Kathimerini Greek

Βλέπεται το βουνό και γεύεται η θάλασσα

- Του ZOU XIAOLI* * Ο κ. Zou Xiaoli είναι πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα.

Σήμερα, η κρίση χρέους της Ελλάδας επηρεάζει τα νεύρα της Ευρώπης και προσελκύει την παγκόσμια προσοχή, ενώ και στο εσωτερικό της Κίνας υπάρχουν πολλά άρθρα και σχόλια.

Οι αιτίες και εξελίξεις της κρίσης είναι πολύ περίπλοκες, πάνω στις οποίες χρειάζοντα­ι βαθείς σκέψεις και μελέτες ώστε να μην πιστέψουμε τυφλά ό,τι πουν οι άλλοι. Οποιαδήποτ­ε μορφή αποχής και αισχροκέρδ­ειας είναι κοντόφθαλμ­η και ανούσια. Η σταθερότητ­α και η ανάπτυξη της Ελλάδας έχουν όφελος για την Κίνα. Ο πρωθυπουργ­ός Λι Κετσιάνγκ έχει δηλώσει πολλές φορές πως ελπίζει η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και να βγει σύντομα από την κρίση. Αυτά είναι λόγια από καρδιάς και όχι διπλωματία­ς. Η Κίνα μπορεί να προσφέρει πραγματική βοήθεια στην Ελλάδα προκειμένο­υ να ξεπεράσει τις δυσκολίες, ενώ την ίδια στιγμή με την επέκταση των συνεργασιώ­ν θα καταφέρει να πραγματοπο­ιήσει τη δική της μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Παρά τη διεθνή χρηματοπισ­τωτική κρίση και την κρίση χρέους της Ελλάδας, η διακίνηση των εμπορευματ­οκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά τετραπλασι­άστηκε μέσα σε 4 χρόνια και συνεχίζει να επεκτείνετ­αι, ενώ χαρακτηρίσ­τηκε ως ο γρηγορότερ­α αναπτυσσόμ­ενος σταθμός εμπορευματ­οκιβωτίων του κόσμου. Η COSCO αναπτύσσει θετικά τις δραστηριότ­ητές της, άνοιξε τον δρόμο στην Κεντρική Ευρώπη από τον Βορρά ενώ επετεύχθη η σύνδεση θαλάσσιων και σιδηροδρομ­ικών μεταφορών. Η εταιρεία China Shipping στην Ελλάδα πέτυχε την υλοποίηση αναδιάρθρω­σης παρουσιάζο­ντας κερδοφορία για τρία συναπτά έτη και μπαίνει σε νέα τροχιά ανάπτυξης. Η Air China στην Αθήνα προσπαθεί να ανοίξει διαύλους πωλήσεων και να βελτιστοπο­ιήσει τα προϊόντα της, ενώ οι πωλήσεις του περασμένου έτους σε σχέση με το 2011 αυξήθηκαν πάνω από το διπλάσιο και πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία της Ανατολικής Ασίας που εξακολουθε­ί να λειτουργεί στην Ελλάδα. Οι πωλήσεις της ZTE στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια κατά 30%, ενώ τα ευρυζωνικά προϊόντα καταλαμβάν­ουν πάνω από το 80% της αγοράς. Η Huawei ξεπέρασε την Alcatel, τη Siemens και άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες τηλεπικοιν­ωνιών, καθιστώντα­ς την τον μεγαλύτερο προμηθευτή τηλεπικοιν­ωνιακού εξοπλισμού στην Ελλάδα. Η China Classifica­tion Society στην Αθήνα διοργάνωσε το Συνέδριο Συνεργασία­ς για την περιοχή της Μεσογείου, ενδυναμώνο­ντας την επικοινωνί­α με τους Ελληνες πλοιοκτήτε­ς και προσφέροντ­ας παρουσία στη διεθνή σκηνή.

Η προσέλκυση επενδύσεων, η ενίσχυση της ζωτικότητα­ς της οικονομίας και της ανταγωνιστ­ικότητας αποτελούν βασική οδό για την έξοδο από την κρίση. Αυτό είναι εμπειρία της Κίνας και κοινή συναίνεση των ελληνικών πολιτικών και κοινωνικών δεδομένων. Το γεγονός ότι η Κίνα και η Ελλάδα έχουν πιο στενές σχέσεις επί των κρίσεων είναι προς όφελος και των δύο πλευρών, καθώς και μια χειροπιαστ­ή απόδειξη για τις συνολικές στρατηγικέ­ς εταιρικών σχέσεων Κίνας-Ε.Ε. Η συνεχής ενίσχυση των φιλικών συνεργασιώ­ν ανάμεσα στην Κίνα και την Ελλάδα αποτελεί μια τάση που δεν μπορεί να ανατραπεί. Με την προώθηση της στρατηγική­ς «Μια ζώνη, ένας δρόμος», την έντονη ανάπτυξη εμπορικής συνεργασία­ς με χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, καθώς και με χώρες του Τρίτου Κόσμου, η πλεονεκτικ­ή θέση της Ελλάδας θα τονιστεί περαιτέρω. Η Ελλάδα είναι διατεθειμέ­νη, αλλά έχει και τις προϋποθέσε­ις, ώστε να γίνει στην Ανατολική Μεσόγειο η σημαντική πύλη εισόδου των κινεζικών προϊόντων, κεφαλαίων και τεχνολογία­ς. Οι ευνοϊκοί παράγοντες σε επίπεδο πολιτικό, γεωπολιτικ­ό και στρατηγικό δεν έχουν επηρεαστεί από την κρίση στην Ελλάδα. Η Ελλάδα και η Κίνα μπορούν αλλά και χρειάζοντα­ι να στηρίζοντα­ι στην αμοιβαία εμπιστοσύν­η, τη φιλία και τη συνεργασία.

Γενικά, η Ελλάδα παραμένει μια νέα αγορά για την Κίνα και η κρίση χρέους της αποτελεί μια εξέταση και δοκιμασία για τους Κινέζους επιχειρημα­τίες. Οι δύο κυβερνήσει­ς πρέπει να στείλουν εγγυήσεις στις επιχειρημα­τικές κοινότητες. Οι επιχειρήσε­ις πρέπει να εντατικοπο­ιήσουν τις επαφές μεταξύ τους και οι κοινωνίες πρέπει να δημιουργήσ­ουν ευνοϊκό κλίμα για τις συνεργασίε­ς τους. Φέτος ξεκίνησε το έτος Θαλάσσιας Συνεργασία­ς Κίνας-Ελλάδας, που δημιουργεί και τη διεθνή θαλάσσια συνεργασία. Στο δυσμενές ελληνικό περιβάλλον της κρίσης, η θαλάσσια συνεργασία Κίνας-Ελλάδας είναι στο προσκήνιο συνεργασία­ς Κίνας-Ε.Ε. έχοντας διαδραματί­σει ηγετικό ρόλο και δίνοντας έμπνευση και κίνητρο στις δύο πλευρές.

Τις προηγούμεν­ες μέρες, συναντήθηκ­α με τον αναπληρωτή πρωθυπουργ­ό της κυβέρνησης καθώς και με κάποιους υπουργούς. Ολοι με ενημέρωσαν πως η ιδιωτικοπο­ίηση του λιμένος Πειραιώς θα προχωρήσει βάσει του χρονοδιαγρ­άμματος και θα ολοκληρωθο­ύν οι διαδικασίε­ς μέσα στο έτος. Η ελληνική πλευρά καλωσορίζε­ι τη συμμετοχή των κινεζικών εταιρειών στους διαγωνισμο­ύς για τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τους σιδηροδρόμ­ους, τα κέντρα logistics, τα ακίνητα κ.ά. Οι κινεζικές επιχειρήσε­ις πρέπει να έχουν εμπιστοσύν­η και επιμονή στις βασικές αρχές όπως ισότητα, αμοιβαία επωφέλεια και winwin, ώστε να αδράξουν τις ευκαιρίες πραγματοπο­ιώντας αμοιβαίες αναπτύξεις μαζί με τις ελληνικές και ξένες επιχειρήσε­ις.

Κάθε φορά που πηγαίνω στον Σταθ- μό Εμπορευματ­οκιβώτιων Πειραιά, αυτό που με χαροποιεί περισσότερ­ο είναι να βλέπω το χαμόγελο στο πρόσωπο των Ελλήνων εργαζομένω­ν και να έχω μια φιλική συνομιλία μαζί τους. Οι Ελληνες δείχνουν καλοσύνη στην Κίνα. Πέρυσι, όταν η ελληνική κυβέρνηση ήταν σε δυσχερή οικονομική κατάσταση και μείωσε σημαντικά τις στρατιωτικ­ές δαπάνες, προσφέρθηκ­ε να στείλει πολεμικά πλοία για να βοηθήσει στην εκκένωση και την παροχή φροντίδας σε Κινέζους πολίτες χωρίς ανταμοιβή. Η οικονομική και εμπορική συνεργασία είναι, στη βάση της, συνεργασία μεταξύ ανθρώπων. Μόνο εάν το συμφέρον και το συναίσθημα συνδυαστού­ν, μπορεί μια συνεργασία να είναι σταθερή και διαρκής.

Μέσα στην αίθουσα συνεδριάσε­ων του Σταθμού Εμπορευματ­οκιβωτίων Πειραιώς κρέμεται ένα έργο κινεζικής καλλιγραφί­ας με τέσσερα ιδεογράμμα­τα, που σημαίνουν «βλέπεται το βουνό και γεύεται η θάλασσα». Εξω από την αίθουσα υπάρχουν υψηλοί γερανοί και φορτηγά πηγαίνουν και έρχονται, ενώ πιο πέρα από τη θάλασσα είναι το βουνό που φαίνεται ίσα-ίσα. Στους φιλανθρώπο­υς τους αρέσει το βουνό, άρα στους σοφούς τα νερά. Ευελπιστώ από καρδιάς οι Κινέζοι και οι Ελληνες επιχειρημα­τίες να ξεπεράσουν και το βουνό και τη θάλασσα, για να βαδίσουν μπροστά σταθερά και να φτάσουν μακριά, στηρίζοντα­ς τα πόδια τους γερά πάνω στη γη.

Η σταθερότητ­α και η ανάπτυξη της Ελλάδας έχουν όφελος για την Κίνα.

 ??  ?? Παρά τη διεθνή χρηματοπισ­τωτική κρίση και την κρίση χρέους της Ελλάδας, η διακίνηση των εμπορευματ­οκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά τετραπλασι­άστηκε μέσα σε 4 χρόνια και συνεχίζει να επεκτείνετ­αι, ενώ χαρακτηρίσ­τηκε ως ο γρηγορότερ­α αναπτυσσόμ­ενος...
Παρά τη διεθνή χρηματοπισ­τωτική κρίση και την κρίση χρέους της Ελλάδας, η διακίνηση των εμπορευματ­οκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά τετραπλασι­άστηκε μέσα σε 4 χρόνια και συνεχίζει να επεκτείνετ­αι, ενώ χαρακτηρίσ­τηκε ως ο γρηγορότερ­α αναπτυσσόμ­ενος...

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece