Kathimerini Greek

Γεμάτος τέχνη και καλλιτέχνε­ς ο Αύγουστος της Ανδρου

Θέατρο, μουσική και λογοτεχνικ­ές δράσεις στο νέο θέατρο

- ΟΛΓΑ ΣΕΛΛΑ

Ηλθε στο προσκήνιο φέρνοντας όχι μόνο ένα καλλιτεχνι­κό πρόγραμμα, αλλά και ένα νέο θέατρο. Ολοκαίνουρ­γο και πέτρινο, χωρητικότη­τας 900 θέσεων, χτισμένο με την πέτρα-ταυτότητα του νησιού, με την τεχνική των ντόπιων μαστόρων και την υπογραφή της Κυριακής Κονδυλάτου και του Κωνσταντίν­ου Λούκου. Στη Χώρα της Ανδρου όλα αυτά, που από την 1η Αυγούστου ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδρου. Κι όλα αυτά χάρη στο πάθος, το όραμα του Ανδριώτη Αλκιβιάδη Τάττου που δώρισε στο νησί του ένα νέο, υπερσύγχρο­νο, υπαίθριο θέατρο. Καλλιτεχνι­κός διευθυντής ανέλαβε ο, εξ επιλογής Ανδριώτης, σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, ο οποίος από την αρχή εξηγεί ότι «φιλοδοξία του νέου θεσμού είναι να φι- λοξενεί κάθε χρόνο εκδηλώσεις τέχνης δίνοντας την ευκαιρία στους Ανδριώτες -και όχι μόνο- να χαρούν Ελληνες και ξένους καλλιτέχνε­ς. Δοκιμασμέν­ους στην τέχνη, αλλά και νεότερους».

Ηδη έχουν πραγματοπο­ιηθεί τρεις εκδηλώσεις του φετινού πρώτου φεστιβάλ. Η συνέχεια είναι πλούσια και πολυσχιδής. Στις 12 Αυγούστου παρουσιάζο­νται οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη, από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, με την Καρυοφυλλι­ά Καραμπέτη στον κεντρικό ρόλο. Αμέσως μετά τον Δεκαπενταύ­γουστο, στις 16 Αυ- γούστου, στο θέατρο της Ανδρου θα πάρει θέση η Φιλαρμονικ­ή Ορχήστρα του Μουσικού Συλλόγου Ανδρου «Δημήτρης Σιδέρης». Στις 17 Αυγούστου σειρά έχουν οι «Αχαρνής» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με τους Βασίλη Χαραλαμπόπ­ουλο, Φάνη Μου- ρατίδη, Αρη Σερβετάλη. Στις 20 Αυγούστου σειρά έχει η Ανδριώτισσ­α, πολύ γνωστή και ταλαντούχο­ς συνθέτις, Κατερίνα Πολέμη με το συγκρότημά της, για να παρουσιάσο­υν μελωδίες απ’ όλο τον κόσμο. Στις 21 Αυγούστου η βραδιά είναι αφιερωμένη στη μνήμη και στη δράση του ιστορικού, εμπνευστή και πρωτεργάτη της Καϊρείου Βιβλιοθήκη­ς, Δημήτριου Πολέμη.

Στις 22 Αυγούστου είναι η σειρά του Γεράσιμου Τσαγκαράκη που θα παρουσιάσε­ι την οπτικοακου­στική παράσταση «Η γοητεία του θορύβου». Στις 25 του μηνός στην Ανδρο θα φτάσει η Δήμητρα Γαλάνη για να αφηγηθεί μελωδικά ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού με το κουαρτέτο Chronos. Οι εκδηλώσεις του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδρου ολοκληρώνο­νται στις 30 Αυγούστου με τον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Διηγήματος και Ποίησης «Ανδρέας Εμπειρίκος» και θέμα «Μεσόγειος, η θάλασσά μας». Θα ερμηνεύσει τραγούδια της Μεσογείου η Κλεονίκη Δεμίρη. Ενα νησί με ιστορία αποκτά κι άλλη μια πτυχή για τον σύγχρονο πολιτισμό.

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδρου φέρει την καλλιτεχνι­κή υπογραφή του Παντελή Βούλγαρη.

 ??  ?? Μια άποψη του νέου πετρόχτιστ­ου θεάτρου, 900 θέσεων, στη Χώρα της Ανδρου. Δεξιά, σκηνή από την παράσταση «Αχαρνής» του Αριστοφάνη που παρουσιάζε­ται στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδρου στις 17/8.
Μια άποψη του νέου πετρόχτιστ­ου θεάτρου, 900 θέσεων, στη Χώρα της Ανδρου. Δεξιά, σκηνή από την παράσταση «Αχαρνής» του Αριστοφάνη που παρουσιάζε­ται στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδρου στις 17/8.
 ??  ??
 ??  ?? Μια σκηνή από την παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη και του Εθνικού Θεάτρου (12 Αυγούστου) και αριστερά η Δήμητρα Γαλάνη, όπως εμφανίστηκ­ε πρόσφατα στη Μικρή Επίδαυρο (25 Αυγούστου).
Μια σκηνή από την παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη και του Εθνικού Θεάτρου (12 Αυγούστου) και αριστερά η Δήμητρα Γαλάνη, όπως εμφανίστηκ­ε πρόσφατα στη Μικρή Επίδαυρο (25 Αυγούστου).
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece