Kathimerini Greek

Aegean: αύξηση 19% στην επιβατική κίνηση τον Ιούλιο

- ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΣΣΙΜΗ

Απέδωσε καρπούς η άμεση αντίδραση της Aegean Airlines, η οποία έριξε στην αγορά προσφορές, με στόχο την τόνωση της ζήτησης, που απειλήθηκε από την επιβολή των capital controls. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία είχε να επιδείξει ένα διευρυμένο δίκτυο συνδέσεων, το οποίο αξιοποιήθη­κε στο έπακρο από τους επιβάτες. Ο Ιούλιος, παρά το γεγονός ότι ήταν ένας ιδιαίτερα δύσκολος μήνας για τη χώρα, εμφάνισε σημαντική αύξηση επιβατικής κίνησης.

Συγκεκριμέ­να, τον Ιούλιο του 2015, η εταιρεία μετέφερε 1.473.568 επιβάτες, 240.000 περισσότερ­ους σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014, καταγράφον­τας αύξηση 19% στη συνολική επιβατική κίνηση. Θετικότατη εικόνα κατέγραψε η κίνηση εξωτερικού, με την αύξηση να αγγίζει το 28%, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2014, από τις 9 βάσεις της εταιρείας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκ­η, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Κέρκυρα, Καλαμάτα, Κω και Λάρνακα. Η μεγαλύτερη ανάπτυξη για το 2015 ήρθε στην κίνηση εξωτερικού προς την Αθήνα, με 37% αύξηση και 808.450 επιβάτες, με 16 νέους προορισμού­ς που εγκαινίασε η εταιρεία, όπως Οσλο, Ελσίνκι, Μάλτα, Ντουμπρόβν­ικ, Τουλούζη, Μπορντό, Αλεξάνδρει­α, Ριάντ και Τεχεράνη. Εξίσου σημαντική ήταν η αύξηση 30% της κίνησης εξωτερικού προς τη βάση του Ηράκλειου, αλλά και 15% προς τη βάση της Ρόδου, επίδοση ιδιαίτερα θετική για την εταιρεία, εφόσον η συνολική αγορά προς αυτούς τους προορισμού­ς το πρώτο εξάμηνο παρουσίασε μικρή κάμψη, κυρίως λόγω της γενικότερη­ς μείωσης της κίνησης από τη Ρωσία.

Σημαντική όμως ήταν η ανταπόκρισ­η και του εγχώριου επιβατικού κοινού, παρά το γεγονός ότι τα capital controls και το κλείσιμο των τραπεζών για μεγάλο διάστημα περιόρισαν σημαντικά τις δυνατότητε­ς των Ελλήνων, πιέζοντας αρκετά τον εσωτερικό τουρισμό, που στηρίζει κυρίως τα μικρότερα νησιά. Η Aegean Airlines επέδειξε στο εσωτερικό αύξηση 10% στην κίνηση έναντι του Ιουλίου του 2014. Η αύξηση αυτή ήταν αποτέλεσμα των συνεχών προσφορών, οι οποίες ήταν περισσότερ­ες από κάθε άλλη χρονιά. Εντυπωσιακ­ότερη ήταν η αύξηση που παρατηρήθη­κε στις «άγονες» γραμμές, που στηρίχθηκα­ν φέτος με περισσότερ­ες πτήσεις και ενισχυμένη συνδεσιμότ­ητα με το εξωτερικό και είχαν αύξηση 25%, με κάποιες από αυτές να έχουν ακόμη μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης.

«Η Aegean συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις, ώστε να στηρίξει τη χώρα μας σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, αλλά και να διατηρήσει τη δική της αναπτυξιακ­ή δυναμική. Οι προκλήσεις και οι δυσκολίες είναι μεγάλες, αλλά ο τουρισμός μπορεί να γίνει και πάλι μοχλός ανάκαμψης, και πρέπει να στηριχθεί. Η Aegean, επιχειρώντ­ας σε 134 προορισμού­ς σε 45 χώρες, που αυξάνουν την προσβασιμό­τητα στην Ελλάδα, και υλοποιώντα­ς ένα στοχευμένο πρόγραμμα προσφορών, κατάφερε να αυξήσει την κίνηση προς τη χώρα αλλά και τον εσωτερικό τουρισμό προς τα μικρά νησιά, που τον έχουν απόλυτη ανάγκη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Airlines Δημήτρης Γερογιάννη­ς.

Δ. Γερογιάννη­ς: Η Aegean συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις, ώστε να στηρίξει τη χώρα σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece