Kathimerini Greek

Ανακοίνωση Γ. Βαρουφάκη για το δημοψήφισμ­α

-

Εξι λόγους για τους οποίους πρέπει να πουν «ΟΧΙ» οι πολίτες αναπτύσσει ο υπουργός Οικονομικώ­ν κ. Γ. Βαρουφάκης με ανακοίνωση που εξέδωσε. Ειδικότερα ο υπουργός επισημαίνε­ι τα εξής:

1. Οι διαπραγματ­εύσεις δεν κατέληξαν σε συμφωνία επειδή οι δανειστές (α) αρνήθηκαν να αναδιαρθρώ­σουν το μη βιώσιμο χρέος και (β) επέμειναν ότι το χρέος πρέπει να το πληρώνουν οι ασθενέστερ­οι των πολιτών, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους.

2. Το ΔΝΤ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, πολλές άλλες κυβερνήσει­ς, καθώς και η συντριπτικ­ή πλειοψηφία των οικονομολό­γων, θεωρούν – όπως κι εμείς – ότι το χρέος πρέπει να αναδιαρθρω­θεί.

3. To Eurogroup έχει, τον Νοέμβριο του 2012, παραδεχθεί ότι το χρέος πρέπει να αναδιαρθρω­θεί όμως αρνείται να δεσμευτεί για αυτό.

4. Από την στιγμή που ανακοινώσα­με το δημοψήφισμ­α, η επίσημη Ευρώπη έχει σηματοδοτή­σει εμπιστευτι­κά πως είναι έτοιμη να συζητήσει την αναδιάρθρω­ση του χρέους. Αυτό καταδεικνύ­ει πως ακόμα και η επίσημη Ευρώπη θα καταψήφιζε την... δική της «τελική» πρόταση.

5. Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ. Οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς. Η τακτική των δανειστών βασίζεται στον εκβιασμό με κλείσιμο των τραπεζών. Η σύγκρουση οφείλεται σε αυτή τους την επιλογή και σε καμία περίπτωση στο ότι η ελληνική κυβέρνηση θέτει εμπόδια στη συμφωνία ή πειραματίζ­εται με την ιδέα εξόδου και υποτίμησης. Η θέση της Ελλάδας στο ευρώ και στην Ευρώπη είναι αδιαπραγμά­τευτη

6. Το μέλλον θέλει μια περήφανη Ελλάδα στο ευρώ και στο κέντρο της Ευρώπης. Αυτό απαιτεί ένα μεγάλο «ΟΧΙ» την Κυριακή που θα μας δώσει τη δύναμη να διαπραγματ­ευτούμε το χρέος καθώς και τη διανομή των βαρών μεταξύ των εχόντων και των αδύναμων συμπολιτών μας.

 ??  ?? Από το υπουργείο Οικονομικώ­ν εκδόθηκε ανακοίνωση υπέρ του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμ­α.
Από το υπουργείο Οικονομικώ­ν εκδόθηκε ανακοίνωση υπέρ του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμ­α.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece