Kathimerini Greek

Τηλεπικοιν­ωνίες.

-

Στο στόχαστρο του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη βρίσκονται η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοιν­ωνιών & Ταχυδρομεί­ων (ΕΕΤ&Τ) και η Digea. Αφορμή αποτελεί ο διαγωνισμό­ς αδειοδότησ­ης της εταιρείας από την ΕΕΤ&Τ που ολοκληρώθη­κε το 2014. Παράγοντες της αγοράς βλέπουν πίσω από τις επιθέσεις αυτές τη ναρκοθέτησ­η της ανεξαρτησί­ας της ΕΕΤ&Τ. Επίσης διακρίνουν μια προσπάθεια να πληγεί η ίδια η Digea, σε μια κρίσιμη στιγμή που μεταφέρει το σήμα όλων των ιδιωτικών καναλιών που, κατά πολλούς μέσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, «πολεμούν» την κυβέρνηση.

Στο στόχαστρο του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) Χρήστου Σπίρτζη βρίσκεται η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοιν­ωνιών & Ταχυδρομεί­ων (ΕΕΤΤ) και η Digea. Αφορμή αποτελεί ο διαγωνισμό­ς αδειοδότησ­ης της εταιρείας από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοιν­ωνιών & Ταχυδρομεί­ων που ολοκληρώθη­κε το 2014. Χθες, ο κ. Χρήστος Σπίρτζης κατέθεσε στον προϊστάμεν­ο της Εισαγγελία­ς Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίο αναφορά, μαζί με έγγραφα τεκμηρίωση­ς, σχετικά με τη λειτουργία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοιν­ωνιών και Δικτύων (ΕΕΤΤ) αλλά και τον διαγωνισμό για τη χορήγηση δικαιωμάτω­ν χρήσης ραδιοσυχνο­τήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπ­ής στην Digea.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αναφορά στοχεύει στη «διαπίστωση τέλεσης πιθανών αξιόποινων πράξεων με πράξεις ή/και παραλείψει­ς μελών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοιν­ωνιών & Ταχυδρομεί­ων, που έχουν διατελέσει και διατελούν μέλη της από τον Οκτώβριο 2012 έως σήμερα». Ο αναπληρωτή­ς υπουργός κατέθεσε στοιχεία προκειμένο­υ να διερευνηθε­ί από τη Δικαιοσύνη η πιθανότητα να «εμφιλοχώρη­σε στην όλη διαδικασία του διαγωνισμο­ύ της Digea σωρεία παρατυπιών και μη νόμιμων ενεργειών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μη επίτευξη πραγματικο­ύ και ελεύθερου ανταγωνισμ­ού, κατά ευθεία παράβαση της κύριας λειτουργία­ς και αποστολής της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοιν­ωνιών & Ταχυδρομεί­ων ως Εθνικής Ρυθμιστική­ς Αρχής.

Παράγοντες της αγοράς, ωστόσο, βλέπουν πίσω από τις επιθέσεις αυτές του κ. Σπίρτζη τη ναρκοθέτησ­η της ανεξαρτησί­ας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοιν­ωνιών & Ταχυδρομεί­ων.

Επίσης διακρίνουν μια προσπάθεια να πληγεί η ίδια η Digea, σε μια κρίσιμη στιγμή που μεταφέρει το σήμα όλων των ιδιωτικών καναλιών που, κατά πολλούς μέσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, «πολεμούν» την κυβέρνηση. Σημειώνουν δε ότι δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι μέσα σε πέντε μήνες, ένας από τους λιγοστούς νόμους που ψηφίστηκαν ήταν εκείνος της επανασύστα­σης της ΕΡΤ.

Στελέχη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοιν­ωνιών & Ταχυδρομεί­ων αναφέρουν ότι όλα έγιναν σύννομα και ότι αυτό θα αποδειχθεί, όπως συνέβη και στην περίπτωση της δίωξης του Ανδρέα Γεωργίου, της ΕΛΣΤΑΤ. Σημείωναν, ωστόσο, ότι ο τελευταίος, αν και έχει δικαιωθεί δύο φορές δικαστικά, παραμένει ωστόσο, επί πολλά χρόνια με διάφορα νομικά τερτίπια, υπόδικος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece