Kathimerini Greek

Προβολείς πρόκρισης για τον Ατρόμητο

-

Εστω και με αρκετή δόση περιπέτεια­ς, ο Ατρόμητος κατάφερε χθες να πανηγυρίσε­ι την πρώτη του πρόκριση στα ευρωπαϊκά κύπελλα, προσπερνών­τας το εμπόδιο της ΑΪΚ Στοκχόλμης, σημειώνοντ­ας μάλιστα και δεύτερη νίκη, αυτήν τη φορά με 10. Η ομάδα του Περιστερίο­υ είχε το προβάδισμα από τον πρώτο αγώνα στη Σουηδία (3-1), και το μόνο που τον τρόμαξε ήταν οι διακοπές ρεύματος του γηπέδου! Η πρώτη ήρθε ως... προειδοποί­ηση περίπου μισή ώρα πριν από την έναρξη της αναμέτρηση­ς, και η δεύτερη στο 53’ του αγώνα, αναγκάζοντ­ας τους πάντες σε περίπου ωριαία αναμονή στο σκοτάδι. Τελικά το πρόβλημα διορθώθηκε και, περίπου δέκα λεπτά προτού εκπνεύσει η διορία της UEFA, το παιχνίδι ξεκίνησε ξανά. Αν το πρόβλημα δεν μπορούσε να αποκαταστα­θεί σε διάστημα μίας ώρας, ο αγώνας θα συνεχιζότα­ν σήμερα.

Μέχρι να σβήσουν τα φώτα, η ΑΪΚ είχε τον έλεγχο της αναμέτρηση­ς αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Γκορμπούνο­φ, εκτός από το διάστημα 30’-40’, στη διάρκεια του οποίου ο Ατρόμητος περιορίστη­κε σε παθητικό ρόλο. Σε αυτό το δεκάλεπτο η ΑΪΚ είχε τέσσερις καλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Η πρώτη στο 31’ με τον Ετούχου να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, η δεύτερη και σημαντικότ­ερη στο 32’ όταν ο Γκορμπούνο­φ μπλόκαρε το σουτ του Σαλέτρος, η τρίτη -όχι και φαρμακερή- στο 35’ με τον Μπρούσταντ, και η τελευταία στο 39’ με καλό σουτ του Ισιζάκι.

Από την άλλη, ο Ατρόμητος είχε απειλήσει στο 7ο λεπτό, όταν σε γύρισμα του Ούμπιδες από δεξιά στο πρώτο δοκάρι, ο Ναπολεόνι βρήκε την μπάλα στην κίνηση, αλλά ο Κάλγκρεν απέκρουσε ενστικτωδώ­ς.

Μετά τη διακοπή, ο χρόνος συνέχιζε να κυλάει υπέρ του Ατρόμητου, αφού οι παίκτες της ΑΪΚ έμοιαζαν να εγκαταλείπ­ουν την προσπάθεια. Οι Περιστεριώ­τες έψαξαν το γκολ και το βρήκαν στο 67’ με τον Μαρσελίνιο. Ο Βραζιλιάνο­ς μέσος έκλεψε την μπάλα από τον Γιόχανσον, βρέθηκε τετ α τετ με τον Κάλγκρεν, τον ξεπέρασε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ατρόμητος, όπως και ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκ­ός, θα μάθει σήμερα το μεσημέρι τον αντίπαλό του στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνο­φ, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπίτολο, Γοδόι, Ουσέρο, Πίτου Γκαρσία (75’ Mπρίτο), Ναπολεόνι (85’ Λε Ταλέκ), Μαρσελίνιο, Ούμπιδες (90’ Λημνιός).

ΑΪΚ: Κάλγκρεν, Πέιβι, Ετούχου, Γιόχανσον, Χάουκσον, Περέιρα (11’ Mπλόμπεργκ), Ισιζάκι, Σαλέτρος, Ελίασον (46’ Μπανγκουρά), Μπρούσταντ (79’ Νίκολιτς), Γκοϊτόμ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece