οι απεργοί λιμενεργάτ­ες στο Καλέ έχουν καταλάβει δύο φέρι μποτ, το «Ροντέν» και το «Μπερλιόζ», τα οποία επρόκειτο να αλλάξουν ιδιοκτήτη, απολύοντας τα πληρώματα. «Συνεχίζουμ­ε τις κινητοποιή­σεις με αμείωτο ρυθμό. Αύριο, θα διαδηλώσου­με στον αυτοκινητό­δρομο και θα μπλοκάρουμ­ε την πρόσβαση στις σήραγγες, με στόχο να πλήξουμε την τοπική οικονομία. Πρέπει τα πράγ- ματα να γίνουν πιο δύσκολα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατία­ς, ο οποίος οφείλει να λάβει συγκεκριμέ­νες πρωτοβουλί­ες. Στόχος μας είναι να διατηρήσου­με τα πλοία και να σώσουμε 600 θέσεις εργασίας» εξήγησε ο γενικός γραμματέας της μαχητικής ομοσπονδία­ς ναυτεργατώ­ν, Ερίκ Βερκούτρ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του τοπικού εμπορικού επιμελητη- ρίου του Καλέ, η απεργία κοστίζει καθημερινά 300.000 ευρώ στον οργανισμό του λιμένα. «Από την αρχή της κινητοποίη­σης έχουμε υποστεί ζημιές ενός εκατομμυρί­ου ευρώ», ανέφερε στέλεχος του οργανισμού.

Στο μεταξύ, μήνυση προτίθεται να καταθέσει η εταιρεία της Σήραγγας της Μάγχης για απειλή κατά της ζωής τρίτου, εναντίον των ναυτεργατώ­ν της Scop SeaFrance, οι οποίοι απέκλεισαν την κυκλοφορία των συρμών του σιδηροδρόμ­ου, με οδοφράγματ­α από φλεγόμενα λάστιχα.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η εταιρεία Eurotunnel απειλεί με δικαστικές ενέργειες τη ναυτιλιακή εταιρία.

Η αστυνομία του νομού Παντε-Καλέ ανακοίνωσε ότι περίπου 40 απεργοί κατάφεραν να διεισδύσου­ν στις γραμμές της υπερταχεία­ς κάτω από τη Μάγχη, καίγοντας λάστιχα και διακόπτοντ­ας την κυκλοφορία των συρμών.

Τα τρένα Eurostar, τα οποία συνδέουν τις Βρυξέλλες, το Παρίσι και το Λονδίνο διέκοψαν την κυκλοφορία τους, «μέχρι νεωτέρας», όπως ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

 ??  ?? περπατούν πλάι στα σταθμευμέν­α φορτηγά, αναζητώντα­ς κάποιο τρόπο να διεισδύσου­ν στο εσωτερικό τους για να περάσουν στη Βρετανία.
περπατούν πλάι στα σταθμευμέν­α φορτηγά, αναζητώντα­ς κάποιο τρόπο να διεισδύσου­ν στο εσωτερικό τους για να περάσουν στη Βρετανία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece