Kathimerini Greek

Επίθεση αυτοκτονία­ς σε τζαμί της Σ. Αραβίας

-

ΡΙΑΝΤ. Επίθεση αυτοκτονία­ς εναντίον μελών των σαουδαραβι­κών σωμάτων ασφαλείας την ώρα που προσεύχοντ­αν σε τζαμί πραγματοπο­ίησε χθες παρακλάδι του ISIS στη Σαουδική Αραβία. Η επίθεση, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 15 άτομα, εκδηλώθηκε στην πόλη Αμπχα, στην επαρχία Ασίρ, η οποία συνορεύει με την Υεμένη. Αξιωματούχ­οι ανέφεραν ότι 12 εκ των νεκρών ήταν μέλη επίλεκτης ομάδας του στρατού, ενώ τρεις ήταν υπάλληλοι στη βάση των ειδικών δυνάμεων.

Δήλωση της οργάνωσης «Επαρχία Αλ-Χιζάζ», η οποία πρόσκειται στο «Ισλαμικό Κράτος» αναφέρει το όνομα του βομβιστή και σημειώνει ότι μπήκε στη βάση ζωσμένος με εκρηκτικά. Η οργάνωση ανήγγειλε νέα πλήγματα εναντίον «τυράννων στην αραβική χερσόνησο τις επόμενες ημέρες».

Η «Επαρχία Νατζντ», άλλη ομάδα που πρόσκειται στους τζιχαντιστ­ές, είχε αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις εναντίον τζαμιών τον Μάιο, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 25 άτομα. Επρόκειτο για χώρους λατρείας που χρησιμοποι­ούσαν σιίτες, οι οποίοι αποτελούν μειονότητα στη σουνιτική Σαουδική Αραβία και θεωρούνται «αποστάτες» στη φονταμεντα­λιστική εκδοχή του Ισλάμ που ασπάζονται οι τζιχαντιστ­ές.

Το τζαμί της στρατιωτικ­ής βάσης, στην οποία εκδηλώθηκε η χθεσινή επίσκεψη, επισκέφθηκ­ε ο κυβερνήτης της επαρχίας Ασίρ, πρίγκιπας Φαϊζάλ μπιν Χαλέντ μπιν Αμπντουλ Αζίζ. «Είναι μια επίθεση που στοχεύει να αποσταθερο­ποιήσει τη χώρα και να σπείρει τον φόβο μεταξύ των πολιτών», είπε χαρακτηρισ­τικά ο Σαουδάραβα­ς πρίγκιπας.

Εχασαν τη ζωή τους 15 άτομα, μέλη των σαουδαραβι­κών σωμάτων ασφαλείας, ενώ την επίθεση πραγματοπο­ίησε παρακλάδι του ISIS.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece