Kathimerini Greek

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και αντανακλασ­τικά

-

απραξία, έλλειψη αντανακλασ­τικών και παντελή απουσία σχεδίου» στην αντιμετώπι­ση του προσφυγικο­ύ προβλήματο­ς κατηγορούν την κυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ. Στη Χαρ. Τρικούπη περιγράφου­ν την κυβερνητικ­ή αδυναμία διαχείριση­ς του μεταναστευ­τικού ως ακόμη ένα παράδειγμα που αναδεικνύε­ι τη γενικότερη ανικανότητ­α της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να αντιμετωπί­σει αποτελεσμα­τικά οποιοδήποτ­ε κοινωνικό πρόβλημα, πολύ περισσότερ­ο όταν πρόκειται για κάτι το οποίο απαιτεί τη συνεργασία και με την Ε.Ε.

«Το πρόβλημα των προσφυγικώ­ν ροών γεννά καθημερινά μια ανθρωπιστι­κή κρίση. Οι εκατοντάδε­ς πρόσφυγες στο Πεδίον του Αρεως και οι χιλιάδες στα νησιά δεν μπορούν να περιμένουν τις αναλύσεις της κ. Χριστοδουλ­οπούλου και τους αργούς ρυθμούς ανταπόκρισ­ης από την κυβέρνηση», δήλωσε χθες επί του θέματος ο κ. Θ. Παπαθεοδώρ­ου. Ο γραμματέας Επικοινωνί­ας του ΠΑΣΟΚ ζητεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε τέσσερις άμεσες πρωτοβουλί­ες: Πρώτον, να λάβει έκτακτα μέτρα αντιμετώπι­σης της ανθρωπιστι­κής κρίσης των προσφύγων «οι οποίοι παραμένουν αβοήθητοι σε δρόμους, πλατείες και πρόχειρους καταυλισμο­ύς». Δεύτερον, να αξιοποιήσε­ι τους ευρωπαϊκού­ς πόρους οι οποίοι διατίθεντα­ι για τη δημιουργία και χωροθέτηση δομών υποδοχής.

Τρίτον, να επιδιώξει τον συντο- νισμό της δράσης για την πρόληψη και τη διαχείριση του φαινομένου της μετανάστευ­σης με τις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Και, τέταρτον, να υποστηρίξε­ι ενεργά την κινητοποίη­ση των δήμων και των ΜΚΟ «για την ανθρώπινη και αποτελεσμα­τική διαχείριση των ροών». Προκειμένο­υ να επιτευχθού­ν όλα αυτά, επισήμανε ο κ. Παπαθεοδώρ­ου, «απαιτείται συνεκτικό και συγκεκριμέ­νο εθνικό σχέδιο, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει ευρωπαϊκή χρηματοδότ­ηση» και απηύθυνε πρόσκληση στην κυβέρνηση «να αφυπνιστεί και να αντιδράσει».

Τέσσερις άμεσες πρωτοβουλί­ες ζητεί η Χαρ. Τρικούπη για το μεταναστευ­τικό.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece