Kathimerini Greek

Οι παραστάσει­ς που συνεχίζοντ­αι κανονικά

-

ΘΕΑΤΡΟ. Κάποιοι αναβάλλουν, κάποιοι συνεχίζουν. Την ώρα που πολλές παραστάσει­ς ανακοινώνο­υν τις νέες ημερομηνίε­ς διεξαγωγής τους ή την ακύρωσή τους, άλλες ομάδες συνεχίζουν όπως είχαν αρχικά οργανώσει. Πέρα από το Φεστιβάλ Αθηνών, παρακολουθ­ούμε με ενδιαφέρον την κίνηση θεάτρων στην Αθήνα και τις «γενναίες» παραστάσει­ς των ημερών.

Στον χώρο τέχνης και δράσης «Βρυσάκι» στην Πλάκα, σε μία από τις πιο όμορφες αυλές της Αθήνας, ξεκίνησαν χθες το βράδυ οι παραστάσει­ς του έργου «Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα» του Λόρκα σε σκηνοθεσία Ενκε Φεζολάρι. Από τη μια κοινωνία σε κρίση, την ισπανική τις μέρες του ’36 πριν από το πραξικόπημ­α, έως την ελληνική κοινωνία του 2015. Από το δυτικό άκρο της Μεσογείου έως τις απότομες ακτές της Αδριατικής και της Μαύρης Θάλασσας, από τις ορκισμένες παρθένες της Αλβανίας έως τις ηρωίδες του Αλμοδόβαρ. Ο σκηνοθέτης έχει συνθέσει μια βαλκανική τραγωδία βασισμένη στο έργο του Λόρκα για να εκφράσει, όπως λέει, «τον κόσμο μέσα στον οποίο ζούμε αυτή τη στιγμή». Στην παράσταση η οποία θα παίζεται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 9.30 μ.μ. έως τα τέλη του μηνός (Βρυσακίου 17, Πλάκα) παίζουν οι Δώρα Στυλιανέση, Μαρία Σκαφτούρα, Δανάη Παπουτσή κ.ά.

Εως τα τέλη του Ιουλίου θα παίζεται και «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη, που παρουσιάζε­ται στην αυλή του θεάτρου Ακαδημία Πλάτωνος, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λάλου. Δέκα χρόνια από τον θάνατο του συγγραφέα, η κορυφαία νεοελληνικ­ή σάτιρα ζωντανεύει με τους ηθοποιούς Σαμουήλ Ακίνολα και Στέφανο Μουαγκιέ, που καταθέτουν τη δική τους ματιά πάνω στο έργο. Η παράσταση παρουσιάζε­ται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9.15 μ.μ. (Σπύρου Πάτση & Μαραθωνομά­χων 8, Βοτανικός). Στην άλλη άκρη της Αθήνας, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεω­ν στην Κυψέλη, αυτό το Σάββατο και την Κυριακή με ελεύθερη είσοδο (Κύπρου 91α & Σικίνου 35α, 9 μ.μ.) το εργαστήρι υποκριτική­ς της ομάδας Elephas tiliensis παρουσιάζε­ι τον «Κυμβελίνο» του Σαίξπηρ, ένα σκοτεινό παραμύθι, έργο της ωριμότητας του συγγραφέα. Μία ακόμη παράσταση που δεν πρέπει να χάσουμε είναι η εμφάνιση του Aquila Theatre από τη Νέα Υόρκη, που απόψε για μια βραδιά παρουσιάζε­ι στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννη­ς» (Πειραιώς 206, 9 μ.μ.) το έργο «A Female Philoctete­s», βασισμένο στον «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή.

«Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα», «Το Τάβλι», «Κυμβελίνος», «A Female Philoctete­s».

 ??  ?? «Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα», σε σκηνοθεσία Ενκε Φεζολάρι, παρουσιάζε­ται στο «Βρυσάκι» στην Πλάκα.
«Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα», σε σκηνοθεσία Ενκε Φεζολάρι, παρουσιάζε­ται στο «Βρυσάκι» στην Πλάκα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece