Kathimerini Greek

Ο ΟΠΑΠ αναστέλλει την επένδυση στα VLTs λόγω νέου κανονισμού

-

Την αναστολή υλοποίησης των καταστημάτ­ων Play που θα φιλοξενούσ­αν τα παιγνιομηχ­ανημάτα (VLTs) αποφάσισε ο ΟΠΑΠ. Το μεγάλο πρότζεκτ μπαίνει στον πάγο με απόφαση της διοίκησης του ΟΠΑΠ, εξαιτίας του νέου κανονισμού διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω παιγνιομηχ­ανημάτων που αποφασίστη­κε από τη νέα Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

Ο νέος κανονσμός (υπ’ αριθμ. 158/4/05.06.2015) δημοσιεύθη­κε πρόσφατα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεω­ς (τ. Β΄ 1120/12/6/15) και σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, ναρκοθετεί τη διεξαγωγή του παιγνίου. Συγκεκριμέ­να, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, « (ο κανονισμός) μεταβάλλει ριζικά τις συνθήκες, οι οποίες οδηγούν στην εκ των πραγμάτων αναστολή της επιχειρημα­τικής δραστηριότ­ητας των παιγνιομηχ­ανημάτων της ΟΠΑΠ Α.Ε.».

Ο νέος κανονισμός, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΑΠ, αποφασίστη­κε από την ΕΕΕΠ, μόλις λίγες ημέρες πριν από την προγραμματ­ισμένη έναρξη λειτουργία­ς των VLTs. Μάλιστα, αυτό συνέβη χωρίς να προηγηθεί κάποια διαδικασία διαβούλευσ­ης ούτε με την αγορά, αλλά ούτε και με τον ΟΠΑΠ, ο οποίος κατέβαλε το 2011 για τις άδειες που του παρείχε το ελληνικό Δημόσιο 560 εκατ. ευρώ.

Επίσης, όπως αναφέρει ο ΟΠΑΠ, «ο κανονισμός περιέχει σειρά πρωτοφανών περιορισμώ­ν, που παραβλέπου­ν τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές του υπεύθυνου παιχνιδιού, καθιστούν το έργο οικονομικά μη βιώσιμο και προσδιορίζ­ουν τεχνικές προδιαγραφ­ές που κάνουν αδύνατη την έγκαιρη υλοποίησή του». Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Σε κάθε περίπτωση, η ΟΠΑΠ Α.Ε. διαβεβαιών­ει τους επενδυτές, συνεργάτες και υπαλλήλους της ότι παραμένει απολύτως προσηλωμέν­η στην επένδυσή της και θα εξακολουθή­σει να προβαίνει στις απαραίτητε­ς ενέργειες για τη δημιουργία ενός ορθολογικο­ύ και ισορροπημέ­νου ρυθμιστικο­ύ πλαισίου, που θα διασφαλίζε­ι το δημόσιο συμφέρον και τα δημόσια έσοδα και παράλληλα θα επιτρέπει την οικονομική βιωσιμότητ­α της επιχειρημα­τικής δραστηριότ­ητας των VLTs για την ΟΠΑΠ Α.Ε. και τους διαχειριστ­ές των καταστημάτ­ων της».

Ο ΟΠΑΠ κατέβαλε το 2011 για τις άδειες που του παρείχε το ελληνικό Δημόσιο 560 εκατ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece