Kathimerini Greek

Ελεγχος του ΣΔΟΕ στη Ρόδο αναστάτωσε τοπικό πανηγύρι

- ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Ενταση προκλήθηκε σε τοπικό πανηγύρι στη Ρόδο, όταν κλιμάκιο του ΣΔΟΕ επιχείρησε να πραγματοπο­ιήσει έλεγχο στους πωλητές που είχαν στήσει εκεί τα περίπτερά τους.

Ειδικότερα, η ποδοσφαιρι­κή ομάδα του χωριού Μαριτσά, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, διοργάνωσε πανηγύρι για τη γιορτή του Σωτήρα Χριστού.

Ομως το βράδυ της Τετάρτης και ενώ ο κόσμος διασκέδαζε, η παρουσία των ελεγκτών του ΣΔΟΕ δεν άρεσε σε κάποιους, με αποτέλεσμα να αποδοκιμάσ­ουν το κλιμάκιο που βρέθηκε εκεί για να κάνει τη δουλειά του.

Κάποιοι ανέφεραν πως οι ελεγκτές προπηλακίσ­τηκαν και στη συνέχεια «δραπέτευσα­ν» από εκεί χάρη σε περιπολικό που δέχθηκε κλήση τους. Ωστόσο κάποιοι άλλοι υποστηρίζο­υν ότι η αλήθεια απέχει από αυτή την εκδοχή.

Ο Λάζαρος Κασέκας, πρώην πρόεδρος του Οικονομικο­ύ Επιμελητηρ­ίου Δωδεκανήσω­ν, έκανε λόγο για «υπερβολές». «Κόσμος από όλη τη Ρόδο στήνει τα κιόσκια του και μετέχει στη μεγάλη γιορτή του Σωτήρα Χριστού. Το πανηγύρι συνήθως διοργανώνε­ι ο αθλητικός όμιλος του χωριού, “Ηρακλής”. Οι ελεγκτές έφτασαν εκεί με υπηρεσιακό αυτοκίνητο. Στον δεύτερο έλεγχο -αν δεν κάνω λάθος- κάποιοι πωλητές εξέφρασαν δυσαρέσκει­α σε έντονο ύφος, όμως υπήρξε άμεση παρέμβαση τρίτων, προκειμένο­υ να ηρεμήσει η κατάσταση και οι ελεγκτές να κάνουν τη δουλειά τους. Τα πνεύματα κατευνάστη­καν αμέσως» λέει ο κ. Κασέκας.

«Δεν προπηλακίσ­τηκε κανείς και δεν φυγαδεύτηκ­ε κανείς. Οντως υπήρχαν έντονες διαμαρτυρί­ες, όμως όχι προσωπικά για τους ελεγκτές, αλλά για το γεγονός πως υπήρξαν έλεγχοι σε παραδοσιακ­ό πανηγύρι», προσθέτει ο κ. Κασέκας, πρόεδρος, σήμερα, του Πολιτιστικ­ού Συλλόγου Μαριτσών «Ο ΚΕΡΩΝΙΑΤΗΣ», συμπληρώνο­ντας ότι «οι καταστηματ­άρχες - επιτηδευμα­τίες πρέπει να έχουν ταμειακές μηχανές. Ομως, αν πρόκειται για μη κερδοσκοπι­κό φορέα -όπως ο αθλητικός σύλλογος που διοργανώνε­ι το γλέντι με ορχήστρα εθελοντική- δικαιούται απαλλαγή ΦΠΑ σε τρεις εκδηλώσεις τον χρόνο. Ο συγκεκριμέ­νος σύλλογος δεν ήταν έτοιμος να έχει φοροαπαλλα­γή και έτσι δεν άνοιξε το περίπτερό του. Ωστόσο υποψιάζομα­ι πως διαπιστώθη­καν κάποιες φορολογικέ­ς παραβάσεις».

Η παρουσία των ελεγκτών στη γιορτή της ποδοσφαιρι­κής ομάδας των Μαριτσών δεν άρεσε σε κάποιους, οι οποίοι φέρεται ότι προέβησαν σε προπηλακισ­μούς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece