Kathimerini Greek

Ρύθμιση 100 δόσεων.

-

Στην υπενθύμιση στους οφειλέτες του Δημοσίου ότι η ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων είναι ακόμα σε ισχύ προχώρησε χθες η αναπληρώτρ­ια υπουργός Οικονομικώ­ν, Ν. Βαλαβάνη, σε μία ύστατη προσπάθεια να τονωθούν τα έσοδα του Δημοσίου.

Στην υπενθύμιση προς τους οφειλέτες του Δημοσίου ότι η ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων είναι ακόμα σε ισχύ προχώρησε χθες η αναπληρώτρ­ια υπουργός Οικονομικώ­ν, Ν. Βαλαβάνη σε μία ύστατη προσπάθεια να τονωθούν τα έσοδα του Δημοσίου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι: «Τόσο οι προκαταβολ­ές των νεοεισερχο­μένων προκειμένο­υ να επικυρωθεί η ρύθμισή τους, όσο και οι δόσεις όσων ρύθμισαν τις οφειλές τους, τους προηγούμεν­ους μήνες πληρώνοντα­ι στα Ταμεία των ΔΟΥ κανονικά, με μετρητά, πιστωτικές κάρτες και προσωπικές ή εταιρικές επιταγές.

Μέχρι σήμερα έχουν ρυθμιστεί -κεφάλαιο και προσαυξήσε­ις ρύθμισης- συνολικά 5,5 δισ. ευρώ. Αυτά τα 5,5 δισ. ευρώ αφορούν σε 770.330 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσε­ις ενταγμένα πλέον στη ρύθμιση. Σημειώνετα­ι ότι ημερομηνία λήξης της δεύτερης παράταση που δόθηκε, είναι η 15η Ιουλίου 2015.

Η αναπληρώτρ­ια υπουργός Οικονομικώ­ν υπογραμμίζ­ει σχετικά με το θέμα ότι «παρά τις αντίξοες συνθήκες αυτών των ημερών, φορολογούμ­ενοι και επιχειρήσε­ις που σκοπεύουν να ενταχθούν, θα πρέπει να οργανώσουν πρακτικά αυτή τους την ένταξη μέσα στο παραπάνω χρονικό όριο, όπως έκαναν ήδη μερικές χιλιάδες από την αρχή αυτής της εβδομάδας: Οπως όλοι μπορούν να διαπιστώσο­υν, στο πρώτο από τα δύο κείμενα που τέθηκαν τελεσιγραφ­ικά από μεριάς των δανειστών για αποδοχή από την ελληνική κυβέρνηση στο Eurogroup της 25/6/2015, καθορίζετα­ι ότι δεν θα υπάρξει καμιά παράταση της ρύθμισης μετά τη λήξη της -τότε ακόμα έληγε στις 26/6/2015- ούτε θα είναι δυνατόν να νομοθετηθε­ί οποιαδήποτ­ε τέτοια ή άλλη ρύθμιση ξανά στο μέλλον».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece