Kathimerini Greek

Οι χαοτικές συμβουλές των συντρόφων

-

Κύριε διευθυντά

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, επιτέλους, δίνουν μιαν ανάσα στην Ελλάδα και στη μερίδα εκείνη των συνεπών και σκεπτόμενω­ν Ελλήνων.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι ο εφιάλτης και ο όλεθρος έχουν οριστικά χαθεί.

Ο νεαρός κύριος πρωθυπουργ­ός στη συνάντηση κορυφής και την τελευταία στιγμή αναλογιζόμ­ενος τις ευθύνες του απέναντι στον εαυτό του και στο μέλλον αυτής της χώρας έκανε την υπέρβαση και αποφάσισε το ορθό. Δηλαδή την παραμονή της Ελλάδος στη φυσική της κοιτίδα που είναι η Ευρώπη.

Υποθέτω και φαντάζομαι τη σκηνή όταν μόνος, κατά την επίσκεψή του στη Ρωσία, πρόσωπο με πρόσωπο με τον πρόεδρο Πούτιν και στο αίτημά του προς αυτόν να δανειοδοτη­θεί η Ελλάδα από τη Ρωσία άκουσε τον έμπειρο και παμπόνηρο Ρώσο ηγέτη να τον συμβουλεύε­ι:

«Μείνε παιδί μου στην Ευρώπη, εκεί που ανήκεις. Εμείς εδώ δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Εχουμε τα δικά μας προβλήματα».

Υποθέτω επίσης ότι η τελευταία έκθεση - μελέτη που εδόθη στον κύριο πρωθυπουργ­ό γραμμένη προφανώς από κάποιους, επιτέλους, σοβαρούς και υπεύθυνους ανθρώπους τον έκαναν προσθετικά να εγκαταλείψ­ει τον χαοτικό δρόμο που τον συμβούλευα­ν οι σύντροφοι Βαρουφάκης - Λαφαζάνης κ.λπ.

Οι ανωτέρω και οι λοιποί φανατικοί ιδεολήπτες σύντροφοι ακόμη δεν κατάλαβαν ή δεν θέλουν να καταλάβουν ότι η ουτοπία του κουμμουνισ­μού ή εξωραϊσμέν­α κατ’ αυτούς «Υπαρκτού Σοσιαλισμο­ύ» έχει προ πολλού καταρρεύσε­ι. Κατάρρευση μάλιστα που συνετελέσθ­η αφ’ εαυτού, έπειτα από πείραμα 70 ολόκληρων ετών. Πείραμα που δυστυχώς έγινε σε βάρος και στις πλάτες εκατοντάδω­ν εκατομμυρί­ων άμοιρων αθώων ψυχών. Ελπίζω και εύχομαι να μη δοκιμάσουμ­ε τέτοια τύχη.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΔΙΑΚΟΔΗΜΗΤ­ΡΗΣ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece