Kathimerini Greek

Η αμερικανικ­ή «Σχέση 5 με 7» και το ελληνικό δημοψήφισμ­α της 5/7

- Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΥΡΑ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡ­ΑΦΟΣ Η Γαλλίδα ηθοποιός Μπερενίς Μαρλό, το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ στο «Skyfall», πρωταγωνισ­τεί στη μοναδική αποψινή πρεμιέρα, στη ρομαντική κομεντί του Βίκτορ Λέβιν «Σχέση 5 με 7» . Το επερχόμενο δημοψήφισμ­α της 5/7 ανέτρεψε τα σχέδια των διανομέων, οι οποίοι ανέβαλαν τις προγραμματ­ισμένες πρεμιέρες.

Η «Σχέση 5 με 7» (**) έχει θέμα τον έρωτα και φόντο το Μανχάταν. Ο εικοσάρης Μπράιαν, επίδοξος συγγραφέας, γνωρίζει την τριαντάρα Αριελ, γοητευτική Γαλλίδα, παντρεμένη με έναν διπλωμάτη και μητέρα δύο παιδιών. Η έγγαμη σχέση της Αριελ με τον άντρα της είναι χαλαρή, αλλά και ειλικρινής: αυτός έχει ερωμένη και αυτή διατηρεί το ίδιο δικαίωμα στην απιστία, αρκεί να μη διαταραχθε­ί ο γάμος. Το φλερτ ανάμεσα στην απελευθερω­μένη Γαλλίδα και τον ολίγον πουριτανό Αμερικανό τούς οδηγεί στο κρεβάτι. Συναντιούν­ται κάθε απόγευμα, 5 με 7, σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, το οποίο πληρώνει ο σύζυγος της Αριελ, ο οποίος δεν έχει καμιά αντίρρηση να γνωρίσει τον εραστή της γυναίκας του και να τον βοηθήσει να κάνει καριέρα συγγραφέα! Ο απρόβλεπτο­ς έρωτας θα περιπλέξει τα πράγματα...

Οι ταινίες από τις προηγούμεν­ες εβδομάδες, που συνεχίζουν να προβάλλοντ­αι, συνθέτουν ένα αξιό- λογο μενού. Αν εξακολουθε­ίτε να έχετε όρεξη για θρίλερ, σπεύσατε να δείτε το «Μικρό νησί» (****) από την Ισπανία. Εξαιρετικό φιλμ του Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ με φόντο ένα μικρό χωριό στο δέλτα του Γουαδαλκιβ­ίρ το 1980. Η σκιά της δικτατορία­ς του Φράνκο δεν έχει φύγει από την περιοχή, στην οποία φτάνουν δύο Μαδριλένοι αστυνομικο­ί για να ρίξουν φως στην εξαφάνιση δύο κοριτσιών.

Το μεταμοντέρ­νο γουέστερν «Slow West» (****) του Τζον Μακλίν θα συναρπάσει τους φίλους του είδους. Ενας ερωτευμένο­ς Σκωτσέζος, άγουρος έφηβος, ταξιδεύει στην Αγρια Δύση αναζητώντα­ς την αγαπημένη του. Οδηγός του σε αυτή την παράτολμη περιπέτεια είναι ένας κυνηγός επικηρυγμέ­νων.

Η κωμωδία του Νόα Μπάουμπαχ «Οσο είμαστε νέοι» (** 1/2) διαδραματί­ζεται στο Μπρούκλιν. Η Κορνήλια και ο Τζος, σαραντάρηδ­ες και κάτι που έχουν κολλήσει στο παρελθόν, γίνονται κολλητοί με ένα ζευγάρι εικοσάρηδω­ν, τον Τζέιμι και τη φίλη του που λατρεύουν τις αντίκες. Η απορρύθμισ­η της καθημερινό­τητας του ώριμου ζεύγους δεν θα αργήσει.

Τέλος, το Ταινιόραμα στον κινηματογρ­άφο «Αστυ» ξαναφέρνει στο προσκήνιο πολλές παλιές ταινίες. Σήμερα υπάρχει ένα αφιέρωμα στον Ατόμ Εγκογιάν, με τις τρεις κορυφαίες δημιουργίε­ς του: «The Adjuster», «Exotica», «Family Viewing». Αύριο ακολουθούν το «Σένσο», το «Μπελίσιμα» και ο «Γατόπαρδος» του σπουδαίου Λουκίνο Βισκόντι.

 ??  ?? Η Μπερενίς Μαρλό και ο Αντόν Γιέλτσιν στη «Σχέση 5 με 7» (φωτ. αριστερά επάνω). Ο Ραούλ Αρεβάλο στο «Μικρό νησί» (φωτ. δεξιά επάνω). Ο Μπεν Στίλερ και η Ναόμι Γουότς στο «Οσο είμαστε νέοι» (φωτ. δεξιά κάτω).
Η Μπερενίς Μαρλό και ο Αντόν Γιέλτσιν στη «Σχέση 5 με 7» (φωτ. αριστερά επάνω). Ο Ραούλ Αρεβάλο στο «Μικρό νησί» (φωτ. δεξιά επάνω). Ο Μπεν Στίλερ και η Ναόμι Γουότς στο «Οσο είμαστε νέοι» (φωτ. δεξιά κάτω).
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece