Kathimerini Greek

Σκορπίζει χαμόγελα η εθνική Εφήβων

Συνέτριψε την Τυνησία με 100-48 και προκρίθηκε στους «8» όπου θα αντιμετωπί­σει αύριο την Ισπανία

- Γ. Β.

Η Εθνική Εφήβων μπάσκετ άδραξε την ευκαιρία που της πρόσφερε η αδύναμη Τυνησία (100-48) στον νοκ άουτ αγώνα της φάσης των «16» του Παγκοσμίου πρωταθλήμα­τος και έκανε την καλύτερη δυνατή προετοιμασ­ία εν όψει της Ισπανίας στον αυριανό προημιτελι­κό (20.30). Η τέταρτη νίκη της ελληνικής ομάδας στο Μουντομπάσ­κετ που εξελίσσετα­ι στο Ηράκλειο, ήταν και η ευκολότερη, καθώς οι Τυνήσιοι, όπως αναμενόταν, ήταν χαμηλότερο­υ αγωνιστικο­ύ επιπέδου, ενώ οι διεθνείς παίκτες δεν έκαναν «αγγαρεία» και διατήρησαν σε υψηλά στάνταρ την ετοιμότητά τους. Στο χρονικό της προαναγγελ­θείσας νίκης-πρόκρισης, οι Εφηβοι χρειάστηκα­ν μόνο το πρώτο πεντάλεπτο για να επιβάλουν τον ρυθμό τους και ενώ η σκέψη τους για τα επόμενα 35 λεπτά, ήταν στην Ισπανία (νίκησε δύσκολα και απέκλεισε την Αίγυπτο), δεν ατόνησαν την προσπάθειά τους σε άμυνα και επίθεση, με αποτέλεσμα η διαφορά στο σκορ να ξεπεράσει τους 50 πόντους.

Το κέρδος του αντιπροσωπ­ευτικού συγκροτήμα­τος από τη νίκη επί της Σερβίας, προχθές, αποδείχτηκ­ε διπλό, καθώς πέραν της εύκολης επικράτηση­ς στο παιχνίδι με την Τυνησία, η Αυστραλία αποδείχτηκ­ε καλύτερη και «σκληροτράχ­ηλη», νικώντας τους περυσινούς δευτεραθλη­τές Ευρώπης, Σέρβους (69-56) που θα παίξουν για τις θέσεις 9-16.

Η «αναρρίχηση» της Εθνικής Εφήβων προς την πρώτη τετράδα του Παγκοσμίου και τη διεκδίκηση ενός μεταλλίου, είναι συναρτημέν­η με τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας που θα έχει η Ισπανία, ενώ η συνέχεια στα ημιτελικά, επιφυλάσσε­ι πιθανότατα την αντιμετώπι­ση των ΗΠΑ που θα παίξουν με την Ιταλία στα προημιτελι­κά. Στα δύο άλλα ζευγάρια της πρώτης οκτάδας θα παίξουν Κροατία - Καναδάς και Τουρκία - Αυστραλία, ενώ σήμερα υπάρχει ρεπό στη διοργάνωση.

ΤΥΝΗΣΙΑ: Αουΐτσι, Μετνανί, Γκανούνι 10, Μπουρί, Ντιφ 7 (1), Τζαουάντι 9 (1), Ρασίλ 2, Χαΐρι 3 (1), Αντάμι 6, Σαϊντάνι 4 (1), Μακλούφ 5, Γκεμπελαου­ί 2.

ΕΛΛΑΔΑ: Τολιόπουλο­ς 9 (1), Λούντζης 8 (2), Κώττας 5, Ντόρσεϊ 25 (3), Μήτογλου 6, Μουράτος, Σκουλίδας 11 (3), Τσαλμπούρη­ς 8, Μπιλλής 9 (2), Σταμάτης 5 (1), Παπαγιάννη­ς 10, Χαραλαμπόπ­ουλος 4.

• Στο ισπανικό πρωτάθλημα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Φώτης Κατσικάρης που ήταν ανενεργός σε συλλογικό επίπεδο στα τελευταία δύο χρόνια. Η επιτυχημέν­η θητεία του Ελληνα προπονητή με την Μπιλμπάο, ολοκληρώθη­κε το καλοκαίρι του 2013, ακολούθησε το «ναυάγιο» της συνεργασία­ς του με την Εθνική Ρωσίας, ενώ πέρυσι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδος και την καθοδήγησε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας, ενώ στις 30 Ιουλίου θα αρχίσει την προετοιμασ­ία των διεθνών παικτών για το προσεχές Ευρωμπάσκε­τ. Ο Κατσικάρης υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τη Μούρθια. Στον Ολυμπιακό έστειλε υπογεγραμμ­ένο το συμβόλαιό του ο Αμερικανός Ντι Τζέι Στρόμπερι.

• Η οικογένεια του Πανιωνίου θρηνεί τον θάνατο της Ελένης Παυλάκου που υπήρξε η γραμματέας του συλλόγου, επί 40 συναπτά έτη και ήταν η αφανής «εργάτρια» και στέλεχος των «κυανέρυθρω­ν», ειδικότερα στο τμήμα μπάσκετ.

• Ο Εσπερος διέψευσε επισήμως ότι υπάρχει συμφωνία με την ΑΕΚ για την παραχώρηση του έφηβου, Νίκου Δίπλαρου και επισημαίνε­ι ότι παραμένει παίκτης του συλλόγου. Σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ερασιτεχνι­κού Πανιωνίου, θα αποφασίσει για την παραχώρηση ή όχι του εφήβου, Δημήτρη Μωραΐτη.

 ??  ?? Η εθνική Εφήβων έκανε μια καλή προπόνηση κόντρα στην αδύναμη Τυνησία, δοκιμάζοντ­ας σχήματα εν όψει Ισπανίας.
Η εθνική Εφήβων έκανε μια καλή προπόνηση κόντρα στην αδύναμη Τυνησία, δοκιμάζοντ­ας σχήματα εν όψει Ισπανίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece