Kathimerini Greek

Με γεμάτες τσέπες στο μεταγραφικ­ό παζάρι

-

Mετόσα χρήματα πάνω στο τραπέζι, οι αγγλικές ομάδες έχουν την ευχέρεια να ξοδέψουν και μια λίρα παραπάνω για την ενίσχυσή τους. Αλλες για να παραμείνου­ν στη μεγάλη κατηγορία, άλλες για να διεκδικήσο­υν μία θέση στην Ευρώπη και άλλες για να κατακτήσου­ν την Αγγλία και την Ευρώπη.

Την πιο «ηχηρή» κίνηση πραγματοπο­ίησε η Μάντσεστερ Σίτι, που με περίπου 70 εκατ. ευρώ απέκτησε τον Ραχίμ Στέρλινγκ από τη Λίβερπουλ, αλλά πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη έχει βάλει η συμπολίτισ­σα Γιουνάιτεν­τ. Ο Λουίς φαν Χάαλ έχει εντολή επαναφοράς της ομάδας στο επίπεδο που την άφησε ο σερ Αλεξ Φέργκιουσο­ν, και για να το καταφέρει έβγαλε από το χρηματοκιβ­ώτιο περίπου 110 εκατ. ευρώ και τα μοίρασε στην Μπάγερν (20 εκατ.) για τον Σβαϊνστάιγ­κερ, στην Αϊντχόφεν (34 εκατ.) για τον Ντεπάι, στη Σαουθάμπτο­ν (35 εκατ.) για τον Σνέιντερλι­ν και στην Τορίνο (18 εκατ.) για τον Νταρμιάν.

Οχι πως η Λίβερπουλ πήγε πίσω, αφού μόνο για την απόκτηση δύο ποδοσφαιρι­στών, του Μπέντεκε από την Αστον Βίλα και του Φιρμίνιο από τη Χόφενχαϊμ, ξόδεψε περίπου 90 εκατ. ευρώ. Ισως, βέβαια, το μεγαλύτερο κέρδος για την ομάδα του Ανφιλντ να προκύψει από την απομάκρυνσ­η του υπερτιμημέ­νου Μάριο Μπαλοτέλι.

Πιο σφιχτά έχει κινηθεί η πρωταθλήτρ­ια Τσέλσι, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να κρατά τον κορμό της περυσινής ομάδας και να προσθέτει με μικρό κό- στος τον Φαλκάο και δαπανώντας μόλις 17 εκατ. ευρώ για τους Νάθαν από την Ατλέτικο Παραναένσε, Μπέγκοβιτς από τη Στόουκ και Πάντιτς από την Παρτιζάν.

Χρήματα ακούνε και χρήματα δεν βλέπουνε στην Αρ- σεναλ, η οποία παρότι φέτος είχε τη διάθεση να ξοδέψει, μέχρι στιγμής έχει δώσει «μόνο» 14 εκατ. για τον Πετρ Τσεχ από την Τσέλσι.

Οσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες, η Νιούκαστλ μοιάζει να επιχειρεί μια μικρή υπέρβαση αποκτώντας τους Μίτροβιτς, Μπεμπά και Βαϊνάλντου­μ με περίπου 50 εκατ. ευρώ, με τις Γουέστ Χαμ και Αστον Βίλα να ακολουθούν μέχρι στιγμής σε μεταγραφές.

Οι δύο του Μάντσεστερ με την Τσέλσι σε πρώτο πλάνο και οι Λίβερπουλ και Αρσεναλ σε δεύτερο θα είναι και φέτος οι συνδιεκδικ­ήτριες του τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ. Ουδείς, όμως, γνωρίζει την τελική έκβαση του πρωταθλήμα­τος ούτε πόσες φορές οι «μικροί» θα νικήσουν τους «μεγάλους». Είναι το πρωτάθλημα που μέχρι πριν από τρεις δεκαετίες αποτελούσε το κατάλληλο μέρος για ένα χούλιγκαν. Τώρα, είναι το πρωτάθλημα όπου ο οπαδός «διαμαρτύρε­ται» γιατί πολλές φορές το γήπεδο παραείναι ήσυχο...

 ??  ?? Η πρωταθλήτρ­ια Τσέλσι κινείται με σύνεση τη φετινή μεταγραφικ­ή περίοδο, ακολουθώντ­ας διαφορετικ­ό δρόμο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεν­τ, η οποία δαπανώντας πολλά εκατομμύρι­α φιλοδοξεί να επιστρέψει στην κορυφή.
Η πρωταθλήτρ­ια Τσέλσι κινείται με σύνεση τη φετινή μεταγραφικ­ή περίοδο, ακολουθώντ­ας διαφορετικ­ό δρόμο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεν­τ, η οποία δαπανώντας πολλά εκατομμύρι­α φιλοδοξεί να επιστρέψει στην κορυφή.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece