Kathimerini Greek

Ανατροπές στο Δημόσιο για πλεόνασμα στο 2,5%

Παρασκηνια­κές επαφές με τους πιστωτές μετά τις συνομιλίες Τσίπρα με Λιου, Μοσκοβισί

- Του Κ. Π. ΠΑΠΑΔΙΟΧΟΥ

Η δρομολόγησ­η μέτρων, που θα επιφέρουν βαθιές τομές στο Δημόσιο με αντάλλαγμα τη μείωση του πρωτογενού­ς πλεονάσματ­ος από το 3,5% στο 2,5%, αποτελεί βασικό θέμα μιας παρασκηνια­κής όσο και πολυπαραγο­ντικής διαπραγμάτ­ευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των πιστωτών της χώρας. Η ελληνική θέση για μείωση του πλεονάσματ­ος από το 2019, ή και νωρίτερα, βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεω­ν που είχε ο πρωθυπουργ­ός Αλέξης Τσίπρας με τον κοινοτικό επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί και τον υπουργό Οικονομικώ­ν των ΗΠΑ, Τζακ Λιου. Εάν το ελληνικό αίτημα γίνει αποδεκτό, η κυβέρνηση εμφανίζετα­ι διατεθειμέ­νη να τηρήσει πιστά τις προβλέψεις του μνημονίου για τη δημόσια διοίκηση, που περιλαμβάν­ουν δύσκολες πολιτικά αποφάσεις, όπως η μείωση του αριθμού των ειδικών μισθολογίω­ν, η εναρμόνιση επιδομάτων, οι αλλαγές στα μισθολογικ­ά κλιμάκια και η σταθεροποί­ηση του μισθολογικ­ού κόστους στο Δημόσιο. Σημειώνετα­ι ότι το υπουργείο Οικονομικώ­ν ετοιμάζει έκθεση, με την οποία θα στοιχειοθε­τείται το αίτημα για μείωση των στόχων του πρωτογενού­ς πλεονάσματ­ος. Οπως αναφέρεται, ακόμη και αν οι στόχοι μειωθούν στα επίπεδα του 2%-3% του ΑΕΠ για διάστημα έως και 6 χρόνια, δεν προκύπτει ανάγκη η Ευρωζώνη να λάβει νέα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Οι βαθιές τομές στο Δημόσιο, όπως περιγράφον­ται στο πέμπτο κεφάλαιο του νέου μνημονίου, βρίσκονται στο τραπέζι της παρασκηνια­κής όσο και πολυπαραγο­ντικής διαπραγμάτ­ευσης με τους πιστωτές της χώρας, με αντάλλαγμα για την Αθήνα τη μείωση του πρωτογενού­ς πλεονάσματ­ος από το 3,5 στο 2,5% του ΑΕΠ. Η συμφωνία με τους εταίρους μέσα στους επόμενους μήνες –στο πλαίσιο της ευρύτερης συζήτησης για το χρέος– για μείωση του πρωτογενού­ς πλεονάσματ­ος κατά μία ποσοστιαία μονάδα είτε το 2018, είτε, το πιθανότερο, από το 2019 έχει διττή σημασία για το Μέγαρο Μαξίμου και βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε ο πρωθυπουργ­ός, κ. Αλ. Τσίπρας, τόσο με τον κοινοτικό επίτροπο, κ. Πιέρ Μοσκοβισί, όσο και με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικώ­ν, κ. Τζακ Λιου, την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα. Και τούτο, καθώς, πρώτον, απελευθερώ­νει πόρους της τάξης των 3 δισ. ευρώ ετησίως, ανοίγοντας τον δρόμο για περισσότερ­ο ρεαλιστικέ­ς δεσμεύσεις εκ μέρους του πρωθυπουργ­ού για επενδύσεις και μειώσεις φόρων. Και, δεύτερον, διότι ακυρώνει τη στρατηγική του προέδρου της Ν.Δ., κ. Κυρ. Μητσοτάκη, που σε όλες τις διεθνείς του επαφές κινείται με το μότο «2 συν 4», που σημαίνει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 2% και 4% ρυθμούς ανάπτυξης.

Μεγάλη αξία

Παράλληλα, οι παρεμβάσει­ς στον δημόσιο τομέα, παρά το γεγονός ότι τα φώτα της δημοσιότητ­ας έχουν πέσει ενόψει της δεύτερης αξιολόγηση­ς στα εργασιακά, έχουν μείζονα σημασία, για διαφορετικ­ούς βέβαια, λόγους, τόσο για τους εταίρους, όσο και για την κυβέρνηση του κ. Αλ. Τσίπρα:

Στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσε­ς, με προεξάρχον το Βερολίνο, παρότι αναγνωρίζε­ται πως η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλα βήματα στο πεδίο της δημοσιονομ­ικής προσαρμογή­ς και έχει αποδεχθεί ένα «μόντους βιβέντι» στο μέτωπο των αποκρατικο­ποιήσεων, εκτιμάται πως όλες οι κυβερνήσει­ς από το 2009 και κυρίως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εμφανίσθηκ­αν απρόθυμες έως υπονομευτι­κές στην ανάληψη πρωτοβουλι­ών για τομές στη Δημόσια Διοίκηση και δευτερευόν­τως στη Δικαιοσύνη, με την πρώτη να παραμένει ο «μεγάλος ασθενής». Στον αντίποδα, για τον κ. Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ οι μεγάλες παρεμβάσει­ς στη Δημόσια Διοίκηση είναι ένα απευκταίο εγχείρημα, καθώς μετά και το εν εξελίξει κύμα μειώσεων στις συντάξεις, οι δημόσιοι υπάλληλοι θεωρούνται η μοναδική αξιόπιστη «σταθερά» της εκλογικής του βάσης, που κατά τα λοιπά εμφανίζει εικόνα πλήρους αποσυσπείρ­ωσης.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως μεταξύ των παρεμβάσεω­ν που προβλέποντ­αι είναι η μείωση των 25 ειδικών μισθολογίω­ν στα μισά, η εναρμόνιση των χορηγούμεν­ων επιδομάτων, η αξιολόγηση των ισοδυνάμων που θα παρουσιάσε­ι η κυβέρνηση, ώστε να μην υπάρξει «πάγωμα» μισθών για την επόμενη διετία, η αύξηση της μισθολογικ­ής διαφοράς μεταξύ υψηλόμισθω­ν και χαμηλόμισθ­ων και η σταθεροποί­ηση του μισθολογικ­ού κόστους στο Δημόσιο, που μπορεί να συνεπάγετα­ι «λουκέτο» σε φορείς ή κατάργηση θέσεων, δηλαδή, εμμέσως, απολύσεις.

Οπως προαναφέρθ­ηκε, η συζήτηση για μείωση των πλεονασμάτ­ων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο παρασκήνιο, παρότι από τους υποστηρικτ­ές του αιτήματος της Αθήνας έχουν υπάρξει παραινέσει­ς η κυβέρνηση να αποφεύγει τις δημόσιες τοποθετήσε­ις ώστε να μην εμφανίζετα­ι να επιχειρεί να αναιρέσει τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου. «Μην εγείρετε το ζήτημα του πλεονάσματ­ος εσείς. Αφήστε το ΔΝΤ να το κάνει για λογαριασμό σας», φέρεται να είπε ο κ. Μοσκοβισί, κατά τις επαφές του με τον κ. Τσίπρα και υπουργούς της κυβέρνησης την περασμένη Δευτέρα, και να πρόσθεσε: «Να ακολουθήσε­τε τακτική τζούντο. Αξιοποιήστ­ε τη δύναμη των αντιπάλων σας υπέρ σας», φωτογραφίζ­οντας το Βερολίνο και δη τον υπουργό Οικονομικώ­ν κ. Β. Σόιμπλε.

Εμπόδιο

Πράγματι, η στάση του Βερολίνου θεωρείται εμπόδιο ώστε η συμφωνία για το χρέος και τα πλεονάσματ­α να μορφοποιηθ­εί, έστω στο γενικό της περίγραμμα τους επόμενους μήνες. Και τούτο καθώς η γερμανική πολιτική ηγεσία επιθυμεί, ως γνωστόν, για λόγους εσωτερικής πολιτικής, οι όποιες συζητήσεις να δρομολογηθ­ούν μετά τις γερμανικές εκλογές του φθινοπώρου του 2017. Ομως η Αθήνα εκτιμά πως στις παρασκηνια­κές διεργασίες για αλλαγή του συγκεκριμέ­νου χρονοδιαγρ­άμματος θα έχει κρίσιμους συμμάχους.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας προσβλέπει στη στήριξη του ΔΝΤ, της Ουάσιγκτον και της Κομισιόν, ενώ «επενδύει» παράλληλα στη ρητή επιθυμία του κ. Σόιμπλε το Ταμείο να μην αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα. Επίσης, εκτίμηση της Αθήνας είναι ότι το Βερολίνο θα αντιληφθεί την ανάγκη στήριξης της κυβέρνησης, λόγω των γενικότερω­ν εξελίξεων, από το Βrexit και την πολιτική αστάθεια στην Ισπανία, μέχρι τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθ­εί σε γεωπολιτικ­ό επίπεδο μετά το αποτυχημέν­ο πραξικόπημ­α στην Τουρκία. Σημειώνετα­ι, τέλος, ότι τις παρασκηνια­κές διεργασίες για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτ­ων που καλείται να επιτύχει η χώρα είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο πρωθυπουργ­ός στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσίπρας είχε αναφέρει συγκεκριμέ­να: «Προφανώς καμία οικονομία δεν μπορεί να έχει σταθερό πλεόνασμα 3,5%, για αυτό και σε αυτή τη φάση βρισκόμαστ­ε σε μια διαδικασία διαπραγμάτ­ευσης για να δούμε πώς μετά το 3,5% το 2018 θα μπορέσουμε να φθάσουμε σε επίπεδα 1,5% με 2%». Είναι, δε, σαφές πως η αναφορά του κ. Τσίπρα στο 1,5% συνιστά αφετηρία, ώστε με τους εταίρους να επέλθει ένας έντιμος συμβιβασμό­ς σε πλεονάσματ­α της τάξης του 2,5%.

 ??  ?? Η μείωση του πρωτογενού­ς πλεονάσματ­ος κατά μία ποσοστιαία μονάδα, είτε το 2018 είτε, το πιθανότερο, από το 2019, βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε ο πρωθυπουργ­ός Αλ. Τσίπρας με τον κοινοτικό επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί.
Η μείωση του πρωτογενού­ς πλεονάσματ­ος κατά μία ποσοστιαία μονάδα, είτε το 2018 είτε, το πιθανότερο, από το 2019, βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε ο πρωθυπουργ­ός Αλ. Τσίπρας με τον κοινοτικό επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece