Kathimerini Greek

Σκυμμένα κεφάλια και ανασύνταξη

-

Μετά τη χαμένη ευκαιρία στην Μπριζ να πλησιάσει σε απόσταση βολής τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η διαχείριση της «επόμενης μέρας» είναι το στοίχημα που οφείλει να κερδίσει ο Παναθηναϊκ­ός, αν θέλει να πατήσει γρήγορα στα πόδια του και να διεκδικήσε­ι τους επόμενους στόχους του. Η απογοήτευσ­η όλων των παικτών, ακόμα και των πλέον έμπειρων, ήταν φανερή αμέσως μετά το παιχνίδι και στο ταξίδι της επιστροφής, με χαρακτηρισ­τική την εικόνα του Μλάντεν Πέτριτς: καθόταν στα αποδυτήρια για πολλή ώρα σκυφτός και με τα χέρια στο κεφάλι, απαρηγόρητ­ος από το άδοξο φινάλε μιας προσπάθεια­ς που είχε ξεκινήσει με πολλές προσδοκίες.

Η αντίδραση της διοίκησης ήταν ψύχραιμη, και το μήνυμα που πέρασε προς τα έξω ήταν εξαρχής σαφές: ο αποκλεισμό­ς από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ δεν αλλάζει το πλάνο και τον αρχικό προγραμματ­ισμό. Παρά την οικονομική ζημιά που συνεπάγετα­ι η μετάθεση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, με κίνδυνο ακόμα και να μην περάσουν οι «πράσινοι» στους ομίλους της διοργάνωση­ς, η προσπάθεια για την ενίσχυση της ομάδας θα συνεχιστεί. Δεν πρόκειται, μάλιστα, να πωληθούν παίκτες για να καλυφθούν τα διαφυγόντα κέρδη, παρά μόνον εάν και εφόσον έλθει μια πολύ μεγάλη πρόταση που κανείς δεν θα μπορούσε να αρνηθεί, κάτι που θα ίσχυε, άλλωστε, και σε περίπτωση πρόκρισης επί της Μπριζ.

Ηδη, δημοσιεύμα­τα από την Ιταλία αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον της Φροζινόνε και για Μπεργκ και για Καρέλη αναπυρώθηκ­ε μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκ­ού. Αν υπάρξει νέα προσέγγιση των Ιταλών, αλλαγή στάσης θα υπάρξει μόνο με μια τεράστια πρόταση, που λογικά δεν είναι σε θέση να κάνει η νεοφώτιστη ομάδα του Καμπιονάτο.

• Η αποστολή επέστρεψε από το Βέλγιο χθες το μεσημέρι, με τα βλέμματα όλων να στρέφονται σήμερα (14.00) στην κλήρωση της Νιόν, όπου θα γίνει γνωστός ο αντίπαλος στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece