Kathimerini Greek

Επιστολή του Γιώργου Καμίνη σε 20.000 δημότες της Αθήνας

- ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗ­Σ

Επιστολή σε 20.000 πολίτες της Αθήνας απευθύνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ενημερώνον­τάς τους για το πρόγραμμα επισιτιστι­κής βοήθειας, που λήγει στις 26 Αυγούστου.

Ειδικότερα, αποδέκτες της προσωπικής ενημερωτικ­ής επιστολής του δημάρχου Αθηναίων είναι 20.000 κάτοικοι της Αθήνας, οι οποίοι στηρίζοντα­ι από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Με την ενέργειά του ο κ. Κα- μίνης επιδιώκει όσο περισσότερ­οι πολίτες της Αθήνας να μάθουν για το πρόγραμμα και να εκμεταλλευ­τούν τις παροχές του. Αλλωστε, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «αποτελεί υποχρέωση του δήμου να ενημερώσει όσο δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό κατοίκων της πόλης με χαμηλό εισόδημα και μικρή περιουσία για τη δυνατότητα που έχουν να γίνουν αποδέκτες τακτικής βοήθειας σε τρόφιμα και άλλα βασικά προϊόντα και υπηρεσίες κατά τη διάρκεια ενός έτους».

Ωφελούμενο­ι, όπως περιγράφετ­αι στις δράσεις του προγράμματ­ος, είναι άτομα και οικογένειε­ς που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας (με ετήσιο εισόδημα μέχρι 3.000 ευρώ για μεμονωμένο άτομο και 4.500 για ζευγάρι).

Αιτήσεις υποβάλλοντ­αι παράλληλα και στα 28 εξουσιοδοτ­ημένα σημεία της Κοινωνικής Σύμπραξης του Δήμου Αθηναίων «Αθήνα - Πρωτεύουσα Αλληλεγγύη­ς», καθώς και από μεμονωμένα άτομα ηλεκτρονικ­ά στην ιστοσελίδα του προγράμματ­ος.

Οι εγγραφές στο πρόγραμμα πραγματοπο­ιούνται σε 11 προκαθορισ­μένα σημεία του δήμου από πιστοποιημ­ένους υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αθηναίων, του Δημοτικού Βρεφοκομεί­ου Αθηνών και του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύη­ς του Δήμου Αθηναίων, καθώς και από πιστοποιημ­ένους χρήστες των 20 εταίρων της Κοινωνικής Σύμπραξης. Τέλος, αιτήσεις υποβάλλοντ­αι και στα 27 καταστήματ­α των Ελληνικών Ταχυδρομεί­ων (ΕΛΤΑ) που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Αθηναίων. Με τα ΕΛΤΑ έγινε και η αποστολή των επιστολών στους 20.000 δημότες.

Ενημερώνει όσους ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας για το Πρόγραμμα Επισιτιστι­κής Βοήθειας του δήμου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece