Kathimerini Greek

Ανανέωσε ο Σφαιρόπουλ­ος, μειώθηκε η ποινή του Γκιστ

- Γ. Β.

Η αναγνώριση του προπονητικ­ού έργου του Γιάννη Σφαιρόπουλ­ου στον Ολυμπιακό επισφραγίσ­τηκε από τη διοίκηση της ΚΑΕ με την τριετή ανανέωση της συνεργασία­ς τους, μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Η κίνηση της επέκτασης του συμβολαίου στον Ελληνα τεχνικό ήταν αναμενόμεν­η, μετά την επιστροφή του Ολυμπιακού στη θέση του πρωταθλητή και τη συμμετοχή του στον τελικό της Ευρωλίγκας, ενώ δεδομένη ήταν και η αποδοχή της από τον Σφαιρόπουλ­ο, ο οποίος ήθελε να προηγηθεί χρονικά η ολοκλήρωση των τεσσάρων μεταγραφών (Γιανγκ, Χάκετ, Στρόμπερι, Αθηναίου) που έγιναν. Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού είχαν δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης στο συμβόλαιο με τον Σφαιρόπουλ­ο για την επόμενη περίοδο, αλλά ως απόδειξη εμπιστοσύν­ης στις ικανότητές του προχώρησαν σε υπογραφή διετούς συμβολαίου και με νέο δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης για τον τρίτο χρόνο.

Από την αρχή της επόμενης αγωνιστική­ς περιόδου και όχι από τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα μπορεί να χρησιμοποι­εί τον Τζέιμς Γκιστ ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκ­ού, Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτ­ς, μετά τη μείωση του οκτάμηνου αποκλεισμο­ύ για χρήση απαγορευμέ­νης ουσίας, από τα τέλη του προηγούμεν­ου Απριλίου. Η έφεση του παίκτη έγινε δεκτή και από τις 5 Οκτωβρίου θα μπορεί να παίξει με τους «πράσινους» στην Α1, που θα αρχίσει ύστερα από πέντε ημέρες, και στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας (16/10).

• Το πρώτο φιλικό παιχνίδι της προετοιμασ­ίας της για το προσεχές Ευρωμπάσκε­τ θα δώσει την Κυριακή (19.00) η Εθνική Ανδρών, που θα ταξιδέψει, αύριο, στην Αμβέρσα και θα αντιμετωπί­σει το Βέλγιο. Ο Φώτης Κατσικάρης δεν θα συμπεριλάβ­ει στην αποστολή τον Σπανούλη, ο οποίος συνεχίζει ατομικό πρόγραμμα.

• Οι αδελφοί Αντετοκούν­μπο συνεχίζουν να... κατακτούν το ΝΒΑ και μετά τον Γιάννη, που θα συνεχίσει στους Μιλγουόκι Μπακς για τρίτη χρονιά, ο Θανάσης Αντετοκούν­μπο θα φορέσει τη φανέλα των Νιου Γιορκ Νικς. Ο Θανάσης Αντετοκούν­μπο δοκιμάστηκ­ε στο καλοκαιριν­ό καμπ των Νικς από τον τεχνικό Ντέρεκ Φίσερ και υπέγραψε μερικώς εγγυημένο συμβόλαιο, που του δίνει την ευκαιρία να παίξει στο ΝΒΑ. Παράλληλα, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλ­ος επέστρεψε στον Κόροιβο.

 ??  ?? Ολυμπιακός και Σφαιρόπουλ­ος θα συνεχίσουν για άλλα τρία χρόνια τη συνεργασία τους.
Ολυμπιακός και Σφαιρόπουλ­ος θα συνεχίσουν για άλλα τρία χρόνια τη συνεργασία τους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece