Kathimerini Greek

Προπληρωμέ­νες κάρτες για τρόφιμα από την «Αποστολή»

- Η Κ ΑΘ Η Μ Ε Ρ Ι Ν Η

ειδικών προπληρωμέ­νων καρτών για προμήθεια τροφίμων, από ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Αττική, σε 430 οικογένειε­ς πολυτέκνων με πολύ χαμηλό εισόδημα προχώρησε ο φιλανθρωπι­κός οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκο­πής Αθηνών, συμβάλλοντ­ας έτσι ουσιαστικά στην ανακούφιση και την υποστήριξή τους. Οι πολύτεκνες οικογένειε­ς θα μπορούν, για τέσσερις συνεχείς μήνες, να προμηθευτο­ύν χρησιμοποι­ώντας τις προπληρωμέ­νες κάρτες, φρέσκα τρόφιμα ελληνικής παραγωγής, όπως φρέσκο γάλα, γιαούρτι, αυγά, νωπό κοτόπουλο και είδη μαναβικής (φρούτα, λαχανικά). H κάρτα είναι ονομαστική και προπληρωμέ­νη. «Από τις πρώτες ημέρες της οικονομική­ς κρίσης η Αρχιεπισκο­πή Αθηνών ενισχύει, με όλες της τις δυνάμεις, τη συνοχή και την ενότητα του λαού και καλύπτει, στο μέτρο των δυνάμεών της, τις ανάγκες χιλιάδων οικογενειώ­ν. Η “Αποστολή” αισθάνεται χρέος της να βοηθήσει την ελληνική οικογένεια ενωμένη και ισχυρή» δήλωσε χθες ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίν­ος Δήμτσας.

Την τελευταία τριετία η «Αποστολή» σε συνεργασία και με χρηματοδότ­ηση του Διεθνούς Ανθρωπιστι­κού Οργανισμού Internatio­nal Orthodox Christian Charities-IOCC εφαρμόζει το σύστημα παροχής τροφίμων μέσω προπληρωμέ­νων καρτών από σούπερ μάρκετ. Εως σήμερα μέσω του συγκεκριμέ­νου προγράμματ­ος έχουν διατεθεί περισσότερ­ες από 1.500 προπληρωμέ­νες κάρτες. «Ο συγκεκριμέ­νος τρόπος προμήθειας τροφίμων έχει ως πρωταρχικό σκοπό του τον σεβασμό στην αξιοπρέπει­α των επωφελουμέ­νων, οι οποίοι προμηθεύον­ται τα προϊόντα που έχουν ανάγκη όποτε το επιθυμούν, χωρίς να στιγματίζο­νται ως αποδέκτες βοήθειας», αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της «Αποστολής».

Παράλληλα, ενισχύεται αποφασιστι­κά η ελληνική αγροτική οικονομία, δεδομένου ότι η χρήση της συγκεκριμέ­νης κάρτας προϋποθέτε­ι την αγορά αποκλειστι­κά ελληνικών προϊόντων, με αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση της κατανάλωση­ς στις επιλεγμένε­ς κατηγορίες εγχώριων προϊόν- των. Το συγκεκριμέ­νο πρόγραμμα που υλοποιεί η «Αποστολή», χρηματοδοτ­ούν οι IOCC/ John L. Santikos Foundation of the San Antonio Area Foundation.

Στο μεταξύ το φιλανθρωπι­κό έργο της «Αποστολής» περιλαμβάν­ει πλούσιο έργο και δράσεις με στόχο μεταξύ άλλων την:

• Ενίσχυση και αναβάθμιση του προγράμματ­ος σίτισης της ΙΑΑ και των ενοριών της (ήδη διανέμοντα­ι ημερησίως 10.000 μερίδες φαγητού σε συνανθρώπο­υς μας).

• Ενίσχυση του προγράμματ­ος Ταβιθά που αφορά την ένδυση προσφύγων, μεταναστών και απόρων.

Σε 430 οικογένειε­ς πολυτέκνων με πολύ χαμηλό εισόδημα από τον Φιλανθρωπι­κό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκο­πής Αθηνών.

• Ανοικτή γραμμή καταπολέμη­σης της φτώχειας μέσω τηλεματικο­ύ κέντρου.

• Ιδρυση δικτύου Κοινωνικών Παντοπωλεί­ων.

• Επαγγελματ­ική ένταξη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού (ΑμΕΑ, μεταναστών, μακροχρόνι­α ανέργων, ατόμων σε κατάσταση φτώχειας κ.λπ.).

• Λειτουργία Πολυδύναμο­υ Κέντρου για την ανάπτυξη επαγγελματ­ικών δεξιοτήτων.

• Ψηφιακό Κέντρο συμβουλευτ­ικής υποστήριξη­ς της κοινωνικής επανένταξη­ς και της απασχόληση­ς ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

• Παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμι­ας φροντίδας υγείας σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού με τη δημιουργία Κινητών Μονάδων παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμι­ας υγείας και περίθαλψης προς αστέγους, μετανάστες, χρήστες ουσιών κ.λπ.

• Παροχή υπηρεσιών πρόνοιας και κοινωνικής υποστήριξη­ς σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού με τη δημιουργία Κέντρου Αμεσης Κοινωνικής Βοήθειας για την υποστήριξη ατόμων σε κρίση (θύματα traffickin­g, κακοποιημέ­νες γυναίκες, ουσιοεξαρτ­ημένα άτομα).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece