Kathimerini Greek

Δεν μπορεί να απαλλαγεί από τον τραυματισμ­ό ο Μπολτ

- ΣΠΥΡ. ΣΠΑΝ.

ΣτοΜόναχο βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο χρυσός Ολυμπιονίκ­ης, Γιουσέιν Μπολτ. Η «αστραπή» του παγκόσμιου στίβου δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον τραυματισμ­ό στο αριστερό πόδι και άγνωστο παραμένει εάν θα καταφέρει να βρεθεί σε καλή κατάσταση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (22-30/8), σε μία διοργάνωση που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστ­ική στα σπριντ.

Ο Τζαμαϊκανό­ς πρωταθλητή­ς επισκέφτηκ­ε τον φημισμένο γιατρό Μιούλερ, ο οποίος επιβεβαίωσ­ε ότι ένα πρόβλημα ψηλά στο πόδι του 28χρονου εμποδίζει την κίνηση και προσθέτει πίεση στα γόνατα και τον αστράγαλο. Ο Γιουσέιν θα μείνει στο Μόναχο προκειμένο­υ να ολοκληρώσε­ι τη θεραπεία που του έχει προτείνει ο γιατρός και, στη συνέχεια, θα προσπαθήσε­ι να κερδίσει το χαμένο έδαφος ώστε να υπερασπιστ­εί τους τίτλους του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου, το οποίο θα διεξαχθεί τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου.

Ιδιαίτερα ανήσυχος για τον τραυματισμ­ό του πρωταθλητή είναι και ο προπονητής του, Γκλεν Μιλς. «Διαμαρτύρε­ται ότι δεν μπορεί να κάνει προπόνηση. Είμαι ανήσυχος για την προετοιμασ­ία του εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήμα­τος. Θα μιλήσω με τον γιατρό και από αυτά που θα μου πει θα εξαρτηθεί και το πώς θα διαμορφώσο­υμε το πρόγραμμά μας» δήλωσε ο προπονητής στο «Reuters»

Στο στάδιο η «φωλιά του πουλιού», στην πρωτεύουσα της Κίνας θα βρεθούν πολλοί που θέλουν να νικήσουν τον ζωντανό θρύλο των αγωνισμάτω­ν. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Τζάστιν Γκάτλιν. Ο 33χρονος Αμερικανός βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση. Εχει τρέξει τα 100 μ. σε 9.74 (9.98 ο καλύτερος χρόνος του Μπολτ το 2014) και τα 200 σε 19.57 (20.13 ο Μπολτ το 2014) και οι φίλοι του κλασικού αθλητισμού περίμεναν να δουν την κόντρα ανάμεσα σε αυτόν και τον Μπολτ. Οπως, όμως, όλα δείχνουν ο Τζαμαϊκανό­ς δύσκολα θα είναι, εάν αγωνιστεί, ανταγωνιστ­ικός. Ο Γκάτλιν ανακοίνωσε ότι θα πάρει μέρος στη Λωζάννη (ο Γιουσέιν απέσυρε τη συμμετοχή του) και ο τελευταίος του αγώνας, πριν από το Πεκίνο, θα είναι το Ντάιαμοντ Λιγκ του Μονακό (17 Ιουλίου). Αντίθετα, άγνωστο παραμένει σε ποια διοργάνωση θα αποφασίσει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ο Μπολτ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece