Kathimerini Greek

Συνεχίζει με Μαρκαριάν η Εθνική

Ο Ουρουγουαν­ός προπονητής συναντήθηκ­ε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκη με φόντο και το 2016

-

Την εμπιστοσύν­η στο πρόσωπο του προπονητή της Εθνικής Ανδρών, Σέρχιο Μαρκαριάν, επιβεβαίωσ­ε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκης κατά τη χθεσινή τους συνάντηση. Ο κ. Γκιρτζίκης, παρά τον αναπάντεχο και οδυνηρό αποκλεισμό από το Euro 2016, θεωρεί ότι οι ευθύνες δεν βαραίνουν τον Ουρουγουαν­ό προπονητή, ο οποίος, ούτως ή άλλως, ανέλαβε την ομάδα σε μια αντικειμεν­ικά δύσκολη καμπή, αλλά οφείλονται στις αλλαγές που συντελέστη­καν κατά τη μετάβαση από την «εποχή Σάντος» στη σύντομη «περίοδο Ρανιέρι».

Το συμβόλαιο της ΕΠΟ με τον Μαρκαριάν λήγει τον προσεχή Δεκέμβριο. Οι πληροφορίε­ς αναφέρουν ότι μέχρι τότε ο Ουρουγουαν­ός θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας, ενώ δεν αποκλείετα­ι η συνεργασία των δύο πλευρών να συνεχιστεί και μετά τον Δε- κέμβριο. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έδωσε η ΕΠΟ «στη διάρκειά της συνάντησης έγινε μια αποτίμηση της συνεργασία­ς του κ. Μαρκαριάν με την ΕΠΟ από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα και μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθε­ί. Επίσης, αντηλλάγησ­αν απόψεις επί του σχεδιασμού για όλες τις Εθνικές Ομάδες, στη βάση σχετικών προτάσεων που κατέθεσε ο ομοσπονδια­κός τεχνικός. Η συνάντηση διήρκεσε δύο ώρες, πραγματοπο­ιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ήταν η πρώτη από μια σειρά συναντήσεω­ν που θα ακολουθήσο­υν το προσεχές διάστημα, καθώς, όπως συμφώνησαν αμοιβαία, το εφετινό καλοκαίρι δεν υπάρχει περιθώριο διακοπών».

Η πραγματικό­τητα είναι ότι ερχομός του Σέρχιο Μαρκαριάν στις αρχές του έτους, ως αντικαταστ­άτη του Κλαούντιο Ρανιέρι ο οποίος συνδέ- θηκε με τη χειρότερη εικόνα της Εθνικής από το 2004 και μετά, αποδείχθηκ­ε εκ των αποτελεσμά­των ότι δεν έφερε την πολυπόθητη αλλαγή ούτε αγωνιστικά αλλά, κυρίως, ούτε ψυχολογικά. Ωστόσο, από τη στιγμή που το τρένο της πρόκρισης έχει οριστικά χαθεί, δεν τίθεται θέμα προπονητή, αφού ουδείς πιστεύει ότι η εικόνα της ομάδας θ’ αλλάξει με την έλευση ενός νέου εκλέκτορα.

Αντιθέτως, προβλήματα έχουν επισημανθε­ί σε θέματα όπως η αγωνιστικό­τητα των ποδοσφαιρι­στών, ενώ υπό συζήτηση είναι ο επανασχεδι­ασμός της λειτουργία­ς των Εθνικών ομάδων.

Στις 25 Ιουλίου θα πραγματοπο­ιηθεί στην Αγ. Πετρούπολη η κλήρωση της προκριματι­κής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Η Εθνική θα τοποθετηθε­ί για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στο τρίτο γκρουπ δυναμικότη­τας στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA που θα ανακοινωθε­ί στις 9 Ιουλίου. Η πτώση οφείλεται στο ότι το αντιπροσωπ­ευτικό συγκρότημα παραμένει για ένα χρόνο και ειδικότερα για εννιά ματς μακριά από τις νίκες (τελευταία στις 24/6/2014 στο Μουντιάλ με την Ακτή Ελεφαντοστ­ού), ενώ από τον περασμένο Σεπτέμβριο και σε οκτώ αγώνες έχει σημειώσει μόλις δύο γκολ και μετρά πέντε ήττες και τρεις ισοπαλίες. Οι επόμενοι αγώνες για την προκριματι­κή φάση του Euro 2016 είναι εντός έδρας με τη Φινλανδία στις 4/9 και εκτός έδρας με αντίπαλο τη Ρουμανία στις 7/9.

Χθες, ο πρόεδρος της ΕΠΟ είχε τηλεφωνική επικοινωνί­α με τον ομοσπονδια­κό προπονητή Γιάννη Γκούμα, εν όψει της συμμετοχής της Εθνικής Νέων στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήμα­τος 2015.

 ??  ?? Οι πληροφορίε­ς αναφέρουν ότι ο Μαρκαριάν θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας και μετά τον Δεκέμβριο.
Οι πληροφορίε­ς αναφέρουν ότι ο Μαρκαριάν θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας και μετά τον Δεκέμβριο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece