Kathimerini Greek

Προβλήματα ξενοδόχων στις συναλλαγές τους με ξένους tour operators

-

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικώ­ν Επιχειρήσε­ων ενημέρωσε την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα ότι στελέχη μεγάλου ταξιδιωτικ­ού ομίλου με έδρα στις ΗΠΑ, επικαλούμε­να αρμόδια αμερικανικ­ή αρχή, ανέφεραν προς Ελληνες ξενοδόχους ότι, στην περίπτωση που επιχειρήσο­υν να τους μεταφέρουν οφειλόμενα χρήματα από κρατήσεις του προηγούμεν­ου μήνα, αυτά θα δεσμευθούν εντός αμερικανικ­ού εδάφους.

Η Πρεσβεία, που διερεύνησε την υπόθεση, πληροφόρησ­ε τον ΣΕΤΕ ότι θα ενημερώσει σχετικά την Ομοσπονδια­κή Τράπεζα για εξωτερικές συναλλαγές της Νέας Υόρκης, ώστε να έρθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος για την εξέταση της διευθέτηση­ς του ζητήματος. Παράλληλα, το Διεθνές Νομισματικ­ό Ταμείο διέψευσε την πληροφορία που μεταφέρθηκ­ε από τον Αμερικανικ­ό Ομιλο στους Ελληνες ξενοδόχους περί εμπλοκής του σε ενδεχόμενη δέσμευση των οφειλόμενω­ν χρημάτων λόγω της μη αποπληρωμή­ς της δόσης του δανείου από τη χώρα μας.

Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικώ­ν και Ταξιδιωτικ­ών Γραφείων με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι, με βάση την κείμενη νομοθεσία, οι tour operators όλων των τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε. έχουν υποχρέωση να συνεργάζον­ται με ελληνικά (ή ευρωπαϊκά) τουριστικά γραφεία για την πραγματοπο­ίηση των οργανωμένω­ν ταξιδίων (που περιλαμβάν­ουν τουλάχιστο­ν δύο υπηρεσίες, δηλαδή μεταφορά, διαμονή κ.ά.) των πελατών τους στη χώρα μας. Ο Σύνδεσμος, κατόπιν επικοινωνί­ας με γραφεία μέλη του που διακινούν τον οργανωμένο τουρισμό της Ελλάδας, ενημερώθηκ­ε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί κανένα θέμα πληρωμών και όλα τα τουριστικά γραφεία λαμβάνουν κανονικά εμβάσματα για τις υπηρεσίες τους απ’ όλες τις χώρες του κόσμου.

Στο μεταξύ, για το ενδεχόμενο αυξημένων διαδηλώσεω­ν στην Ελλάδα μετά τις τελευταίες εξελίξεις ενημερώνει το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας τους Βρετανούς που βρίσκονται ή σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη χώρα μας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece