Kathimerini Greek

75 χρόνια ξεχωριστή πορεία για την Jeep

Με παγκόσμια αναγνώριση από τους λάτρεις της off-road οδήγησης και όχι μόνον

-

Η Jeep γιορτάζει φέτος τα 75 χρόνια της στον χώρο της αυτοκίνηση­ς. Από το 1941, η αμερικανικ­ή φίρμα τροφοδοτεί τόσο την αγορά όσο και τον στρατό με τα καλύτερα τετρακίνητ­α αυτοκίνητα, τα οποία δεν γνωρίζουν τι θα πει... εμπόδιο. Το σύστημα 4x4, με το οποίο εξοπλίζοντ­αι όλα τα μοντέλα της Jeep, αποτελεί το βασικό συστατικό για τους λάτρεις της off-road οδήγησης και αυτός είναι ένας από τους λόγους που έγινε η φίρμα ιδιαίτερα αγαπητή. Στο πλαίσιο εορτασμών των 75 χρόνων, η Jeep λάνσαρε μια νέα σειρά από ειδικές εκδόσεις για όλα της τα μοντέλα, τα οποία ονόμασε «75th Anniversar­y Edition». Ανάμεσά τους και το πιο περιπετειώ­δες Jeep Renegade. Η απλή έκδοση του Renegade γνώρισε στην Ελλάδα, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, μια πολύ επιτυχημέν­η εμπορική πορεία, εκτοξεύοντ­ας τις πωλήσεις της Jeep στα ύψη. Το Renegade σηματοδοτε­ί την πρώτη εμφάνιση της μάρκας στην κατηγορία των μικρών SUV και συνδυάζει την κληρονομιά της Jeep με τη μοντέρνα αισθητική. Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι απέσπασε και το βραβείο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016» για την Ελλάδα, μιας και διαθέτει δυναμική προσωπικότ­ητα με επιθετικές γραμμές και φυσικά το σήμα κατατεθέν της: τις κάθετες γρίλιες στη μάσκα.

Το εσωτερικό ακολουθεί τον δυναμικό χαρακτήρα του και τονίζεται από την υψηλή ποιότητα των υλικών. Επίσης, αναβαθμίζε­ται και με το σύστημα πολυμέσων Uconnect που συνδυάζετα­ι με οθόνη αφής (5 ή 6,5 ιντσών) στην κεντρική κονσόλα. Προσφέρετα­ι με 16 συνδυασμού­ς κινητήρων/μετάδοσης, ενώ προαιρετικ­ά εξοπλίζετα­ι με το νέο αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων που τοποθετείτ­αι για πρώτη φορά σε μικρό SUV.

Ενδιαφέρον για τη χώρα μας, μηχανολογι­κά, έχει κυρίως η δικίνητη έκδοση με τον 1.4 Turbo των 140 ίππων, καθώς και η έκδοση 1.4 Turbo 170 ίππων 4x4. Από πλευράς diesel υπάρχει και το δικίνητο Renegade 1.6 MultiJet II των 120 ίππων και 320 Nm ροπής. Το μικρό SUV είναι σχεδιασμέν­ο στην Αμερική και κατασκευάζ­εται στην Ιταλία, αναδεικνύο­ντας έτσι τον παγκόσμιο προσανατολ­ισμό της μάρκας.

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο της χώρας μας (περί τελών ταξινόμηση­ς), η τιμή εκκίνησης του Jeep Renegade είναι τα 19.900 ευρώ και αφορά τον κινητήρα 1.6 E- TorQ των 110 ίππων, ενώ η βασική πετρελαιοκ­ίνητη έκδοση ξεκινάει από τα 21.900 ευρώ. Με στόχο όμως να αφαιρέσει τυχόν οικονομικό άγχος από τον υποψήφιο αγοραστή, η Jeep ανακοίνωσε ένα πρωτοπορια­κό πρόγραμμα αγοράς αυτοκινήτο­υ «Jeep Value». Η επίσημη αντιπροσωπ­εία εγγυάται την επαναγορά του Jeep σε προσυμ- φωνημένη τιμή και για διάστημα πέντε ετών από την πρώτη μέρα κυκλοφορία­ς, σε περίπτωση που θέλει κανείς απλά να το επιστρέψει ή να το αντικαταστ­ήσει με κάποιο άλλο μοντέλο. Το πρόγραμμα προσφέρετα­ι ασχέτως με τον τρόπο πληρωμής του αυτοκινήτο­υ και η αντιπροσωπ­εία υπόσχεται την ελκυστικότ­ερη τιμή επαναγοράς.

 ??  ?? Το πιο περιπετειώ­δες Jeep Renegade, που συνδυάζει την κληρονομιά της Jeep με τη μοντέρνα αισθητική, απέσπασε και το βραβείο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016» για την Ελλάδα.
Το πιο περιπετειώ­δες Jeep Renegade, που συνδυάζει την κληρονομιά της Jeep με τη μοντέρνα αισθητική, απέσπασε και το βραβείο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016» για την Ελλάδα.
 ??  ?? Το εσωτερικό αναβαθμίζε­ται και με το σύστημα πολυμέσων Uconnect που συνδυάζετα­ι με οθόνη αφής.
Το εσωτερικό αναβαθμίζε­ται και με το σύστημα πολυμέσων Uconnect που συνδυάζετα­ι με οθόνη αφής.
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece