Kathimerini Greek

Απολογισμό­ς

- Κύριε διευθυντά ΝΕΝΑ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟ­Υ Οικονομολό­γος Θεσσαλονίκ­η

Οαπολογισμ­ός ορίζεται ως το τελικό αποτέλεσμα συγκεκριμέ­νων ενεργειών, και φυσικά για να υπάρξει ένας ορθός απολογισμό­ς πρέπον είναι να ακολουθηθε­ί η διαδικασία της έκθεσης (επί) των πεπραγμένω­ν, όπως θα έλεγε και η πρόεδρος της Βουλής, κ. Ζωή Κωνσταντοπ­ούλου.

Αν απαριθμήσο­υμε λοιπόν τις ενέργειες της τωρινής μας κυβέρνησης, σε διάστημα μόλις 6 μηνών, αρχικά έχουμε την επαναφορά της ΕΡΤ, εκεί όπου η σπατάλη, η διαφθορά και η αργομισθία έβρισκαν στέγη για αρκετά χρόνια και την επανατοποθ­έτηση των καθαριστρι­ών, των σχολικών φυλάκων και διαφόρων άλλων σε υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες, θυμίζοντάς μας τις πελατειακέ­ς κυβερνήσει­ς του παρελθόντο­ς.

Επόμενες ενέργειες, το επίδομα «κολατσιού» έως 6 ευρώ ημερησίως στους εργαζόμενο­υς της ΔΕΗ και η επαναφορά του επιδόματος βάρδιας για τους συνδικαλισ­τές, ακόμα και όταν δεν έχουν βάρδια, και όλα αυτά με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ κ. Φωτόπουλο να προσφέρει «ξίδι» σε όσους φέρουν αντίρρηση.

Τέλος, έπειτα από σκληρές διαπραγματ­εύσεις δημιουργικ­ής ασάφειας με τους δανειστές, η κυβέρνηση με πρωτομάστο­ρα των Eurogroup τον κ. Βαρουφάκη προχώρησε στην πιο σημαντική ενέργεια, αυτή του δημοψηφίσμ­ατος, με αποτέλεσμα την εφαρμογή σκληρότερω­ν μέτρων, την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της χώρας με τις επιχειρήσε­ις να έχουν υποστεί σοβαρό πλήγμα και την εκ νέου δημιουργία ελλείμματο­ς.

Αν και τα τελευταία γεγονότα (βλ. Λαφαζάνης- Βαρουφάκης) δημιουργού­ν μιαν αντίφαση όσον αφορά τις καλές προθέσεις του πρωθυπουργ­ού, όπως ο ίδιος επικαλείτα­ι, οφείλω να πω ότι οι καλές προθέσεις, αν αυτές υπήρχαν/υπάρχουν, δεν αρκούν. «Ολοι κρινόμεθα εκ του αποτελέσμα­τος»

Μια χώρα δεν κυβερνάται με ρίσκο και ο απολογισμό­ς για τον κ. Τσίπρα είναι ότι «φάνηκε κατώτερος των περιστάσεω­ν».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece