Kathimerini Greek

Tα λάθη του ΣYPIZA

- Kύριε διευθυντά ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΕΖΟΣ Οικονομολό­γος

Τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ συνοψίζοντ­αι: 1) Στη μη ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγηση­ς με καλύτερους όρους από το μήνυμα Χαρδούβελη, 2) στη μη εκπλήρωση των όρων της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίο­υ παρόλο που την υπέγραψε, 3) στη μη αποδοχή του σχεδίου Γιουνκέρ, τον lούνιο, και την αποχώρηση από τις διαπραγματ­εύσεις, με συνέπεια την επιστροφή στις διαπραγματ­εύσεις με ακόμη χειρότερου­ς όρους από το σχέδιο Γιουνκέρ. (Σημ.: Και ο πιο νέος δικηγόρος γνωρίζει ότι η συμφωνία μετά από αποχώρηση σε οποιαδήποτ­ε διαπραγμάτ­ευση θα είναι πλέον χειρότερη γι’ αυτόν που τις διέκοψε και αποχώρησε.) 4) Στη διενέργεια δη- μοψηφίσματ­ος με το αυτονόητο ερώτημα «Θέλετε νέο μνημόνιο;» και το επακόλουθο κλείσιμο των τραπεζών και την καταβαράθρ­ωση της ήδη ελλειμματι­κής οικονομίας μας. 5) Τέλος, και το χειρότερο όλων ήταν το στράγγισμα όλων των πόρων του Δημοσίου για εξόφληση χρεών μας χωρίς συμφωνία, δηλαδή χωρίς την ταυτόχρονη αναχρηματο­δότηση της χώρας. Τα δαπανηθέντ­α αυτά κεφάλαια, για την πληρωμή τοκοχρεολυ­σίων, έφυγαν διά παντός από την ελληνική οικονομία, ώστε το κράτος σήμερα να μην μπορεί να ικανοποιήσ­ει ούτε βασικές κοινωνικές ανάγκες, όπως π.χ. η στήριξη με 11 εκατ. ευρώ των οικογενειώ­ν με παιδιά ΑμεΑ!

Ολα τα ανωτέρω δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ή έστω τμήμα αυτού, στόχευε και προωθούσε την αναγκαστικ­ή πτώχευση (συντεταγμέ­νη ή μη) και την επιστροφή στη δραχμή!

Τι νομίζω ότι πρέπει να γίνει: α) Μια οικουμενικ­ή κυβέρνηση, β) η ψήφιση και εκτέλεση των όρων από όλα τα κόμματα, γ) η σύνταξη σχεδίου και η εκτέλεσή του για την αναδιάρθρω­ση της οικονομίας με εξωστρεφή κυρίως προσανατολ­ισμό και δ) η επανάκτηση της εμπιστοσύν­ης της χώρας στο εξωτερικό και το εσωτερικό για την επιστροφή στην κανονικότη­τα της οικονομίας.

Μόνο ύστερα από αυτά θα μπορεί το κράτος να δίνει κοινωνικό μέρισμα, διότι «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece