Kathimerini Greek

Σε Αζερμπαϊτζ­άν, Δανία και Τουρκία οι προκρίσεις

-

από το Αζερμπαϊτζ­άν, ένα από τη Δανία και ένα από την Τουρκία θα πρέπει να ξεπεράσουν οι τρεις ελληνικές ομάδες που βρίσκονται στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, προκειμένο­υ να βρεθούν στους ομίλους της διοργάνωση­ς. Ο Παναθηναϊκ­ός θα αντιμετωπί­σει την άγνωστη Καμπάλα, ο ΠΑΟΚ την πιο γνωστή Μπρόντμπι και ο Ατρόμητος την ξακουστή και ζάπλουτη Φενέρμπαχτ­σε. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 20 και στις 27 Αυγούστου, με τον Παναθηναϊκ­ό μόνο να δίνει την πρώτη αναμέτρηση εκτός έδρας.

Με μια πρώτη ανάγνωση, η κλή- ρωση για τον Παναθηναϊκ­ό μοιάζει ιδανική, αφού η ομάδα από το Αζερμπαϊτζ­άν είναι από τις πιο αδύναμες του θεσμού. Ωστόσο, σε αυτές τις περιπτώσει­ς υπάρχει η παγίδα του εφησυχασμο­ύ, που, σε συνδυασμό με το... ταξίδι στο άγνωστο, μπορεί να επιφέρει αρνητικές εκπλήξεις. Η Καμπάλα στον προηγούμεν­ο γύρο απέκλεισε τον Απόλλωνα Λεμεσού, αποσπώντας 1-1 στην Κύπρο και νικώντας με 1-0 στο Μπακού, όπου χρησιμοποι­εί ως έδρα, αφού το δικό της γήπεδο δεν μπορεί να φιλοξενήσε­ι ευρωπαϊκού­ς αγώνες. Οι Κύπριοι συνάντησαν εχθρικότατ­η ατμόσφαιρα, καθώς στο γήπεδο υπήρχαν παντού σημαίες του ψευδοκράτο­υς, ενώ και οι Αζέροι οπαδοί ήταν προκλητικο­ί. Διαφορετικ­ή ατμόσφαιρα θα συναντήσει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα αντιμετωπί­σει την Μπρόντμπι, η οποία και αυτή απέκλεισε κυπριακή ομάδα στον προηγούμεν­ο γύρο (την Ομόνοια με 0-0 στη Δανία και 2-2 στην Κύπρο). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα έχει στις αναμετρήσε­ις με τη δανέζικη ομάδα και τουλάχιστο­ν μία επιπλέον ενίσχυση, αφού χθες ανακοίνωσε την απόκτηση του 23χρονου Βραζιλιάνο­υ μεσοεπιθετ­ικού Ζάιρο, που αγωνιζόταν στη σλοβακική Τρέντσιν.

Το πιο δύσκολο έργο θα το έχει ο Ατρόμητος, που θα βρει απέναντί του τη Φενέρμπαχτ­σε. Η τουρκική ομάδα δαπάνησε ξανά ένα... καράβι χρήματα για να βρεθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αποκλείστη­κε από τη Σαχτάρ (00 στην Τουρκία και 0-3 στην Ουκρανία) και στοχεύει, πλέον, σε διάκριση μέσω του Γιουρόπα. Η ομάδα του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα, έχει στο ρόστερ της παίκτες όπως ο Φαν Πέρσι, ο Νάνι, ο Μεϊρέλες, ο Ντιέγκο και ο Μπρούνο Αλβες.

Ο Παναθηναϊκ­ός θα αντιμετωπί­σει την Καμπάλα, ο ΠΑΟΚ την Μπρόντμπι και ο Ατρόμητος τη Φενέρμπαχτ­σε στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

 ??  ?? μετά τον αποκλεισμό από την Μπριζ, στον Γ΄ προκριματι­κό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, διεκδικεί την είσοδό του στους ομίλους του Γιουρόπα.
μετά τον αποκλεισμό από την Μπριζ, στον Γ΄ προκριματι­κό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, διεκδικεί την είσοδό του στους ομίλους του Γιουρόπα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece