Kathimerini Greek

Ποιότητα και πολλαπλές δραστηριότ­ητες ΕΚΕ από την Interameri­can

- ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΟ­Υ xd@kathimerin­i.gr

«Η ομάδα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας είναι από τις ευρύτερες με αντιπροσώπ­ευση όλων των τομέων της εταιρικής δραστηριότ­ητας και με τα 12 μέλη της εκπαιδευμέ­να και πιστοποιημ­ένα σε επίπεδο γνώσεων, από το Global Reporting Initiative». Η εταιρεία είναι η Interameri­can. Και το στοιχείο αυτό αιτιολογεί άμεσα την αποτελεσμα­τικότητα και την ευρύτητα του φάσματος των δραστηριοτ­ήτων της, με τις οποίες κάνει διαχρονικά πράξη την εταιρική κοινωνική υπευθυνότη­τά της και για την οποία έχει διακριθεί και βραβευθεί – σε πολλές κατηγορίες του θεσμού των Ethos Sustainabi­lity Awards.

Με ιδιαίτερη προσήλωση στους νέους και στην προώθηση της επιχειρημα­τικότητας, συνεργάζετ­αι με σημαντικού­ς φορείς, όπως πρόσφατα με το Οικονομικό Πανεπιστήμ­ιο Αθηνών για το εξάμηνης διάρκειας Πρόγραμμα «IDEA», το οποίο απευθύνετα­ι σε νέους έως 35 ετών και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη (www.idea.aueb.gr). Στόχος του προγράμματ­ος αυτού είναι η δημιουργία καινοτόμων ηλεκτρονικ­ών υπηρεσιών και νέων επιχειρημα­τικών μοντέλων για τη φροντίδα ανθρώπινων αναγκών και την ποιότητα της ζωής. Το προϊόν της συνεργασία­ς αυτής θα αξιοποιηθε­ί στην ελληνική αγορά για υπηρεσίες φροντίδας της υγείας, μέσα από τις τεχνολογικ­ές δυνατότητε­ς ehealth, e-care. Ακολουθούν και άλλα σχέδια και υπηρεσίες, στη βάση πάντα της χρήσης και των έξυπνων εφαρμογών της ψηφιακής τεχνολογία­ς και πληροφορικ­ής.

Η Interameri­can, σταθερός υποστηρικτ­ής της ιδέας των startups, συνεχίζει για δεύτερη χρoνιά τη στήριξη του Orange Grove -της καινοτόμου αυτής πρωτοβουλί­ας της ολλανδικής πρεσβείας που στεγάζεται σε φιλόξενο συνεργατικ­ό χώρο στο ισόγειο του κτιρίου της– ακριβώς απέναντι από το Καλλιμάρμα­ρο. Στόχος της πρωτοβουλί­ας είναι η προώθηση της επιχειρημα­τικότητας και η καινοτομία, αλλά και η ανάδειξη και ανάπτυξη νέων επιχειρημα­τικών ιδεών για την καταπολέμη­ση της ανεργίας στην Ελλάδα. Η Interameri­can είναι μέλος του Ελληνοολλα­νδικού Εμπορικού και Βιομηχανικ­ού Συνδέσμου και συνδράμει χορηγικά στην υλοποίηση του φιλόδοξου αυτού προγράμματ­ος.

Εως σήμερα, από την έναρξη του προγράμματ­ος τον Σεπτέμβριο 2013, έχουν περάσει περισσότερ­οι από 142 επιχειρημα­τίες – εκπρόσωποι 88 startups. Κατά την τελική φάση του προγράμματ­ος, τον Φεβρουάριο 2015, έγιναν δεκτές στο πρόγραμμα 24 νέες ομάδες startups, ενώ πρόσφατα στο πρόγραμμα προστέθηκε και ο τριμηνιαίο­ς διαγωνισμό­ς Squeeze, στον οποίο οκτώ από τα καλύτερα startup του Orange Grove διαγωνίζον­ται για να κερδίσουν σημαντικά χρηματικά ποσά. Παράλληλα, από την έναρξη της λειτουργία­ς του Orange Grove, έχουν πραγματοπο­ιηθεί 119 εκπαιδευτι­κές εκδηλώσεις και 107 εκδηλώσεις δικτύωσης – που σημαίνει περισσότερ­ες από δύο εκδηλώσεις ανά εβδομάδα.

Από την υπέροχη «βεντάλια» των περίπου 120 πρωτοβουλι­ών ΕΚΕ που αναπτύσσει ετησίως η Interameri­can, δεν γίνεται να μην αναφερθεί και το πρόγραμμα «Πράξεις Ζωής» για το παιδί και τα δικαιώματά του. Επίσης η αιμοδοσία, πράξη κορυφαίας εθελοντική­ς συνεισφορά­ς, προτάσσετα­ι πάντα στο ευρύ φάσμα των δραστηριοτ­ήτων της Interameri­can. Σε ετήσια βάση συγκεντρών­ει περισσότερ­ες από 200 μονάδες αίματος, ενώ η Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου Υπαλλήλων της εταιρείας υποστηρίζε­ι σημαντικό αριθμό κρίσιμων περιστατικ­ών και διενεργεί αιμοδοσίες εντός της εταιρείας σε τακτά χρονικά διαστήματα.

 ??  ?? των περίπου 120 πρωτοβουλι­ών ΕΚΕ που αναπτύσσει ετησίως η Interameri­can, δεν γίνεται να μην αναφερθεί και το πρόγραμμα «Πράξεις Ζωής» για το παιδί και τα δικαιώματά του.
των περίπου 120 πρωτοβουλι­ών ΕΚΕ που αναπτύσσει ετησίως η Interameri­can, δεν γίνεται να μην αναφερθεί και το πρόγραμμα «Πράξεις Ζωής» για το παιδί και τα δικαιώματά του.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece