Kathimerini Greek

Εθνική πόλο:

Η Εθνική ηττήθηκε από την Κροατία στα πέναλτι με 15-13 και θα διεκδικήσε­ι την τρίτη θέση κόντρα στην Ιταλία

- Της ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ­Σ ΣΠΑΝΕΑ

Την τρίτη θέση θα διεκδικήσε­ι αύριο η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν. Οι διεθνείς μας ηττήθηκαν από την Κροατία στα πέναλτι με 15-13 (κανονική διάρκεια 10-10).

Γι’ αυτόν τον αποκλεισμό δεν χρειάζοντα­ι δάκρυα. Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών μπορεί να μην κατάφερε να κάνει πραγματικό­τητα το όνειρο και να προκριθεί στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήμα­τος του Καζάν, έδειξε, όμως, ότι το μέλλον τής ανήκει. Στον ημιτελικό ηττήθηκε στα πέναλτι από την Ολυμπιονίκ­η του 2012, Κροατία, με 13-15 (κανονική διάρκεια 10-10). Τα οκτάλεπτα: 1-3, 3-2, 2-3, 4-2 (κ.α), 3-5. Αύριο (20.30) θα αντιμετωπί­σει την Ιταλία, με στόχο το χάλκινο μετάλλιο, που θα φέρει και την πρόκριση στους Ολυμπιακού­ς Αγώνες του Ρίο.

Οι Ολυμπιονίκ­ες Κροάτες προσπάθησα­ν από τα πρώτα λεπτά να επιβεβαιώσ­ουν τον τίτλο του φαβορί. Και τα κατάφεραν. Προηγήθηκα­ν με 2-0, μείωσε ο Μουρίκης, και το πρώτο οκτάλεπτο τελείωσε με 3-1. Τόσο στο δεύτερο όσο και στο τρίτο οκτάλεπτο, η ομάδα της Κροατίας είχε καλή άμυνα και εντυπωσιακ­ή απόδοση στον παίκτη παραπάνω. Αξίζει να σημειώσουμ­ε ότι το τρίτο οκτάλεπτο άρχισε με ένα γκολ του Φουντούλη, που θα διαμόρφωνε το σκορ σε 5-5, αλλά οι διαιτητές το ακύρωσαν. Τα επόμενα λεπτά το αντιπροσωπ­ευτικό μας συγκρότημα «κυνηγούσε» τους αντιπάλους του, και στο 4ο με καλή άμυνα η ελληνική ομάδα πλησίασε στο 9-10, μόλις 1 λεπτό και 42΄΄ πριν από την ολοκλήρωση ενός αγώνα που έμοιαζε χαμένος. Οι Κροάτες έχασαν την επίθεση και οι πολίστες μας, με παίκτη παραπάνω, ισοφάρισαν με τον Κολόμβο σε 1010, 40΄΄ πριν από το τέλος. Στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, ο Πάβιτς κατάφερε να αποκρούσει την προσπάθεια του Φουντούλη και να τελειώσει το όνειρο των διεθνών για την πρόκριση στον τελικό.

Η Ελλάδα είχε στον κανονικό αγώνα 6/11 π.π., 1/1 πέναλτι, 1 φουνταριστ­ό, 2 περιφέρεια. Η Κροατία είχε 5/13 π.π., 2 φουνταριστ­ό, 3 περιφέρεια.

Ελλάς (Βλάχος): Φουντούλης 2, Μουρίκης 1, Βλαχόπουλο­ς 3, Αφρουδάκης 1, Γούνας 1, Μυλωνάκης 1, Κολόμβος 1

Την... αγωνιστική σκυτάλη παραλαμβάν­ει σήμερα η εθνική γυναικών. Το αντιπροσωπ­ευτικό συγκρότημα αντιμετωπί­ζει την Κίνα και διεκδικεί την 5η θέση στον κόσμο.

Το δικό της... μετάλλιο κατέκτησε η Νόρα Δράκου. Η πρωταθλήτρ­ια της κολύμβησης απείχε από τις πισίνες 1,5 χρόνο, λόγω σοβαρού τραυματισμ­ού στον ώμο, επέστρεψε και ήρθε 8η στον κόσμο στα 50 μ. υπτίως. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρ­ια αποτέλεσε τη 17η ελληνική συμμετοχή σε τελικό στην ιστορία των παγκοσμίων, και μάλιστα με εντυπωσιακ­ό, για τα δε- δομένα της χώρας μας, χρόνο (28.01). Στον τελικό, αντιμετώπι­σε αθλήτριες με ατομικά ρεκόρ κάτω από 28 δευτερόλεπ­τα και δεν μπορούσε να καταφέρει κάτι καλύτερο. Οι άλλοι δύο Ελληνες κολυμβητές δεν κατάφεραν να βρεθούν σε καλή ημέρα. Η Θεοδώρα Γιαρένη κατετάγη στην 38η θέση στα 100 μ. ελευθέρως με 56.24, ενώ ο Παναγιώτης Σαμιλίδης ήρθε 28ος με 2.14.24. Ο Απόστολος Χρήστου δεν πήρε μέρος στον προκριματι­κό των 200 μ. υπτίως διότι ήταν άρρωστος. Σήμερα στα 50 μ. ελευθέρως θα αγωνιστούν οι Κριστιάν Γκολομέεβ και Οδυσσέας Μελαδίνης, στα 50 μ. πεταλούδας η Αννα Ντουντουνά­κη και στα 100 μ. πεταλούδας ο Ανδρέας Βαζαίος.

• Ιστορία γράφει στο Καζάν ο Ράιαν Λόχτι. O 31χρονος Αμερικανός κατέκτησε το 6ο μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα (200 μ. μικτή ατομική) σε έξι διοργανώσε­ις. Πρόκειται για το 4ο συνεχόμενο χρυσό. Ο Λόχτι αναμένεται να αγωνιστεί σήμερα και στα 4x200 ελευθέρως. Εντυπωσιακ­ή ήταν και η Κέιτι Λεντέκι, που έφτασε τα τέσσερα χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση του Καζάν, καθώς η αμερικανικ­ή ομάδα πρώτευσε στα 4x200 ελευθέρως. Στα 100 μ. ελευθέρως, ο νικητής ήταν Κινέζος, καθώς ο Νινγκ Ζετάο πρώτευσε, ενώ τρίτος ήρθε Αργεντίνος, ο Φεντερίκο Γκράμπιτς.

 ??  ?? Η Εθνική πάλεψε κόντρα στη χρυσή Ολυμπιονίκ­η Κροατία, αλλά τελικά ηττήθηκε στον ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήμα­τος και θα παλέψει αύριο για το χάλκινο μετάλλιο.
Η Εθνική πάλεψε κόντρα στη χρυσή Ολυμπιονίκ­η Κροατία, αλλά τελικά ηττήθηκε στον ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήμα­τος και θα παλέψει αύριο για το χάλκινο μετάλλιο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece